Novak Đoković je savladao Danila Mevedeva posle preokreta u finalu turnira u Parizu sa 2:1 u setovima (4:6, 6:3, 6:3) i tako po rekordni 37. put postao šampion turnira Masters serije.

Đoković je protiv Medvedeva u meč ušao nervozno, izgubio prva dva gema, ali je odma potom zaigrao fantastično i serijom od tri gema stigao do 3:2.

PROČITAJTE JOŠ...

Ipak, od tog momenta ponovo je stao, a Medvedev novim brejkom došao nadomak vođstva, što je potom i iskoristio za 6:4.

U drugom setu Novak je, posle početnih 1:1, krenuo furiozno, napravio brejk za 3:1, potvrdio ga, a potom u maratonskom devetom gemu prvo spasao tri brejk lopte, da bi iskoristio treću set loptu i došao do 1:1.

Medvedev se držao u trećem setu do 2:2, kada je Đoković ušao u seriju brejkova, vezao tri oduzeta servisa, sa druge strane je Rus jednom uspeo da vrati brejk, ali dileme nije bilo – 4:6, 6:3, 6:3 i pobeda vredna istorije.

Đoković je tako pretekao Rafaela Nadala po broju Masters titula, pošto ima 37, dok je Španac ostao na 36.

Novaku je ovo šesta titula u Parizu.

Preostao je još jedan cilj – 21. titula na grend slemovima…

Gledajte ATP Pariz uz SBB i EON pakete

Mečeve Mastersa u Parizu mogu da gledaju svi SBB korisnici, na EON, TotalTV i D3 platformama, a mogu da se prate i ako niste SBB korisnik, u EON paketima van SBB mreže. Dakle, preko bilo kog interneta. (promo)

Novak Đoković – Danil Medvedev 4:6, 6:3, 6:3

6:3 Najslađe za kraj!

Brejk, 6:3 – 37. Masters titula!

5:3 Medvedev vratio brejk

Prerano se opustio Novak, Medvedev je iskoristio šansu i smanjio na brejk zaostatka.

5:2 Novi brejk Đokovića

Novaka gem deli od istorije!

4:2 Novak potvrdio brejk

Još dva gema do titule u Parizu!

3:2 Brejk Đokovića

Novak vodi 3:2! Sjajna loptica završila je na samom ćošku – 3:2 za prvog reketa planete.

2:2 Odlični Novak ponovo lako do izjednačenja

Medvedev ne uspeva da ugrozi Noleta, a sjajnim smečom stigao je Đoković do novog poravnanja.

1:2 Medvedev čuva vođstvo

Ruski teniser je uspeo da sačuva svoj servis, iako je Đoković ponovo pretio.

1:1 Novi siguran gem Đokovića

Lako, sigurno, bez dileme – Novak je stigao do izjednačenja.

Simpatična poruka ATP-a

Novak je izgubio prvi set, potom zaigrao kao u transu i razbio Medvedeva, pa su se u ATP-u sa razlogom zapitali – da li mora da izgubi set kako bi zaigrao tako dobro?

0:1 Rus poveo u trećem setu

Medvedev je stigao do vođstva u odlučujućem setu, iako je Novak pripretio i došao do 40:30.

6:3 Novak! Konačno, 1:1 u setovima!

Novak je pri rezultatu 30:30 imao šansu da lopticu pošalje u polje za prednost, ali je umesto toga ona završila u mreži. No, izvukao se znatno komplikovanijim slajsom. No, Medvedev je dobio novu šansu za brejk Novakovim autom, ponovo je Novak odigrao odlično kad je bilo najpotrebnije, ali je još jednom uspešno izmamio Rusa na mrežu, da bi potom pogodio Medvedeva u reket, koji je stigao i do treće brejk šanse. Odigrao je konačno Novak jedan poen kako bi trebali pri nerešenom rezultatu, poslao drop šot u polje, ali je u narednom poenu još jednom dopustio izjednačenje. Ipak, pokazao je kvalitet Đoković, prvo prelepim volejem došao do treće šanse za izjednačenje, a potom je iskoristio, pa će pobednika Mastersa u Parizu odrediti treći deo igre.

No, „ako se po jutru dan poznaje“, a Đoković zadrži nivo igre, čini se da su znatno veće šanse na strani prvog reketa sveta.

5:3 Medvedev se vratio u meč

Dobar servis gem ruskog tenisera, uspeo je da se vrati u meč nakon što je Đoković imao prednost na njegov servis i smanji na dva gema minusa.

5:2 Novak čuva vođstvo

Nakon sigurnog servisa ruskog tenisera, i Medvedev je stigao do 30:15 na Đokovićev servis,

Novak Đoković Foto: AP Photo/Thibault Camus

4:1 Novak potvrdio brejk, izjednačenje na vidiku

Više od potvrđenog brejka raduje igra, pošto Đoković izgleda fantastično, ima tri gema prednosti, dok je Medvedev očigledno u velikom problemu.

3:1 Brejk Đokovića

Tako je! Novak je stigao do brejka nakon velike borbe, savršene odbrane i greške Medvedeva, koji je poslao lopticu u mrežu.

2:1 Đoković uprkos publici do 2:1

Potrajao je treći gem zbog neshvatljivog ponašanja publike koja kao da odbija da dopusti da meč bude odigran kako bi trebalo. No, nije popustila koncentracija, Đoković je stigao do gema i vodi 2:1.

1:1 Medvedev poravanao 

Nakon dva odlična poena Đokovića, među kojima se posebno istakao savršen lob za 30:0, Rus je vezao tri poena i stigao do 40:30, a potom i do izjednačenja u gemovima.

1:0 Savršen gem Đokovića

Bez izgubljenog poena, bez dopuštene šanse Medvedevu da uradi bilo šta… Recept za dalji tok meča.

4:6 Medvedev vodi u setovima

Nije Novak uspeo da se vrati, Medvedev je iskoristio brejk prednosti i na svoj servis došao do šestog gema, pa nakon nešto više od 40 minuta vodi u setovima 1:0.

4:5 Novak „preživeo“ gem na svoj servis

Nakon dva osvojena poena Đoković je propustio dva, ali je potom naterao Medvedeva da vrati jednu visoku loptu koju je smečom pretvorio u 40:30, a potom Medvedev lopticu poslao u aut.

3:5 Medvedev potvrdio brejk

Osmi gem Medvedev je otvorio asom, ali je Đoković uspeo sjajno da vrati pogođenom samom linijom, potom je i Medvedev lopticu poslao u mali aut. Uzvratio je i Novak autom, a nakon propuštene prve šanse za potvrdu ipak je uspeo da dođe do potvrde brejka, pa će Novak servirati za opstanak u prvom setu.

3:4 Novi Novakov pad, Medvedev ponovo vodi

Nakon dva loša poena i jedne duple servis greške uspeo je da veže dva poena, ali je potom propustio šansu da osvoji poen na 40:30, pa je Medvedev slajsom došao do novog brejka.

Atraktivan smeč Đokovića „iz skoka“

 

3:3 Novak propustio brejk šansu

Odličan gem odigrao je Đoković, imao brejk priliku, ali je Medvedev odgovorio savršenim forhendom, potom i asom, da bi Novak lopticu poslao u mrežu

Pariz navija za Đokovića

Ima Nole veliku podršku u „gradu svetlosti“, što se vidi po društvenim mrežama:

3:2 Preoket Đokovića

Loš početak, potom savršen nastavak – od 0:2 Novak je stigao do 3:2.

2:2 Novak vezao osam poena

Bravo Nole! Osam vezanih poena, četiri na svoj, četiri na rivalov servis, rezultat je nerešen.

1:2 Brz gem Đokovića

Tri laka poena i atraktivan smeč za lagano osvojen prvi gem.

0:2 Medvedev potvrdio brejk

Nakon što je dobio prvi poen na Danilov servis, Đoković je odigrao dva veoma loša bekhenda, a potom forhend poslao u mrežu, potom i poen za gem, pa Medvedev vodi sa 2:0 u gemovima.

0:1 Brejk Medvedeva na početku 

Nešto sporije je Đoković ušao u meč, prva tri poena su pripala Medvedevu pre nego što je Novak uspeo da smanji na 40:30 na svoj servis, ali je potom jednu čistu lopticu poslao u mrežu, pa Rus vodi u gemovima

Dobro došli na prenos finala Mastersa u Parizu između Novaka Đokovića i Danila Medvedev ana portalu Nova.rs!

14:56 Novak napada šestu titulu u Parizu

Đoković je pet puta slavio u „gradu svetlosti“ – 2019, 2015, 2014, 2013. i 2009. godine.

14:54 Kako je Medvedev stigao do finala

Prvo je bio bolji od Ilje Ivaške sa 7:5, 6:4, potom je uzbacio Sebastijana Kordu sa 4:6, 6:1, 6:3, u četvrtfinalu Huga Gastona sa 7:6, 6:4, dok je u polufinalu savladan Aleksander Zverev poprilično ubedljivo, u reprizi prošlologodišnjeg finala, 6:2, 6:2.

14:47 Novakov put ka finalu

Đoković je na početku bio bolji od Martona Fučkovića iz Mađarske sa 6:2, 4:6, 6:3, potom je Gael Monfis predao meč osmine finala, u četvrtfinalu je savladan Tejlor Fric sa 6:4, 6:3, dok je u polufinalu „preskočen“ Hubert Hurkač posle preokreta, sa 3:6, 6:0, 7:6.

Bonus video: Simpatični ples Jelene i Tare Đoković nakon Novakove pobede

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare