Foto: Starsport

Fudbaleri Milana remizirali su sa Crvenom zvezdom 2:2 (1:0) u prvom meču šesnaestine finala Lige Evrope, a susret su obeležile neobične situacije.

PROČITAJTE JOŠ:

Milan Pavkov je postigao pogodak u 93. minutu meča kojim je Zvezda poravnala rezultat u poslednjim trenucima meča. Centirao je Kanga iz kornera, a napadač crveno-belih se sjajno snašao i prebacio to u dalji ugao Donarume.

Od prvog minuta je Milan zaigrao ofanzivno sa namerom da brzim golom stekne veliku prednost na gostovanju. Već u šestom minutu meča su „rosoneri“ zadovoljno slavili nakon gola Semua Kastaljeha. Ipak, glavni arbitar Tasos Sidiropulos je nakon konsultacije sa VAR sobom poništio ovaj pogodak zbog ofsajda!

Nastavio je Milan da napada, dok su crveno-beli u tim momentima uglavnom mislili o odbrani sopstvenog gola. U 12. minutu još jedna sličan situacija. Poništen je i drugi gol Milana, ovog puta jer je Teo Ernandez igrao rukom pre postizanja gola.

Usledio je novi talas napada Milana, koji su krunisani nespretnim autogolom Radovana Pankova u 42. minutu. Probio je po desnoj strani Kastiljeho, ubacio ka sredini, a lopta je završila u mreži nakon klizećeg starta defanzivca crveno-belih.

Foto: Starsport

Crveno-beli su pokušali da iznenade rivala brzim kontranapadom početkom drugog poluvremena i malo je nedostajalo da postignu pogodak. Ivanić je povukao kontru, u jednom momentu je odložio do Bena, koji je predugo čekao i na kraju šutirao previše iskosa.

Ipak, Zvezda je uspela da izjednači sa bele tačke. Kapiten Milana Romanjoli igrao je rukom u kaznenom prostoru svog tima, pa je grčki arbitar odmah pokazao na penal. Nakon dogovora između fudbalera, Kanga je namestio loptu na „kreč“ i mirno pogodio donji desni ugao Donarume, koji je pogodio stranu, ali nije uspeo da dohvati tu loptu.

Najsumnjivija situacija na meču bila je u 61. minutu kada je Radovan Pankov oborio Tea Ernandeza, a sudija je dugo razgovarao sa arbitrima iz VAR sobe. Ipak, odluka je ostala, pa je igrač nad kojim je napravljen faul namestio loptu na belu tačku i pogodio za 2:1.

Velika glavobolja za Dejana Stankovića je i crveni karton koji je Milan Rodić zaradio u 77. minutu, pa su crveno-beli morali poslednjih 15 minuta da odigraju sa fudbalerom manje. Još veći problem je što na levog beka neće moći da računa ni u revanšu na „San Siru“.

Drugo poluvreme: Crvena zvezda – Milan 2:2 (Kanga 52p, Pavkov 93 – Pankov 42 ag, Ernandez 61p)

Stadion: Rajko Mitić. Gledalaca: Bez publike. Glavni sudija: Tasos Sidiropulos. Pomoćnici: Kostaras, Dimitrijadis, Papadopulos. VAR: Dankert, Štajnhaus.

Crvena zvezda: Borjan, Degenek, Pankov, Milunović, Rodić, Gobeljić (od 74. Gajić), Petrović (od 81. Sanogo), Kanga, Ben (od 61. Falko), Ivanić (od 80. Bakajoko), Falčineli (od 81. Pavkov). Trener: Dejan Stanković.

Milan: Donaruma, Ernandez (od 77. Dalo), Tomori, Romanjoli, Kalulu, Krunić, Benaser (od 39. Tonali), Meite, Kastiljeho, Rebić (od 46. Leao), Mandžukić (od 82. Čalhanoglu). Trener: Stefano Pioli.

Liga Evrope, šesnaestina finala

Dinamo Kijev – Briž 1:1 (0:0)

(Bujalski 62 – Mehele 67)

Krasnodar – Dinamo Zagreb 2:3 (1:1)

(Berg 28, Klaeson 70 – Petković 15, 54, Atjemven 75)

Crvena zvezda – Milan 2:2 (0:1)

(Ben 52, Pavkov 90+3 – Pankov 42ag, Ernandez 61p)

Olimpijakos – PSV 4:2 (3:2)

(Buhalakis 9, Mvila 37, El Arabi 45+3, Masuras 83 – Zahavi 14, 39)

Sosijedad – Mančester junajted 0:4 (0:1)

(Fernandeš 27, 57, Rašford 65, Džejms 90)

Braga – Roma 0:1 (0:1)

(Džeko 5, Majoral 86)

Slavija Prag – Lester 0:0

Volfsberger – Totenhem 1:4 (0:3)

(Liendl 55p – Son 13, Bejl 28, Mura 34, Vinicijus 88)

Jang bojs – Leverkuzen 4:3 (3:0)

(Fasnaht 3, Sibašu 19, 89, Elija 44 – Šik 47,51, Dijabi 68)

21.00 Benfika – Arsenal

21.00 Granada – Napoli

21.00 Lil – Ajaks

21.00 Makabi – Šahtjor

21.00 Molde – Hofenhajm

21.00 Antverpen – Rendžers

21.00 Salcburg – Viljareal

DRUGO POLUVREME: Crvena zvezda – Milan 2:2 (Kanga 52p, Pavkov 90+3 – Pankov 42ag, Ernandez 61p)

90+3. minut Gol, gol, gol!

Sjajno se snašao Pavkov i pogodio za 2:2! Uspeo je da prebaci čitavu odbranu Milana i golmana Donarumu i time poravnao rezultat.

87. minut Zvezda pritiska Milan u završnici.

Pokušavaju crveno-beli da dođu do drugog pogotka, ali ne uspevaju da uđu u pravu šansu.

84. minut Slobodni udarac za Zvezdu.

Nije Kanga centrirao iz ovog prekida, a na kraju crveno-beli nisu stigli do šanse.

81. minut Nove izmene crveno-belih.

Pavkov je zamenio Falčinelija, Bakajoko je odmenio Ivanića, dok je Sanogo ušao na teren umesto Petrovića. U ovim momentima je Milan potpuno oborio ritam igre.

77. minut Crveni karton za Rodića!

Milan Rodić dobio je drugi žuti karton nakon još jednog oštrijeg starta.

74. Izmena u Zvezdi

Marko Gobeljić napušta teren, a menja ga igrač na istoj poziciji Milan Gajić.

68. minut Velika prilika za Milan

Kastiljeho je šutirao u donji levi ugao Borjana, ali je čuvar mreže crveno-belih sjajno reagovao i otklonio opasnost.

61. minut Izmena u Crvenoj zvezdi.

El Fardu Ben je napustio igru, a zamenio ga je Filipo Falko.

Foto: Starsport

59. minut Gol Milana sa penala.

Teo Ernandez je savladao Milana Borjana. Bio je ovo sumnjivi penal jer deluje da Milan Pankov nije zapravo napravio faul, ali je glavni sudija Sidiropulos nakon konsultacija sa arbitrima u VAR sobi odlučio da je faul postojao i ostao je pri odluci da „rosoneri“ izvedu penal. Teo Ernandez je to učinio bez greške, pa golman crveno-belih nije imao nikakvu šansu.

57. minut Dva žuta kartona crveno-belih za pet minuta.

Zvezda je agresivnije zaigrala u drugom poluvremenu, a to se vidi i po žestokim duelima. Najpre je Milunović dobio žuti karton, a uskoro je u beležnicu glavnog arbitra upisan i Rodić. Milunović će propustiti sledeći susret zbog ovog žutog kartona i neće moći da pomogne saigračima na „San Siru“.

52. minut Gol, gol! Zvezda izjednačila sa penala!

Igrao je rukom Romanjoli u kaznenom prostoru rivala, a Kanga je bio precizan sa bele tačke! Donaruma je pročitao stranu u koju će šutirati vezista Zvezde, ali nije uspeo da odbrani taj udarac.

48. minut Velika šansa za Zvezdu!

Bio je brzi kontranapad Zvezde, Ivanić je izneo loptu i dodao do Bena. Krilni napadač je mnogo čekao, otišao previše u stranu, šutirao je, ali je Donaruma uspeo da odbije to u korner.

46. minut Nastavlja se meč!

Dejan Stanković, trener crveno-belih, nije izvršio nijednu promenu, dok je Stefano Pioli odlučio da Rebića zameni Leaom.

PRVO POLUVREME: Crvena zvezda – Milan 0:1 (Pankov 42ag)

45. minut Zvezda napada, dve šanse Milunovića!

Pokušao je Milunović, lopta se kasnije odbila do Petrovića, ali je njegov udarac izblokiran. Milunović je ostao u kaznenom prostoru rivala i još jednom zapretio, ali je njegov udarac završio daleko iznad prečke rivala.

42. minut Gol Milana!

Autogol fudbalera Crvene zvezde, Radovan Pankov je nespretno reagovao, lopta je prošla ispod Milan Borjana i završila u mreži crveno-belih.

Foto: Starsport

38. minut Povreda Benasera.

Fudbaler Milana se požalio na povredu i zbog toga je gotovo čitav minut bila prekinuta igra. Sandro Tonali ga je zamenio na terenu.

35. minut Šansa za Zvezdu!

Centrirao je Marko Gobeljić sa desne strane, a nakon udarca glavom Falčinelija je lopta završila u korneru jer je na putu ka golu pogodila Tomorija.

Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

32. minut Sjajan meč na „Marakani“.

Crveno-beli su nakon početne inicijative Milana uspeli da nanižu nekoliko solidnih akcija, a najraspoloženiji za igru je Mirko Ivanić koji je već imao nekoliko dobrih poteza.

29. minut Kraći prekid zbog bola Tea Ernandeza.

Nakon što se okliznuo o loptu, prilikom pada se uhvatio za lice. Ipak, mogao je da nastavi susret nakon dvadeset sekundi.

Pogledajte i šta Zlatan Ibrahimović radi tokom meča Crvene zvezde i Milana.

25. minut Kakav šut Mirka Ivanića!

Šutirao je vezista Zvezde sa 20 metara, ali je Donaruma paradom uspeo da se odbrani i da odbije šut u korner.

22. minut Šut Rebića leti iznad prečke!

Još jednom je Mandžukić povukao štopere Zvezde izvan kaznenog prostora. Duga lopta je stigla do Krunića koji je brzo odigrao do Rebića, ali je on šutirao preko prečke.

19. minut Milan ponovo preti sa distance.

Rade Krunić je primio loptu sa vrha kaznenog prostora, šutirao, ali je Milan Borjan sjajno reagovao.

Foto: Starsport

14. minut Zvezda se oslobodila pritiska

Crveno-beli su vezali nekoliko dobrih napada. Nisu uspeli da upute pravi udarac ka golu rivala jer je lopta preskočila Kangi preko noge, kasnije je Falčineliju malo nedostajalo da zapreti glavom, dok je šut Petrovića otišao daleko od gola Donarume.

Foto: Starsport

11. minut Još jedan poništen gol Milana!

Loša procena odbrane Zvezde, Milan poveo golom Ernandeza. Ipak, on je uskoro poništen zbog igranja rukom jednog igrača Milana. Nakon konsultacija sa VAR sobom glavni sudija Sidiropulos odlučio je da poništi još jedan gol Milana, ovog puta zbog igranja rukom.

8. minut Nova šansa za Milan

Ante Rebić je šutirao u bliži ugao Milana Borjana, ali je čuvar mreže crveno-belih to odbio u korner.

Foto: Starsport

6. minut Kastiljeho je postigao pogodak, ali je on poništen zbog ofsajda!

Istrčao je brzu kontru Milan sa nekoliko razmenjenih dodavanja stigli su pred gol Zvezde. Kastiljeho je matirao Borjana, ali je taj gol poništen zbog ofsajda.

5. minut Slobodan udarac za Crvenu zvezdu.

Izborio je Ben prekršaj na ivici kaznenog prostora sa desne strane nakon što je Romanjoli nesmotreno reagovao.

Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

4. minut Prva reakcija Borjana!

Po prvi put ovog četvrtka je golman crveno-belih reagovao i lako pokupio jednu dugu loptu ispred Rebića.

2. minut Gobeljić na zemlji!

Marko Gobeljić je već u drugom minutu završio na travi nakon jednog duela sa igračem rivala, pridigao se sa bolnom facom, ali je nastavio susret.

1.minut Počeo je meč u Beogradu!

Milan drži loptu u uvodnim momentima i u igri učestvuju svi igrači.

 

UOČI MEČA

18.51

Ovako je izgledalo zagrevanje fudbalera Milana pred meč sa Crvenom zvezdom.

Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©
Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©
Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

18.44

Paolo Maldini je već igrao na „Marakani“ protiv Crvene zvezde, a ovog četvrtka se nalazi u Beogradu kao tehnički direktor „rosonera“.

18.38

Ovde možete pogledati sve mečeve šesnaestine Lige Evrope koji se igraju ovog četvrtka, a još jednom nam je najmasovnije fudbalsko takmičenje Starog Kontinenta pripremilo spektakle.

Liga Evrope, šesnaestina finala

Dinamo Kijev – Briž 1:1 (0:0)

(Bujalski 62 – Mekele 67)

18.55 Braga – Roma

18.55 Crvena zvezda – Milan

18.55 Krasnodar – Dinamo Zagreb

18.55 Olimpijakos – PSV

18.55 Real Sosijedad – Mančester junajted

18.55 Slavija Prag – Lester

18.55 Volsfberger – Totenhem

18.55 Jang Bojs – Bajer Leverkuzen

21.00 Antverp – Rendžers

21.00 Benfika – Arsenal

21.00 Granada – Napoli

21.00 Lil – Ajaks

21.00 Makabi Tel Aviv – Šahtjor

21.00 Molde – Hofenhajm

21.00 Salcburg – Viljareal

18.32

Novak Đoković je ranije ovog četvrtka savladao Aslana Karaceva i plasirao se po deveti put u finale Australijan opena, a neposredno pred meč Zvezde i Milana odlučio je da se oglasi na Instagramu. U tom trenutku je u Melburnu bilo između četiri i pet ujutru, pa je jasno da je najbolji teniser sveta ostao budan kako bi gledao ovaj susret.

Foto: Tanjug/AP Photo/Andy Brownbill

18.25

Na 30 minuta od početka susreta ovako izgleda stadion „Rajko Mitić“ na kom će biti odigran meč šesnaestine finala Lige Evrope. Ovo su fotografije koje se ne viđaju često.

Privatna arhiva
Privatna arhiva

18.25

Izabranici Stefana Piolija su u sredu uveče bili na travi stadiona „Rajko Mitić“. Zlatan Ibrahimović je bio namršten, u jednom trenutku se i prozevao, dok je strateg Milana odlučio u jednom momentu da okupi igrače i da im održi govor. Više detalja i fotografija „rosonera“ sa „Marakane“ možete pogledati ovde.

Foto: Starsport

18.23 Crveno-beli su sa osmesima odradili poslednji trening pred duel sa milanskim velikanom.

Foto: Starsport

18.20

Euforija u Beogradu se osećala i dan pred meč. U sredu uveče su navijači crveno-belih zatresli Beograd pred meč sa Milanom.

Foto: FK Crvena zvezda Instagram

18.15

Milan igra u promenljivoj formi u 2021. godini. „Rosoneri“ su izgubili prvo mesto na tabeli Serije A nakon poraza od Specije sa 2:0. U poslednjih pet mečeva su izabranici Stefana Piolija upisali tri poraza,  a već u nedelju ih čeka možda i odlučujući meč za Skudeto. Igrače „Derbi dela Madonina“ protiv gradskog rivala Intera.

Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

18.10

Nekadašnji bek Crvene zvezde Dušan Anđelković bio je deo generacije koja je 2006. igrala protiv Milana. Za Nova.rs se prisetio tih duela i istakao je da je teško porediti ovaj sastav „rosonera“ sa onim koji je pre 15 godina gostovao na stadionu „Rajko Mitić“.

18.00

Evo i video predstavljanja crveno-belih pred prvi meč šesnaestine finala.

Trener Dejan Stanković se odlučio da dodatno pojača defanzivnu liniju koju će činiti petorica fudbalera: Gobeljić, Degenek, Pankov, Milunović i Rodić, ispred njih će delovati Kanga i Petrović, nešto ofanzivnije će biti Ben i Ivanić, dok će Falčineli biti usamljen u napadu.

17.59

Jedini strelac za Zvezdu protiv Milana u dvomeču 2006. godine Dušan Đokić za Nova.rs govorio je o detaljima kojih se i dalje živo seća sa tih susreta. Ipak, veruje da crveno-beli mogu da naprave podvig.

Foto: Starsport photo Belgrade

17.57

Na zvaničnom nalogu Milana na Tviteru objavljena je sjajna fotografija stadiona „Rajko Mitić“ iz vazduha sa porukom: Scena je postavljena.

Uz to su „rosoneri“ objavili i video predstavljanje startne postave:

17.51

Dušan Basta nije tek samo jedan od aktera čuvenog dvomeča Crvene zvezde protiv Milana iz 2006. godine – celu inostranu karijeru je proveo u Italiji, igrajući za Udineze i Lacio od 2008. do 2019. godine, pa dobro zna kako je igrati protiv „rosonera“. Za Nova.rs, Basta je evocirao uspomene na duel protiv Milana kada su Italijani “na mala vrata” ušli u kvalifikacije za Ligu šampiona, iako su prošli kroz skandal sa nameštanjem.

17.46

Dejan Stanković, trener Crvene zvezde, postao je igračka legenda Intera koji je najveći rival „rosonera“. Tokom karijere je čak 26 puta igrao protiv Milana u dresu Lacija i Intera, a protiv „rosonera“ je postigao neke od najlepših golova u karijeri. Sve spektakularne golove trenera crveno-belih pogledajte ovde.

17.44

Ovako je pre tačno 15 godina izgledao duel na stadionu „Rajko Mitić“.

 

17.35

Poznati su sastavi ekipa i u Milanu neće biti Zlatan Ibrahimović kao starter, već će Mario Mandžukić dobiti priliku.

Ibra je pre meča rekao da mu je žao što zbog korone neće biti navijača na tribinama, jer veruje da bi bila prava „ludnica“.

17.20

Franko Barezi, legenda Milana prisetio se utakmice dve ekipe iz 1988. godine, a pred treći okršaj Zvezde i Milana poželeo je sreću italijanskom klubu.

17.14

Napadač Crvene zvezde Dijego Falčineli rekao je da Milan u Beogradu neće moći tek tako da se prošeta, a ako to namerava, shvatiće brzo da greši. Falčineli je dodao i da ipak ne bi voleo da za „rosonere“ zaigra Ibra.

17.08

Trener crveno-belih Dejan Stanković je „delijama“ poručio koliko mu nedostaju. Šef struke je imao prilike da vodi utakmice pred punim tribinama do prošlog leta, a kormilo Zvezde preuzeo je decembra 2019.

Foto: Printskrin Instagram/dejanstankovic

17.00

Navijači su imali poruku za svoje igrače pre utakmice. Evocirali su uspomene na 1988. i 2006. godinu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare