Foto: Starsport

Crvena zvezda od 18.55 dočekuje Milan u prvom meču šesnaestine finala Lige Evrope, a trener Dejan Stanković nema dileme oko startne postave.

Zbog povrede ne može da računa na Veljka Nikolića, koji bi gotovo sigurno bio u startnih 11, a već duže nema Aleksandra Kataija.

Najveće zimsko pojačanje Filipo Falko nije dovoljno spreman, pa će šansu protiv slavnog italijanskog kluba čekati sa klupe.

PROČITAJTE JOŠ

Stanković se odlučio i za jednu veću promenu, možda i malo iznenađenje – starter na desnom boku biće Marko Gobeljić umesto Milana Gajića.

Zvezda će i protiv Milana, kao što je najčešće bio slučaj u Ligi Evrope, igrati u formaciiji 3-4-2-1, odnosno sa trojicom ispred kapitena Milana Borjana.

Taj defanzivni bedem činiće Radovan Pankov, Nemanja Milunović i Miloš Degenek.

Kao dvojica zadnjih veznih delovaće Seku Sanogo i Njegoš Petrović, dok će po desnom boku špartati Gobeljić i Milan Rodić na levoj strani.

U ofanzivnom delu sredine terena trebalo bi da budu El Fardu Ben i Mirko Ivanić, a mesto špica rezervisano je za oporavljenog Dijega Falčinelija, što dalje znači da će i Gelor Kanga i novajlija Aksel Bakajoko ostati među rezervama.

Što se tiče postave Milana, očekuje se da će Zlatan Ibrahimović krenuti sa klupe, a da će mesto napadača sedmostrukog evropskog prvaka biti povereno Mariju Mandžukiću.

Trener Stefano Pioli bi trebalo da se opredeli za ovih startnih 11: Donaruma – Kalulu, Tomori, Romanjoli, Ernandez – Meite, Benaser – Kastijeho, Krunić, Rebić – Mandžukić.

Glavni sudija meča biće Grk Tasos Sidiropulos, pomagaće mu Polihronis Kostaras i Lazaros Dimitrijadis, a četvrti arbitar je Janis Papadopulos.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar