Foto: StarSport

Fudbaleri Partizana pobedili su Rad u meču 26. kola Superlige sa 5:0 na stadionu "Kralj Petar Prvi" na Banjici.

Crno-beli su maltene reprizirali meč iz jesenjeg dela sezone kada su tukli Rad sa 3:0, iako je trener Aleksandar Stanojević rekao da će ovaj susret biti neizvesniji.

PROČITAJTE JOŠ:

Neizvestan je bio samo u prvih dvadesetak minuta, jer je posle toga Partizan uspostavio dominaciju u polju, mada je Rad sporadično pokušavao da napadne.

Prvih dvadeset minuta utakmice je za zaborav. Treba reći da je Rad igrao otvoreno i nije se odmah zatvorio u „bunker“.

Igra se uglavnom odvijala između dva kaznena prostora, a nije bilo ni nagoveštaja pravih šansi, mada su Lazar Marković i Filip Holender postepeno bivali sve agilniji u odnosu na ostale na terenu.

Tako je Marković prvi pripretio u 13. minutu kada je izdriblao do sedam, osam metara od gola i tu izgubio snagu za bolju završnicu.

Holender je tri minuta kasnije bio neprecizan u šutu sa distance u kontri, ali je u 24. minutu bio nepogrešiv.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Do trenutka kada je Partizan poveo sa 1:0, crno-beli su već vidno preselili težište igre na polovinu Rada i kada mu je Asano asistirao, šutirao je precizno u donji desni ugao gola Damira Kahrimana.

Golmanu je lopta prošla ispod ruke i gosti su na Banjici poveli sa 1:0. Posle pola sata igre desilo se i uzbuđenje pred golom Partizana.

Rad je izveo slobodan udarac iz polja, lopta je išla na Cigera pred petercem, ovaj je nije dobro zakačio i lopta je lako mogla da zbuni i prevari golmana Popovića.

Mladi golman Partizana je nekako uspeo da se snađe i reaguje, a igrači Rada su se bunili i tvrdili da je lopta pre Popovićeve intervencije prešla gol-liniju.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Partizan je posle ove propuštene šanse munjevito odgovorio. U napadu je na levom krilu bio Lazar Marković koji je prosledio pas u šesnaesterac za Holendera.

Ovaj je atraktivno propustio loptu kroz noge za Natha koji je ostao sam u srcu kaznenog prostora i lagano je plasirao loptu u mrežu za 2:0, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

Odmah na startu drugog Partizan je kaznio propust u odbrani domaćih. Aut je izveden sa desne strane, Natho se ubacio uz gol-aut liniju i odatle poslao povratnu u sredinu za Markovića.

Lazar se ubacio između dva igrača Rada i šutirao sa desetak metara. Slabo, ali precizno i dovoljno da savlada golmana Rada po treći put na meču.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Samo minut kasnije, u 49. minutu Filip Holender je propustio sjajnu šansu. Natho ga je isturio dodavanjem iza leđa odbrane, mađarski igrač je probao da obiđe golmana kao jedinu prepreko prema mreži, ali je izblokiran kad je probao da šutira.

Partizan je na 4:0 povisio u 64. minutu golom Sejdube Sume, koji je sedam minuta ranije ušao kao izmena.

Koliko je Rad već tada bio svestan poraza, svedoči i činjenica da Sumu niko nije probao da zaustavi, pa je Gvinejac prošao pored nekoliko igrača domaćih pre nego što je šutirao i pogodio metu.

U međuvremenu je u igru ušao i Filip Stevanović koji će samo nekoliko minuta kasnije pogodio gol za 5:0.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Igrao se 72. minut kada je ostao sam u šesnaestercu, Suma ga je video i prosledio mu loptu, a 18-godišnji Stevanović je bio neumljiv sa šest metara.

Partizan je do kraja nastavio da napada, mada je dozirao u tim napadima. Nije se srljalo, ali se čekala šansa i tražila rupa da se postigne i šesti gol.

Čak trojica igrača iz ofanzivne linije su napadala odbranu Rada visoko do isteka 80. minuta. Od tog trenutka je igra podsećala na početak meča i čekao se samo poslednji sudijski zvižduk.

Pre tog zvižduka je morao van igre Lazar Stojisavljević, koji je zbog grubog starta nad Jovićem u kontri Partizana dobio crveni karton u 89. minutu.

Crno-beli su upisali novi trijumf i sada na drugom mestu tabele imaju 65 bodova, tri manje od vodeće Crvene zvezde, dok je Rad na 15. mestu sa 26 bodova.

Rad – Partizan 0:5 (0:2)

(Holender 24, Natho 35, Marković 48, Suma 64, Stevanović 72)

Stadion: Kralj Petar Prvi, Beograd, bez publike; Sudije: Lazar Lukić, Dragan Bogićević, Bojan Banović, Srđan Jovanović

Rad: Kahriman – Novaković, Ciger, Mladenović, Busnić, Lazarević, Blažić, Stojisavljević, Karaklajić, Tučević, Kaluđerović. Trener: Milan Milanović

Partizan: Popović – Marković, Vujačić, Šćekić, Obradović, Miljković, Jojić, Natho, Asano, Holender, L. Marković. Trener. Aleksandar Stanojević.

Drugo poluvreme:

90′ KRAJ: Partizan je upisao pobedu

Sa 13 šuteva na gol i osam u okvir gola, Partizan je bio dominantniji. Statistika Rada nije se nešto mnogo menjala pa su od četiri udarca, tri završila u okvir gola Partizana, ali nijedan u mreži.

89′ Prečka!

Imao je šansu Suma, pogodio je iz slobodnog udarca posle isključenja Stojisavljevića, ali nije upisao i šesti pogodak crno-belih.

88′ Crveni karton za Stojisavljevića

Povukao je u kontri Partizana Jovića s leđa i dobio je karton za isključenje.

85′ Opao je malo tempo

Očekivano, mada Partizan i dalje vodi igru jer kontroliše rezultat.

79′ Nastavljaju se napadi crno-belih

Ne popuštaju igrači Aleksandra Stanojevića, drže loptu, traže rupe u odbrani iako su malo oborili tempo utakmice. Uglavnom se igra na polovini „građevinara“.

72′ GOOOOL! Stevanović za 5:0

Suma je asistirao saigraču, ovaj je bio sam na petercu, a golman Rada ostavljen je na vetrometini. Pukla je „petarda“ na Banjici.

68′ Nove izmene Stanojevića

Štulić umesto Holendera, Stevanović u igri umesto Asana, a Pavlović menja Jojića.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

64′ GOOOOOL! Upisao se i Suma

Suma je dobio šansu pre sedam minuta i odmah se upisao u strelce. Čak četvorica igrača Rada su ga gledala smušeno dok je vukao loptu kroz kazneni prostor. Jednom igraču Rada je lopta prošla i kroz noge, a onda i kroz ruke golmana za 4:0.

57′ Stanojević pravi izmene

Suma ulazi umesto Natha, Jović menja Markovića, pa je osvežena ofanzivna linije crno-belih.

54′ Odlična šansa za Rad!

Lazarević je kroz sredinu dobio pas u šesnaestercu rivala, šutirao je neometan pored gola. Ovo je bila najbolja šansa za Rad od pokušaja Tučevića iz prvog poluvremena.

49′ Promašen zicer Holendera!

Odmah je mogao Partizan i do 4:0, ali je Holender izašao sam ispred golmana posle pasa Natha i nije iskoristio šansu. Obišao je Kahrimana, ali je izblokiran jer je otišao previše u stranu.

Foto: StarSport

48′ GOOOOL! Lazar Marković za 3:0

Aut izveden sa desne strane, Natho je ušao do gol-aut linije gde ga nisu zatvorili igrači Rada, poslao je povratnu za Markovića koji je utrčao na desetak metara između dva fudbalera Rada.

Šutirao je polako ali dovoljno precizno. Holender je propustio opet loptu kroz noge na putu do gola, a „građevinari“ su tražili ofsajd.

47′ Odmah šansa za Partizan

Dobra akcija Partizana, Natho je dobio pas u šesnaestercu domaćih i šutirao je, ali nije bio precizan iz sličnog napada iz kog je postignut gol u 35. minutu.

Prvo poluvreme:

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

45′ POLUVREME! Partizan zasluženo vodi, Rad je propustio svoju šansu

Crno-beli su iskoristili svoje prilike, Holender i Natho, dok je Popović izvukao loptu iz gola pre nego što je ušla u mrežu.

41′ Holender upropastio kontru, pa se povredio

Dodavanje napred za ofanzivca Partizana, trčao je Holender po liniji odakle je dao prvi gol, u trku ga je stigao Nemanja Mladenović. Mađarski internacionalac je probao da fintira igrača Rada, proklizao je i povredio se.

Intervenisala je lekarska ekipa „građevinara“, ali se igrač u crno-belom dresu pridigao.

35′ GOOOOL! Pogodak Natha, 2:0 za Partizan

Marković je prošao sa levog krila, video je dvojicu svojih saigrača u šesnaestercu rivala i poslao je pas nisko i oštro. Holender je propustio loptu kroz noge i time je namestio Bibarsu Nathu koji je samo otvorio stopalo i povisio prednost gostiju.

Foto: StarSport

33′ Popović izvadio loptu sa gol-linije!

Imao je Partizan mnogo sreće i prisebnog čuvara mreže. Popović je sjajno reagovao posle slobodnog udarca koji je iz pozadine išao ka kaznenom prostoru Partizana. Tamo je bio Ciger na skoku, ali loptu nije udario.

Zato je ona odskočila od zemlje i nastavila ka mreži a igrači Rada su se bunili tražeći gol.

30′ Holender opet opasan

Duga lopta je išla na levu stranu, tamo je Holender bio spreman da šutira i uradio je to posle brzog trka, ali nedovoljno precizno i jako da bi ugrozio Rad. Šansa je bila opasnija nego završnica.

24′ GOOOOL! Partizan vodi 1:0!

Filip Holender je dobio pas u sredini, dobro je istrčao i šutirao sa ruba šesnaesterca. Bio je precizan, lopta je otišla ispod ruke golmana Rada i crno-beli su poveli.

Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

21′ Tučević „tuče“

Sa velike distance je probao igrač Rada da ugrozi gol Partizana, ali lagano je to iskontrolisao golman Partizana. Lopta je išla u okvir gola, ali nedovoljno jako.

16′ Holender šutira iz sredine

Dobio je Holender pas u prostor od Asana, dobro je istrčao između dvojice defanzivaca Rada, ali nije šutirao kako treba. Pucao je daleko pored gola Rada.

13′ Prvi solidan pokušaj Markovića

Prošao je Lazar Marković po levoj strani uz malo sreće došao je na sedam, osam metara u poziciju za šut, ali su ga okružili igrači Rada i izgubio je korak. On je za sada jedan od agilnijih u crno-belom.

10′ Partizan nešto bolji

Natho pokušava da probije odbranu dubokim loptama to za sada ne prolazi do Asana.

5′ Nema mnogo akcije, ali Rad obećava

Fudbaleri Rada krenuli su otvoreno u meču protiv Partizana, nisu se zatvorili, ali za sada je to uglavnom između dva kaznena prostora.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar