Foto: EPA/DANIEL DAL ZENNARO

Dejan Stanković ima bogato iskustvo u igračkoj karijeri protiv Milana, prvi put će se kao trener suočiti sa velikanom iz Italije.

PROČITAJTE JOŠ

Dobro Stanković zna šta je Milan, legenda je Intera i ovaj meč nije mogao da bude zanimljiviji italijanskoj publici, sve se poklopilo – rosoneri upravo u nedelju igraju veliki derbi protiv gradskog rivala, a navijači Intera će biti svim srcem uz Crvenu zvezdu.

Što zbog Stankovića, što zbog želje da njegov tim propisno izmori Milan i u lošem raspoloženju ga uvede u „derbi dela Madonina“.

Kao igrač, Stanković je igrao čak 26 puta protiv Milana, u dresu Lacija i Intera, nema pozitivan timski skor, ali je neke od najlepših golova u karijeri postigao protiv rosonera.

Kao igrač Lacija, Stanković je od 1998. do 2003. odigrao je 12 utakmica u svim takmičenjima protiv Milana i pobedio je jednom. Što se tiče Serije A, tu nije pobedio.

Tri puta je izgubio, pet puta bilo je nerešeno, a u Kupu Italije je bio malo uspešniji. Jendom je remizirao, jednom pobedio uz dva poraza.

Kada su golovi u pitanju, dao je dva u dresu Lacija, prvi je bio bomba sa 30 metara, kod drugog je bio na pravom mestu u pravo vreme, oba puta je doneo remi Rimljanima.

Nešto bolje je bilo u dresu Intera, sa kojim je imao 14 duela protiv Milana, uz pet pobeda, remi i osam poraza, dao je četiri gola, što je bio odličan učinak, s obzirom na to da je Stanković u Interu daleko više posla imao u defanzivi.

Ipak, u dresu Intera je Milanu jedan gol dao direktno iz kornera, bilo je to u porazu od 3:2.

Atraktivan gol viđen je i u oktobru 2006. protiv Dide, bila je to godina kada je i Crvena zvezda igrala protiv italijanskog velikana u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Kod jednog gola, Stankovića je uposlio Zlatan Ibrahimović, tadašnji saigrač iz Intera.

Za kraj, Stanković je krunisao spektakularnu pobedu od 4:0, kada je ekipa Intera ušla u istoriju osvajanjem triplete sa Žozeom Murinjom.

Sa 30 metara je Stanković zakucao loptu u mrežu Storarija.

Neke od svojih golova mogao bi Stanković da pokaže i svojim igračima pred meč sa Milanom, u četvrtak od 18.55. Inspiracije sigurno ne bi nedostajalo momcima koji imaju veliki izazov u šesnaestini finala Lige Evrope.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar