Dragović daje gol, Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Vojvodinu u meču 16. kola Superlige Srbije sa 2:1 na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu.

PROČITAJTE JOŠ...

Zvezda nije dozvolila ono što joj se desilo na startu sezone, kada je sa Vojvodinom odigrala nerešeno.

Ipak, Vojvodina nije dopustila da Zvezda lako završi posao, naprotiv, pošteno je namučila tim sa Marakane i čak prva povela.

Meč je opravdao epitet derbija kola, jer je Vojvodina bila konkurentna većim delom susreta i jedno osmominutno opuštanje u odbrani platila je porazom.

Prvo poluvreme bilo je veoma dinamično tek u drugom delu nakon što je Vojvodina počela da pokazuje „zube“ Zvezdi.

U prvih petnaestak minuta, domaći su na stadionu „Karađorđe“ igrali u nekom grču, a kada su se oslobodili, počeli su problemi za Zvezdu.

Gostima nije bila dovoljna opomena ni to što je Mrkaić u 23. minutu imao veoma dobru poziciju za šut glavom.

Gađao je tada pored gola, ali su igrači Vojvodine počeli da napadaju i ubrzo im se isplatilo. Igrao se 26. minut kada je Mrkaić sa manje od pet metara promašio čist zicer za pogodak.

Foto: Starsport

Po nepisanom pravilu, ovakve situacije se završavaju kaznom za tim koji propušta šanse, ali igrači Zvezde to nisu uradili.

Desilo se suprotno. Vojvodina je dobila i treću šansu i ona joj je bila srećna. Voša je povela sa 1:0 u 30. minutu kada je Mirko Topić šutirao, a od Aleksandra Dragovića se lopta odbila u malu mrežu Milana Borjana za 1:0.

Tek nakon toga su crveno-beli iz Beograda zaigrali. Milan Pavkov je promašio u 35. minutu, tri minuta kasnije je Busnić šutirao malo pored gola Zvezde, a u 44. je Stanić sa distance pogodio stativu gola Vojvodine, pa se na poluvreme otišlo sa 1:0.

Foto: Starsport

Početak drugog dela igre doneo je izjednačenje Zvezde. Već u 49. minutu je Pavkov pogodio gol, ali je Katai pre toga bio u ofsajdu i pogodak je poništen.

Međutim, samo četiri minuta kasnije, Stanić je iz prekida pronašao Pavkova pred golom, a napadač je od stative pogodio metu za 1:1.

Samo osam minuta kasnije Dragović se iskupio za loptu koju je skrenuo u sopstveni gol. Sanogo je odigrao glavom posle prekida, Dragović je bio na desnoj strani i odande je šutirao za 2:1.

Foto: Starsport

Uroš Kabić je posle sat i deset minuta igre stavio na muke Borjana šutem sa ivice kaznenog prostora, a Zvezda je počela da čuva loptu.

Nije se žurilo igračima Dejana Stankovića, koji nisu dopuštali domaćinu ozbiljnije šanse. Zvezda sada ima 38 bodova na drugom mestu Superlige, a Vojvodina na četvrtom mestu ostaje na 23 boda.

Foto: Starsport

Vojvodina – Crvena zvezda 1:2 (1:0)

(Dragović 30. ag – Pavkov 54, Dragović 62)

Stadion: „Karađorđe“ (Novi Sad); Sudija: Miloš Milanović

Vojvodina: N. Simić – Bjeković, Stevanović, Kovačević, Devetak – Topić, Busnić, Zukić – V. Simić, Vukadinović, Mrkaić

Crvena zvezda: Borjan – Gajić, Dragović, Pankov, Rodić – Sanogo, Stanić, Ivanić – Ben, Katai – Pavkov

DRUGO POLUVREME:

90+3′ KRAJ! ZVEZDA JE POBEDILA

Gol Dragovića ispostavio se pobedonosnim za gostujuće crveno-bele u Novom Sadu, pa je Zvezda slavila sa 2:1.

86′ KATAI OPASAN PRED GOLOM

Imao je udarac glavom igrač Zvezde, ali nije uspeo da pogodi mrežu i praktično overi trijumf svog tima.

78′ MIRNIJI TEMPO MEČA

Vojvodina je uspostavila ravnotežu, ali ne uspeva da opasnije pripreti, dok Zvezda vešto čuva prednost.

Foto: Starsport

71′ PRETIO JE KABIĆ

Šutirao je pred kaznenim prostorom Zvezde ali je veoma dobro odbranio Milan Borjan.

70′ DRAGOVIĆ DOBIO KOPAČKOM PO GLAVI

Novi prekid Zvezde, u šesnaestercu je pao Dragović koji je dobio udarac u glavu, pa se desio prekid posle kog je štoper gostiju nastavio meč.

64′ OPET PRETI VOJVODINA

Prekid je još jednom umalo bio koban po Zvezdu, rezervista Gobeljić je bio na gol liniji i otklonio je opasnost.

62′ GOOOL! ZVEZDA VODI 2:1

Dragović je bio na drugoj stativi. Sanogo je prihvatio loptu glavom posle centaršuta, poslao ju je do Dragovića koji je pogodio mrežu.

Foto: Starsport

59′ BORJAN SPASAO GOL, PA ONDA I SIMIĆ

Veljko Simić je krenuo u solo prodor i olako je šutirao ka golu Borjana i čuvar mreže gostiju je uspeo da odbrani. Na drugoj strani je Katai opasno šutirao, ali je Simić na golu Voše paradom sprečio pogodak.

57′ KATAI PROBAO „PRAĆKU“

Namestio se Katai sa dvadesetak metara, ali iz trka nije dobro zahvatio loptu, pa je ona posle udarca otišla visoko preko gola.

54′ GOOOL! ZVEZDA JE IZJEDNAČILA

Poslao je Petar Stanić loptu iz prekida, Pavkov je uspeo da skoči pored dvojice igrača Vojvodine i da glavom zatrese mrežu od stative. Beograđani su poravnali rezultat na 1:1.

49′ PONIŠTEN GOL ZVEZDE!

Katai je bio u ofsajdu, kada je prihvatao loptu koju je potom prosledio za Milana Pavkova, a ovaj je spakovao u mrežu.

PRVO POLUVREME:

Foto: Starsport

45+2 POLUVREME! VOJVODINA JE SAČUVALA PREDNOST

Moglo je da bude još golova u prvom delu igre, ali Novosađani za sada ostaju u minimalnoj prednosti.

44′ STATIVA!

Petar Stanić je uhvatio šut iz prve posle odbitka. Stigla mu je lopta van kaznenog prostora i sa nekih 25 metara je šutirao direktno na gol. Nije udarac bio prejak, ali je Simić zakačio loptu i imao je sreće golman Vojvodine.

38′ PONOVO JE OPASNO PRED GOLOM ZVEZDE

Kontru je povukao Simić, prosledio je pas za Vukadinovića desno, a ovaj je vratio po zemlji loptu u kazneni prostor za Busnića. Busnić je pucao malo pored gola, a lopta je „očešala“ malu mrežu sa spoljne strane.

Foto: Starsport

35′ PAVKOV MOGAO DA POGODI!

Rodić je glavom vratio loptu pred peterac Vojvodine, odande je Pavkov šutirao traljavo i izblokirao ga je neko od igrača Vojvodine. Ubrzo je i Katai probao, tu je bio Simić da ga zaustavi, ali se rasplamsala igra u Novom Sadu.

30′ GOOOL! VODI VOJVODINA 1:0

Topiću se odbila lopta na desnoj strani, iskosa sa desetak metara šutirao je u gol Borjana, lopta se odbila i od Dragovića i završila u malj mreži Zvezdinog gola. Prethodno je i Zukić bio tu u gužvi u sredini, pa je Topić ostao nebranjen.

26′ MRKAIĆ SE OBRUKAO, VOJVODINA PROMAŠILA ZICER!

Devetak je prošao po levoj strani, gde je inače Gajić, poslao je veoma oštru loptu na samo tri, četiri metra od gola, tamo je bio Mrkaić koji je natrčao na loptu i promašio šut koji je teže bilo promašiti nego pogoditi.

Foto: Starsport

23′ VELIKA ŠANSA ZA VOJVODINU!

Mrkaić je bio ispred gola Borjana na oko pet metara, pored njega je bio Gajić, nadskočio ga je igrač domaćeg tima i glavom šutirao pored stative.

20′ ŠUT PAVKOVA

Probao je napadač Zvezde da ugrozi golmana Vojvodine, njegov tim je dobio korner, posle kog je golman Simić veoma dobro reagovao.

16′ BEN PAO BEZ PREKRŠAJA

Ben je pao u kaznenom prostoru Vojvodine posle starta Kovačevića, sudija Miloš Milanović je proveravao sa VAR-om šta se tačno dogodilo, ali ništa dramatično nije zaključeno. Igra je nastavljena, promene rezultata nema – 0:0.

15′ VOJVODINA U GRČU

Vojvodina nema ideju šta bi uradila s loptom u napadu pa se uglavnom brani. Možda domaćin vreba neku kontru, ali od nje nema ni nagoveštaja. Zvezda kontroliše igru, ali nema konkretnu završnicu.

6′ PODRŠKA ZA TRENERA PANONĆINIJA

Foto: Crvena zvezda

Navijači Crvene zvezde istakli su na svojoj tribini transparente s imenom Federika Panonćinija, pomoćnika Dejana Stankovića koji je pogođen flašom posle utakmice sa Dancima u Ligi Evrope. On je bio hospitalizovan, napukla mu je lobanja, ali srećom nije morao na operaciju. Federiko će oporavak nastaviti u Italiji.

5′ LOPTA KOD IGRAČA ZVEZDE

Šunjaju se fudbaleri Crvene zvezde na polovini terena Vojvodine, ali domaćin se uspešno brani. Nije neobično da se ekipa iz Novog Sada na početku meča brani protiv aktuelnog šampiona iako igra na domaćem terenu.

1′ POČELA JE UTAKMICA U NOVOM SADU

Crvena zvezda je od starta krenula agresivno ka golu Novosađana

Dobrodošli na Nova.rs

 

BONUS VIDEO: Kraj utakmice: Hitna pomoć vozi trenera Zvezde Federika Panonćinija

 

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram