Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Čukarički u meču 26. kola Superlige rezultatom 2:0 golovima EL Fardu Bena i Aleksandra Kataija.

PROČITAJTE JOŠ...

Utakmica je imala emotivan uvod, pošto su se navijači lepom porukom oprostili od svog velikog navijača Aleksandra Sanje Ilića. 

Crvena zvezda je od samog početka pokazala da želi tri boda, pa su od samog početka nametnuli svoj ritam, a prvu ozbiljnu priliku imao je Ben nakon pet minuta igre. Minut kasnije Gavrić je imao odličnu šansu nakon prodora po levom boku, ali je nakon odličnog driblinga njegov šut zakačio jednog od defanzivaca Čuke i završio u Petrovićevim rukama.

Gosti su u osmom minutu imali šansu preko Čolovića, ali je njegov centaršut završio daleko od Jovanovića. U 13. minutu Čuka je imala korner, Docićev centaršut je išao u gol ali je Gavrić uspeo da spreči pogodak.

Nakon 17 minuta igre Ivanić je sjajno prohujao po levom boku, uputio oštar centaršut ali nije loptu niko zakačio pa je ona završila u gol-autu.

Mogli su igrači Zvezde do vođstva nakon 30 minuta, kada je Mijailović uklizao i izblokirao šut Gelora Kange, potom je u 37. minutu i Ben bio u dobroj poziciji, ali je i on izblokiran.

U poslednjem minutu prvog poluvremena Degenek je startom s leđa zaustavio kontru i sprečio Jovanovića da uđe u šansu, pa je dobio žuti karton a prvo poluvreme okončano bez golova.

Drugi deo igre Aleksandar Katai, koji je dobio šansu od početka drugog poluvremena, je otvorio odličnim solo prodorom, ali nije uspeo da pogodi mrežu rivala, pokušaj Bena je otišao visoko preko prečke, pa se činilo da će se Zvezda mučiti do samog kraja. Ipak, u 72. minutu Milunović je uputio centaršut u srce kaznenog prostora, lopta pogodila Šapića u ruku, stigla do Bena, a on obišao Petrovića i pogodio za 1:0.

Ben je tako došao do 60. gola u dresu Crvene zvezde i izjednačio se sa Ričmondom Boaćijem, pa mu sada nedostaje samo jedan gol kako bi postao najbolji strelac od svih fudbalera iz inostranstva koji su igrali u dresu Zvezde.

Mogao je Čukarički do izjednačenja gotovo odmah, ali je Mijailovićev centaršut i pokušaj Kovača Borjan krajnjim naporom uspeo da pošalje u korner.

Pitanje pobednika rešio je Katai golom sa penala u 87. minutu. Prethodno, Ben je iskoristio loš povratni pas, Petrović ga je tom prilikom srušio, a Katai sa bele tačke postavio konačan rezultat.

Ovom pobedom crveno-beli su ponovo otišli na šest bodova viška uz meč manje u odnosu na prvog pratioca, Partizan, dok je Čukarički četvrti na tabeli.

Superliga Srbije, 26. kolo

Crvena zvezda – Čukarički 2:0 (0:0)

(Ben 72, Katai 87)

Stadion: „Rajko Mitić“ (bez gledalaca)

Sudija: Danilo Grujić (Niš)

Crvena zvezda: Borjan, Degenek, Milunović, Rodić,  Sanogo, Petrović, Kanga Ivanić, Ben, Gavrić, Pavkov

Čukarički: Petrović, Stevanović, Ostojić, Šapić, Kamenović, Mijailović, Docić, Kovač, Čolović, Ergelaš, Jovanović

Superliga Srbije, 26. kolo

Nedelja

Inđija – Radnik 0:1 (0:0)

(Subotić 85)

Mačva – Proleter 3:1 (2:1)

(Ortiz 29 pen, Knežević 45+1, Ćirković 90+3 – Tomović 45+3)

Metalac – Voždovac 2:1 (0:0)

(Prestiž 51, Maksimović 73 pen – Stoisavljević 59)

Novi Pazar – Spartak Subotica 2:1 (1:1)

(Aganspahić 26, Mijić 64 – Srećković 16)

Radnički Niš – TSC 2:0 (1:0)

(Marković 25, Gavrić 52)

Vojvodina – Javor 2:0 (2:0)

(Gemović 9, Zukić 30)

Rad – Partizan 0:5  (0:2)

(Holender 24, Natho 35, Marković 48, Suma 64, Stevanović 72)

Crvena zvezda – Čukarički 2:0 (0:0)

(Ben 72, Katai 87)

Ponedeljak

16.00 OFK Bačka – Mladost

18.05 Zlatibor – Napredak

Kraj

Pobeda crveno-belih 2:0.

87′ Katai pogađa sa bele tačke

Loš pas defanzivaca Čukaričkog iskoristio je Ben, došao do lopte, faulirao ga je Petrović. Grujić nije imao dilemu, pokazao na penal, a Katai sa pogodio za 2:0.

83′ Izlazi Ivanić

Na terenu je Aleksa Vukanović.

77′ Borjan brani!

Au, kakva šansa za Čukarički. Centaršut Mijailovića, lopta je na petercu stigla do Kovača, on šutirao glavom, lopta odskočila od zemlje, ali je Borjan krajnjim naporom uspeo da spreči da završi u golu.

74′ Ivanić posustao u odsudnom trenutku

Mogla je Zvezda do drugog gola, ali je Ivanić nakon dobrog prodora posustao, nakon čega je završio na travi, ali je Grujić pokazao samo da igra bude nastavljena.

72′ Ben! Zvezda vodi!

Postigao je El Fardu Ben svoj 60. gol u crveno-belom dresu i tako se izjednačio sa Boaćijem po broju pogodaka kada su u pitanju stranci koji su nosili dres Zvezde. Golu je prethodio centaršut Milunovića, lopta je pogodila Šapića u ruku, ali je Grujić pustio prednost. Lopta je stigla do Bena, on izbacio iz igre Petrovića i pogodio praznu mrežu.

63′ Dvostruka izmena

Ne uspeva Zvezda da dođe do gola, pa je Stanković odlučio da iz igre izvede Kangu i Pavkova, a u igru su ušli Veljko Nikolić i Slavoljub Srnić. I Čukarički menja, igru je napustio Jovanović, šansu dobio Rakonjac.

55′ Ergelaš izlazi

Na terenu je Vidosavljević.

50′ Katai već preti

Ponovo je Zvezda pritisla goste, nakon centaršuta sa levog boka udarac Bena je otišao visoko preko gola. Ubrzo su igrači Zvezde ponovo osvojili loptu, probili se do gola rivala, sjajnim driblingom je Katai uspeo da stvori sebi prostor za šut, ali je poslao loptu zamalo pored gola.

Počinje drugo poluvreme

Na teren u dresu Zvezde će Aleksandar Katai i Marko Gobeljić umesto Željka Gavrića i Njegoša Petrovića.

Kraj prvog poluvremena

Još uvek nema golova na stadionu „Rajko Mitić“.

45′ Degenek požuteo

Nesporazum u odbrani Zvezde, loša reakcija Degeneka na polovini terena, pa je reprezentativac Australije bio prinuđen da sa leđa zaustavi Jovanovića. Dobio je žuti karton, ali nisu gosti uspeli da ugroze Borjana.

Foto: Starsport

37′ Nalet Zvezde bez rezultata

Opseda gol Čukaričkog Crvena zvezda, ovog puta je u šansi bio El Fardu Ben, no njegov udarac uspeli su igrači Čukaričkog da izblokiraju.

30′ Mijailović sprečio gol

Nekadašnji vezista crveno-belih sprečio je Gelora Kangu da pogodi gol pravovremenim uklizavanjem, pa je udarac fudbalera iz Gabona zaustavljen pre nego što je stigao do mreže.

23′ Nastavlja se pritisak domaćih

Još jedna dobra akcija Zvezde prošla je bez realizacije. Dobra zamisao Pavkova, nešto lošija realizacija, pa su igrači Čuke uspeli da se odbrane.

17′ Druga dobra šansa za Zvezdu

Crveno-beli su imalu drugu odličnu priliku, Ivanić je prošao po levoj strani, ušao u kazneni prostor, uputio oštar centaršut ali je lopta prohujala kroz kazneni prostor Čukaričkog.

15′ Ben zamalo, ostaje 0:0

Sjajnu akciju organizovala je Zvezda, Ben je došao do pet metara od gola rivala i šutirao, ali je lopta otišla visoko preko gola.

Foto: Starsport

13′ Korner za Čukarički

Nakon faula i centaršuta posle slobodnog udarca lopta je završila u korneru. Docić je centrirao, lopta išla u gol, ali je Gavrić uspeo da je izbaci nazad u polje.

8′ Preti Čuka

Moglo je da bude opasno, Čolović je probio po desnom boku, centrirao, ali nije Jovanović uspeo da dođe do lopte, da bi nakon intervencije defanzivaca Zvezde ona stigla do Borjana.

6′ Odličan prodor Gavrića

Uleteo je u kazneni prostor mladi krilni fudbaler Zvezde, ali je završnica bila nešto slabija pa je Petrović lako ukrotio njegov šut.

5′ Zvezda ofanzivno otvorila meč

Od samog početka fudbaleri tima sa Marakane pokazali su da su na teren izašli rešeni da pobede, pa od prvog minuta opsedaju gol gostiju. Najbolju šansu do sada je imao Ben, ali je njegov udarac izblokiran.

Foto: Starsport

Utakmica će započeti minutom ćutanja zbog smrti Sanje Ilića, čuvenog kompozitora i autora himne Crvene zvezde.

Dobro došli na prenos meča 26. kola Superlige Srbije između Crvene zvezde i Čukaričkog na portalu Nova.rs!

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare