Foto: EPA-EFE/Fredrik Varfjell

Za razliku od meča sa Mađarskom (0:1) fudbalska reprezentacija Srbije će u gotovo najjačem sastavu izaći na megdan Turskoj (20.45) u Istanbulu u 4. kolu Lige nacija.

Selektor Ljubiša Tumbaković je dosad eksperimentisao i tumbao tim, ali bi večeras na stadionu „Turk telekom“ trebalo da izvede „tešku artiljeriju“, baš kao i protiv Norveške u polufinalu baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo, gde je Srbija izvojevala veliku i važnu pobedu, posle produžetaka 1:2.

PROČITAJTE JOŠ

Doduše, „orlovi“ će biti lišeni usluga kreatora igre – Dušana Tadića, jer je Ajaks tražio da njihov kapiten ne putuje u Tursku s obzirom da bi po epidemiološkim pravilima u Holandiji posle povratka iz Turske morao da ode u obavezan karantin. Na ovaj puti nisu krenuli ni Luka Milivojević, Aleksandar Katai, Saša Zdjelar, Strahinja Pavlović, Emil Rockov i Marko Grujić.

Ekipu je prethodno napustio i Miloš Veljković, koji je išao u Oslo, ali se nije vratio u Beograd, s obzirom na to da mu Verder nije dao „zeleno svetlo“.

Podsetimo, Srbija i Turska već su remizirali u drugom kolu Lige nacija na praznoj „Marakani“ u meču bez golova. Ipak, jasno je da sada izabranici Ljubiše Tumbakovića, žele da naprave pobedničku uvertiru pred baraža sa Škotima 12. novembra u Beogradu.

Pročitajte još: Dron, prekid – provokacija na koju nismo smeli da nasednemo

Što se startnih 11 tiče, umesto Dušana Tadića, mesto u timu trebalo bi da zauzme heroj trijumfa u Skandinaviji, dvostruki strelac Sergej Milinković-Savić.

Mesto među stativama ponovo bi kao u prethodna dva meča trebalo da bude rezervisano za keca Remsa – Predraga Rajkovića.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Odbrambeni trio ispred najboljeg golmana francuske Lige 1 po svemu sudeći biće: Aleksandar Kolarov, Stefan Mitrović i Nikola Milenković.

Dvojica Nemanja – Gudelj i Maksimović će najverovatnije činiti „zid“ kao dvojica zadnjih veznih, pored njih levo i desno dejstvovaće Mihailo Ristić, koji je oduševio sve izdanjem na „Ulevalu“, kada je odlično odigrao po levoj strani, dok je preko puta lavovski posao odradio Darko Lazović.

Dva ofanzivna vezna trebalo bi da budu Filip Đuričić i pomenuti Sergej Milinković-Savić, dok će Luka Jović, koji je bio „odsečen“ protiv Mađara, mesto prepustiti prvom špicu, ubojitom golgeteru Aleksandru Mitrović.

A da će Srbija, kao i uvek ići na pobedu, potvrdio je golman Predrag Rajković.

„Kao i u svakom meču, i protiv Turske idemo na pobedu. Nećemo se braniti. Lošije smo počeli Ligu nacija, bez obzira na to, pokušaćemo da pobedimo u Istanbulu. Znamo da će nam biti teško, ali daćemo maksimum, pa ćemo videti šta će biti“, rekao je novi kec „orlova“.

LIGA NACIJA, 4. KOLO

sreda:

Turska – Srbija 20.45

Rusija – Mađarska 20.45

TABELA

Rusija 3 2 1 0 7:4 7

Mađarska 3 2 0 1 4:3 6

Turska 3 0 2 1 1:2 2

Srbija 3 0 1 2 1:4 1

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar