Foto: Tanjug/AP Photo/Andy Brownbill

Prvi reket sveta Novak Đoković savladao je Rusa Aslana Karaceva sa 3:0 u setovima i plasirao se u finale Australijan opena po deveti put u karijeri.

PROČITAJTE JOŠ...

Đoković je odigrao odlično, praktično od samog početka je nametnuo svoj ritam, u prvom setu nije dopustio brejk loptu, iskoristio je prvu u osmom gemu, stigao do 5:3 i rutinsku osvojio prvi set.

U drugom delu igre nakon početnih 1:0 za Karaceva Novak je vezao pet gemova, stigao do 5:1, ali je Karacev ne samo vratio jedan brejk i smanjio na 5:4, već je imao i dve brejk šanse za izjednačenje.

Odoleo je Novak, osvojio drugi deo igre, a potom u trećem iskoristio umor rivala, osvojio tri brejka, dopustio jedan, ali nakon 2:2 pitanje pobednika nije dolazilo u pitanje.

Đokoviću će ovo biti deveto finale u Australijan openu, rival će biti pobednik duela Danil Medvedev – Stefanos Cicipas, a taj meč je na programu u petak, 19. februara, takođe sa početkom u 9.30.

Australijan open, polufinale

Rod Lejver arena, Melburn

Novak Đoković – Aslan Karacev 3:0 (6:3, 6:4, 6:2)

Osmi gem – Đoković, 6:2

Kraj! Đoković je u devetom finalu Australijan opena u karijeri!

Sedmi gem – Đoković brejk, 5:2

Karacev servira da ostane u meču, brejk bi značio i gotovo definitivan poraz, a u ovaj gem je ušao asom, no uzvratio je Đoković vinerom, 28. na meču, 15:15. Karacev je ponovo lopticu poslao u mrežu nakon odličnog Đokovićevog riterna, ali je i Nole bio neprecizan pri pokušaju paralele, loptica je završila u autu, 30:30. Osvaja Đoković naredna dva poena, 5:2 u trećem setu.

Šesti gem – Đoković, 4:2

As za 30:0 doveo je Đokovića u situaciju da može sebi da dopusti da lopticu pošalje u aut u trećem poenu, uzvratio je Karacev nakon što ga je Novak još jednom „prošetao“ po terenu. Zadihao se Karacev, ali će morati da pričeka na odmor pošto je Novak poslao lopticu u mrežu. Već naredni servis okončan je asom, 15. na meču, Novak vodi 4:2.

Peti gem – Đoković brejk, 3:2

Pametno igra Đoković, pogađa gde želi, pa je nalet tenisera iz Rusije zaustavio prošetavši ga po čitavom terenu, što je ostavilo traga na Karacevu koji je naredni poen završio poslavši lopticu u aut, pa Nole ima dve brejk šanse. Iskoristio je prvu, Karacev lopticu poslao u mrežu, 3:2 za Novaka.

Četvrti gem – Karacev brejk, 2:2

Novak je osvojio prvi poen, zatim u drugom poslao lopticu u aut (15:15), a Karacev vezao dva dobra poena i stigao do 40:15 na Novakov servis. Prvu je iskoristio, savršenim forhendom vratio brejk, 2:2.

Treći gem – Karacev, 2:1

Uzvratio je Rus osvojivši gem bez izgubljenog poena, pa je rezultat u trećem setu 2:1 za Đokovića.

Drugi gem – Đoković, 2:0

Osvojio je Nole gem bez ikakvog problema, dopustio Rusu jedan poen na svoj servis, potvrdio brejk i tako došao do prednosti od dva gema.

Kad Nole čestita

Videli smo nekoliko odličnih poena Karaceva, a pojedini su izazvali i Novakovo odobravanje.

Prvi gem – Đoković brejk, 1:0

Novak je dobio prvi poen, potom je Karacev lopticu udario ramom reketa i poslao je daleko van granica terena, u narednom poenu ponovo poslao lopticu u aut Karacev, a Nole dobio tri šanse za brejk. Prvu nije iskoristio pošto je Karacev uputio savršenu lopticu i pogodio samu liniju. Drugu ne, loptica je otišla u aut, novi brejk – Nole vodi 1:0!

Počinje treći set

Deseti gem – Đoković, 6:4

Novak asom otvara gem, potom dobrim drugim servisom uspeva da iznudi aut Karaceva pri riternu. Pogodio je Karacev liniju, 30:15. Nakon što je Karacev opet poslao lopticu u aut, Đoković je dobio dve set lopte. Nije iskoristio prvu, potom je poslao servis u aut (201 kilometar na čas), a nakon poena sa 32 razmene udaraca Đoković je pogodio mrežu pri pokušaju da sa metra prebaci u rivalovo polje.

Karacev je stigao do nove brejk lopte savršenim riternom, ali Novak nije dopustio da je iskoristi. U narednom poenu Đoković je ponovo pogodio mrežu, a Rus stigao do brejk šanse koju je Đoković odbio as servisom.

Prvi reket sveta je poznat po svojoj mentalnoj snazi, što je dokazao još jednom bio je najbolji kad je najpotrebnije, odigrao dva odlična poena i umesto brejka za Karaceva stigao do 6:4, pa vodi sa 2:0 u setovima.

Foto: Tanjug/AP Photo/Andy Brownbill

Deveti gem – Karacev, 5:4

Karacev bolje igra u ovim trenucima, imao je 40:30, ali je Novak pogodio sam ćošak i došao do izjednačenja. Novim asom Karacev je došao do prednosti, a potom, nakon što je Nole lopticu poslao u aut, i smanjio na 5:4. Ipak, Đoković još uvek ima brejk prednosti, pa će naredni servis-gem biti ujedno i šansa da dođe do 2:0 u setovima.

Osmi gem – Karacev brejk, 5:3

Prvi poen pripao je Karacevu nakon što je Novak poslao lopticu u mrežu, zatim je Novak došao do izjednačenja, a nakon snažnog servisa i slabog riterna Nole je stigao i do 30:15. Ipak, greška Đokovića donela je 30:30, usledila je i prva dupla greška, pa Karacev ima prvu šansu za brejk na današnjem meču. Nije je iskoristio, loptica je otišla u aut, ali jeste do nove brejk lopte, pošto je odličnim riternom uhvatio Novaka na „krivoj nozi“, a kada je Nole poslao lopticu u mrežu, rezultat je smanjen na 5:3.

Sedmi gem – Karacev, 5:2

Ponovo briljira Đoković, propisno je prošetao rivala po terenu da bi potom poslao lopticu dijagonalom taman dovoljno daleko da ne može da je dohvati Karacev. Ipak, vezao je Rus dva poena, stigao do 30:15, zatim asom i do 40:15. Đoković je drugom neiznuđenom greškom na meču dopustio Karacevu da osvoji drugi gem u setu, ali će u narednom servirati za 2:0.

Šesti gem – Đoković, 5:1

Novak se ne zaustavlja, vezuje dva poena i stiže do 30:0, a devetim, potom i desetim asom do 5:1.

Peti gem – Đoković brejk, 4:1

Karacev greši, šalje loptice u aut, Novak ne pomaže savršenim riternima, pa je uz malu pomoć mreže stigao do drugog brejka u setu, trećeg ukupno, i vodi 4:1.

Foto: EPA-EFE/DEAN LEWINS

Četvrti gem – Đoković, 3:1

Nole osvaja prva dva poena, zatim pogađa samu liniju i dolazi do 40:0. Nije uspeo da iskoristi prvu šansu, pošto je nakon što je Karacev pogodio vrh mreže a loptica se odbila u Đokovićevo polje bolje ušao u razmenu na mreži i stigao do 40:15, potom je i sam pogodio liniju za 40:30, ali je u narednom poenu lopticu poslao u aut, pa Nole vodi 3:1.

Treći gem – Đoković brejk, 2:1

Neiznuđena greška Karaceva, zatim savršena dijagonala Đokovića, aut Karaceva nakon odličnog riterna, Đoković ima tri brejk lopte – koristi prvu, 2:1. Finale je sve bliže!

Drugi gem – Đoković, 1:1

Sedmi as doneo je Novaku 30:0, promašio je prvi servis, a posle drugog Karacev gotovo momentalno napao Đokovića, naterao ga na lob i smečom završio poen, ali je Novak odservirao viner, došao do 40:15, a potom novim odličnim servisom stigao do 1:1.

Prvi gem – Karacev, 1:0

Prva dva poena dobio je Karacev, i to nakon što je posebno u drugom nakon odlične razmene naterao Đokovića da lopticu pošalje u aut, zatim je odservirao i as, da bi prvi gem okončao bez izgubljenog poena.

Počinje drugi set

Deveti gem – Đoković, 6:3

Novak bez izgubljenog poena stiže do 6:3 i prvog seta!

Osmi gem – Đokovič 5:3, brejk

Prvi poen osvojio je Đoković sjajnom dijagonalom, zatim je Rus poslao lopticu u aut, a Nole stigao do 0:30. Novak ima tri vezane šanse za brejk nakon što je Karacev i drugi poen zaredom završio izbacivanjem loptice u aut, potom promašio prvi servis, a Novak dugu razmenu završio slajsom koji je Karacev izbacio u aut, 5:3.

Novakov „duel“ sa leptirom

Sedmi gem – Đoković, 4:3

Prelepim servisom Nole je stigao do 15:0, zatim je Karacev poslao lopticu u aut (30:0), ali nije vezao i treći poen, pošto je nakon razmene Karacev vratio jedan lob gotovo perfektno, Novak nekako uspeo da vrati lopticu na polje rivala, ali ne i da se obrani nakon smeča Rusa. Ipak, vezao je dva poena, pa je na semaforu stajalo 4:3.

Šesti gem – Karacev, 3:3

Karacev pravi dvostruku grešku pri servisu pa Novaku poklanja poen, 0:15. Nakon što je u narednom loptica zakačila mrežu, a u ponovljenom Karacev odservirao u aut, Novak je iskoristio drugi servis rivala i došao do 0:30. Ponovo je Karacev promašio prvi servis, ali je ubacio drugi, a Đoković lopticu poslao u aut nakon dobrog bekhenda Rusa, 15:30. Pogodio je Karacev prvi servis u četvrtom poenu šestog brejka, naterao Đokovića da jedva vrati lopticu u polje, a potom rutinski došao do 30:30. Nastavio je agresivno, pogodio novi prvi sevis a zatim forhendom stigao do 40:30. Vezao je četvrti poen, ponovo zahvaljujući servisu, došao do prilike i bekhend dijagonalom ponovo izjednačio, 3:3

Peti gem – Đoković, 3:2

Nakon što je Karacev osvojio prvi poen, Novak je vezao dva, Rus uzvratio, ali je Đoković sprečio brejk šansu i došao do 40:30. Nije pogodio Novak prvi servis, ali je nakon drugog Karacev lopticu poslao u aut, pa Nole vodi 3:2.

Četvrti gem – Karacev, 2:2

Evo i prvog asa za Karaceva, Rus vodi 30:0 u četvrtom gemu. Treći poen u ovom gemu ujedno je bio i najlepši u dosadašnjem toku meča. Nakon servisa Karaceva usledila je lepa razmena, oba tenisera su izašla na mrežu, a Rus je lepom paralelom stigao do poena i tri prilike da dođe do izjednačenja. Usledio je Novakov odgovor nakon razmene sa osnovne linije, a potom odličnog vinera u kom je pogodio praktično sam ćošak. Ipak, Karacev je u narendom poenu uspeo da nakon jakog servisa dođe do 2:2 u gemovima.

Foto: Tanjug/AP Photo/Hamish Blair

Treći gem – Đoković, 2:1

Nakon što je Karacev osvojio prvi poen na Noletov servis, Đoković je imao mali „okršaj“ sa nemirnim leptirom koji je leteo oko prvog reketa sveta. Kada se udaljio, usledio je odličan poen, Karacev je pogodio mrežu, a Nole osvojio i drugi poen. Karacev je potom imao jedan sjajan ritern za 30:30, ali je Novak dobrim poenom, a zatim i asom stigao do 2:1.

Drugi gem – Karacev, 1:1

Nakon pet vezanih poena Đokovića, Karacev je sjajnim servisom stigao do dva vinera i 30:15 u drugom gemu, zatim i do 40:15, a nakon što je Novak poslao lopticu u aut, na semaforu je stajalo 1:1.

Prvi gem – Đoković, 1:0

Nole je bez problema osvojio prva dva poena, zatim asom stigao do 40:0, a potom na isti način završio prvi gem.

Prvi set

Dobro došli na prenos meča prvog polufinala Australijan opena između Novaka Đokovića i Aslana Karaceva na portalu Nova.rs! 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare