Foto: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je nerešeno 2:2 (0:1) na gostovanju Turskoj u okviru 4. kola B divizije Lige nacija.

Aktuelni rivali prethodni duel su odigrali u septembru u Beogradu, a taj susret završen je mirnih mreža (0:0). I ovaj duel završen je bez pobednika, ali uz golove, iako su „orlovi“ bili bliži trijumfu.

I, stvarno, reprezentacija nastavlja da maltretira ljubitelje fudbala… Posle četiri kola, Srbija ima učinak od po dva poraza i remija, i ostaje na dnu tabele, dok je Turska upisala tri remija i poraz.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, izabranici selektora Ljubiše Tumbakovića prethodno su sve podredili okršaju sa Norveškom u Oslu i pobedi (2:1) posle produžetaka, a nakon toga finalu baraža za Evro sa Škotskom, 12. novembra. I to zaista jeste meč godine, decenije, veka, i ako budu trijumfalno napustili stadion „Rajko Mitić“, neće niko gledati kako su igrali tokom jeseni.

A, mogli su da imaju mnogo više bodova od jednog na kontu u Ligi nacija protiv rivala svog ranga. Nije moralo da se izgubi od Mađarske u Beogradu, a ceo plen mogao je da se odnese iz Turske.

To je nagovestio Sergej Milinković-Savić trećim pogotkom na poslednja dva meča, Aleksandar Mitrović je iz penala udvostručio prednost, ali je domaćin u 20 minuta uspeo da izbegne poraz. Visoki vezista Lacija je na odličan centaršut Ristića glavom materijalizovao bolje izdanje u prvom poluvremenu, dok je sjajni golgeter početkom drugog dela sa penal došao do 36. pogotka u dresu reprezentacije za 0:2 na semaforu.

Delovalo je da će Srbija do prve pobede ove sezone u Ligi nacija, ali… Odbrana je posustala kada nije smela, pa su Čalhanoglu i Tufan kaznili trenutke nepažnje i zatresli mrežu Dmitrovića za konačnih 2:2 i podelu bodova u Istanbulu.

Meč reprezentacija Turske i Srbije mogli ste da pratite u blogu uživo na Nova.rs.

Turska – Srbija 2:2 (0:1)

Stadion: „Turktelekom stadion“. Bez gledalaca. Sudija: Georgi Kabakov (Bugarska).

Strelci: Čalhanoglu u 56. i Tufan u 76. minutu za Tursku, a Milinković-Savić u 21. i Mitrović (pen) u 49. za Srbiju.

Crveni karton: Jilmaz u 90. minutu.

Turska: Gunok, Čelik, Demiral, Tekdemir (od 75. Jazici), Kaldirim (od 27. Meras), Tufan, Jokušlu, Under (od 86. Omur), Čalhanoglu, Karaman, Jilmaz.

Srbija: Dmitrović, Milenković, S. Mitrović (od 75. Gudelj), Kolarov, Lazović, Lukić, N. Maksimović, Ristić (od 46. Mladenović), Milinković-Savić, Đuričić (od 75. Vlahović), A. Mitrović.

KRAJ!

90′ Crveni za Jilmaza!

Turska ostaje sa igračem manje, drugi žuti, odnosno crveni karton dobio je Burek Jilmaz posle obaranja Nemanje Maksimovića sa leđa.

81′ Vlahović!

Ne da se Dušanu Vlahoviću da dođe do prvenca u A timu Srbije… Stativa ga je zaustavila protiv Mađarske, a sada mu je Demirel na gol-liniji „skinuo“ loptu prilikom udarca glavom na centaršut Lazovića.

76′ GOL! 2:2!

Raspala se igra Srbije… Potpuna konfuzija u odbrani, sam je ostao Tufan na petercu i lako je matirao Dmitrovića za 2:2.

Foto: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

75′ SRBIJA SA DVA ŠPICA!

Ušli su Gudelj i Vlahović umesto Stefana Mitrovića i Đuričića, pa Srbija igra s dva napadača. To znači promenu formacije, sa četvoricom u poslednjoj liniji, odnosno dvojicom klasičnih napadača.
Pozadi su Milenković, Gudelj, Kolarov i Mladenović…

68′ Dve šanse za Jilmaza

Spuštenih gardova igraju i jedni i drugi u ovim trenucima… Probao je Mitrović, iz mrtvog ugla, do stative uz pomoć turskog golmana, a uzvratio je Burak Jilmaz čiji je šut ukrotio Dmitrović, dok je drugi put bio u ofsajdu.

64′ Uzvraća Srbija

Dve dobre prilike za Srbiju… Mogao je Saša Lukić i bolje, trebalo je da šutira umesto da asistira, dok je pokušaj SMS odbranio Gunok.

56′ GOL! Turska smanjila na 1:2

Nema opuštanja za „orlove“ u Istanbulu, matiran je Dmitrović iako uopšte nije imao posla, ali prilikom udarca Hakana Čalhanoglua iskosa sa desne strane bio je nemoćan – 1:2.

Korak do Moše i Sava

Aleksandar Mitrović, napadač Fulama, sa 36 golova prišao je na korak do četvrtog mesta večne liste strelaca u istoriji državnog tima, ispred njega su Milan Galić, Savo Milošević i Blagoje Moša Marjanović sa po 37, te rekorder Stjepan Bobek sa 38 pogodaka.

49′ GOOOOOOOL! Srbija vodi 2:0!

Siguran sa penala bio je Aleksandar Mitrović, pogodio je donji desni ugao sa „kreča“ za 2:0 u Turskoj. Ovo je 36. gol sjajnog napadača u dresu reprezentacije Srbije.

48′ PENAL ZA SRBIJU!

U akciji u kojoj je akter bio Filip Đuričić lopta je došla do Sergeja Milinković-Savića koga je oborio Jokušlu i sudija Kabakov opravdano je pokazao na belu tačku.

47′ Odlična šansa za Milenkovića!

Definitivno je Srbija bolja u Turskoj… Na odličan centaršut Kolarova iz kornera skočio je Milenković i glavom prebacio loptu tik iznad prečke. Ostaje 0:1.

46′ Ušao Mladenović

Prva izmena u Srbiji, ušao je Filip Mladenović umesto Mihaila Ristića i delovaće po celoj levoj strani.

POLUVREME Turska – Srbija 0:1

Odlično izdanje „orlova“, potpuna kontrola meča u Istanbulu i vođstvo golom Sergeja Milinković-Savića na asistenciju Mihaila Ristića iz 21. minuta.

Foto: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

43′ Okliznuo se Lazović

Šteta, moglo je da bude opasno… Okliznuo se Darko Lazović prilikom prodora i driblinga po desnom krilu, iako je prošao čuvara, ali je izgubio balans.

35′ Mitrović „dobio“ kopačku u glavu

Nenamerno je Demirel kopačkom udario Aleksandra Mitrovića u glavu, nakon što je izbio loptu…

Foto: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

29′ Umalo 2:0 za Srbiju!

Kakva šansa za Mihaila Ristića… Lazović je centrirao sa desne strane, Đuričić glavom spustio loptu ka Ristiću, a fudbaler Monpeljea sa druge stative nije uspeo da zatrese mrežu iz izgledne pozicije.

21′ GOOOOOOOL! Srbija vodi!

Sjajan centaršut Mihaila Ristića sa levog krila pred peterac gde je Sergej Milinković-Savić bio najviši u skoku i u maniru golgetera je glavom spustio loptu pored stative za 0:1.

19′ Korner Kolarova – nikome

Probao je kapiten Kolarov posle kornera iz desnog ugla da zapreti, ali nije bilo opasnosti po gol Turske. Zatim je Mitrović zasmetao, bez potrebe, golmanu Gunoku prilikom ispucavanja lopte – em je mogao da dobije žuti karton, em je mogao da se povredi.

13′ ŠKOTI VODE!

Fudbaleri Škotske vode protiv Češke od 6. minuta golom Rajana Frejzera, takođe u B diviziji Lige nacija. Pratimo Škote jer sa njima Srbija igra 12. novembra u Beogradu za plasman na Evro.

8′ Đuričić dobro prošao

Prilično oštar prekršaj nad Filipom Đuričićem posle lepog driblinga ofanzivnog veziste Sasuola, ali bugarski sudija Kabakov nije pokazao žuti karton.

Foto: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

4′ Kaldrim sa 30 metara

Defanzivac domačina oprobao je udarac sa velike distance, ali je gađao pravo u Dmitrovića.

1′ Odmah korner za Tursku

Domaćin je ekspresno krenuo, a pold ofanzive bio je prvi korner koji nije doneo mnogo muka „orlovima“.

UTAKMICA JE POČELA

20.41 Sojunču ni na klupi

Defanzivac Lestera, iako je bio najavljen, nije se našao u protokolu, a trenutno nije poznat razlog njegovog odsustva.

20.24 Zagrevaju se i Turci

Turski reprezentativci Turske spremni su za ruel sa „orlovima“, a minute odbrojavaju uz lagano zagrevanje.

20.13 „Orlovi“ stigli na stadion

Reprezentacija Srbije stigla je na „Turktelekom stadion“. Izabranici Ljubiše Tumbakovića pola sata pre početka meča izašli su na zeleni tepih, kako bi osetili travnatu podlogu.

20.00 Tumbaković: Idemo po dobar rezultat

„Na okupljanje smo doveli tridesetak igrača, u dogovoru s klubovima neke igrače smo oslobodili, a bez obzira na stanje na tabeli učinićemo sve da ostvarimo dobar rezultat”, rekao je Tumbaković na konferenciji za medije u Istanbulu.

Foto: EPA-EFE/Vidar Ruud

19.50 TV prenos na Nova sport

Utakmicu četvrtog kola Lige nacija B divizije između Turske i Srbije možete uživo da pratite na kanalu Nova sport.

19.40 Šta je menjao Tumbaković?

Dmitrović je među stativama umesto Rajkovića, trio u odbrani je kao protiv Norveške, kao i bočni igrači Lazović i Ristić, dok je Lukić zauzeo mesto Gudelja uz Nemanju Maksimovića. Ispred njih su Đuričić, kao u Oslu, i Sergej Milinković-Savić umesto Tadića, dok je najistureniji Aleksandar Mitrović, umesto Jovića koji je počeo protiv Mađarske.

19.33 – SASTAVI

Turska: Gunok, Čelik, Demiral, Tekderim, Kaldirim, Tufan, Jokušlu, Under, Čalhanoglu, Karaman, Jilmaz.

Srbija: Dmitrović, S. Mitrović, Milenković, Kolarov, Lazović, Lukić, N. Maksimović, Ristić, Milinković-Savić, Đuričić, A. Mitrović.

19.30 DOBRO DOŠLI

Dobro veče i dobro nam došli na još jedan Nova.rs blog uživo, u kojem ćemo ovaj pratiti meč između reprezentacija Turske i Srbije, u 4. kolu Lige nacija.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar