Foto: EPA-EFE/Peter Byrne

Ajaks našeg Dušana Tadića nije iznenadio, već je poražen na gostovanju Liverpulu 1:0 u 5. kolu Lige šampiona. Bajern se provukao i u finišu došao do 1:1 protiv Atletika u Madridu, dok je Inter sa 3:2 odneo ceo plen iz Menhengladbaha u sjajnoj utakmici.

Mančester siti nije uspeo u Portu da produži seriju pobeda i zadrži maksimalan učinak nakon četiri trijumfa zaredom. Odolela je ekipa Marka Grujića, koji nije igrao jer odrađuje crveni karton, i otkinula je prve bodove četi Pepa Gvardiole remijem 0:0.

Ipak, to nije sprečilo „građane“ da overe kartu za osminu finala.

PROČITAJTE JOŠ

Dušan Tadić se nije radovao, iako je pretio na Enfildu, ali je Liverpul slavio protiv Ajaksa minimalnim rezultatom u grupi D, u kojoj su Atalanta i Midtjiland odigrali 1:1.

Tako će slavni holandski klub u poslednjem kolu ugostiti ekipu iz Bergama i u direktnom okršaju odlučiti ko će u osminu finala, a Ajaksu igra samo pobeda.

Liverpul je već prošao dalje jer je znao da naplati veliku grešku golmana „kopljanika“. Talentovani Kurtis Džons propustio je dve prilike u prvom poluvremenu, ali je u 58. minutu bio na pravom mestu na drugoj stativi da kazni očajnu procenu Onane prilikom centaršuta Vilijamsa za konačnih 1:0.

Derbi prvog dana 5. kola odigran je u Madridu, gde se Bajern provukao i golom Tomasa Milera iz penala u samoj završnici došao do boda protiv Atletika – 1:1. Iako je mašinerija iz Minhena igrala s gotovo rezervnim timom, ekipa Dijega Simeonea nije uspela da slavi i zato će da strepi i u poslednjem kolu.

Atletiko ima šest bodova i za kraj grupne faze gostuje Salcburgu koji ima četiri, pa ga i remi u Austriji vodi u osminu finala.

Zato je pravi spektakl viđena u Menhengladbahu, a tamo je slavio Inter protiv Borusije sa 3:2 i potpuno zakuvao situaciju u B grupi, u kojoj su još Šahtjor i Real, i u kojoj će poslednje kolo odlučiti putnike među 16 najboljih.

Vratila se ekipa Antonija Kontea u igru iz mnogo drame u Nemačkoj… Poveli su nero-azuri preko Darmijana, da bi u finišu prvog poluvremena Plea poravnao na 1:1. U nastavku je Lukaku sa dva gola počeo da pakuje ceo plen za Milano, da bi Plea vratio dramu smanjivši na 2:3, a VAR mu je poništio het-trik i tako spasao Inter.

Foto: EPA-EFE/Sascha Steinbach

Svih šest utakmica 5. kola Lige šampiona, od 21.00, mogli ste da pratite u blogu uživo na Nova.rs.

LIGA ŠAMPIONA, 5. KOLO

Atalanta – Midtjiland 1:1 (0:1)

(Romero 79 – Šolc 14)

Atletiko Madrid – Bajern 1:1 (1:0)

(Žoao Feliks 26 – Miler 86 pen)

Borusija Menhengladbah – Inter 2:3 (1:1)

(Plea 45+1, 76 – Darmijan 17, Lukaku 64, Lukaku 73)

Porto – Mančester siti 0:0

Liverpul – Ajaks 1:0 (0:0)

(Džons 58)

Marselj – Olimpijakos 2:1 (0:1)

(Paje 55 pen, 75 pen – Kamara 33)

Lokomotiva Moskva – Salcburg 1:3 (0:2)

(Mirančuk 79 pen – Beriša 28, 41, Adejemi 81)

Šahtjor – Real 2:0 (0:0)

(Dentinjo 57, Solomon 82)

KRAJ

Toliko za večerašnji blog uživo, vidimo se sutra u isto vreme na istom mestu. Laku noć…

86′ GOOOOOL! BAJERN

Da li će se Bajern provući u Madridu? Tomas Miler je ušao sa klupe i u samoj završnici sa penala poravnao na 1:1 protiv Atletika.

83′ VAR!

Umalo da Inter ispusti 3:2, opet je Plea zatresao mrežu, ali VAR kaže – iz ofsajda. Ujedno, VAR je poništio i gol Sitija za vođstvo u Portu, gde ostaje 0:0.

79′ GOOOOOOL! Radost u Bergamu

Atalanta je uspela da anulira ranu prednost Midtjilanda, pošto je Romero zatresao mrežu pred završnicu za 1:1.

76′ LUDNICA U NEMAČKOJ

Činilo se da Inter grabi ka trijumfu, ali Plea postiže drugi pogodak na meču, smanjuje na 2:3 i vraća Menhengladbah u život. Nije još gotovo…

75′ GOOOOOL! Preokret u Francuskoj

Novi penal, novi gol i preokret Marselja, pošto je Dimitri Paje opet bio precizan sa bele tačke za 2:1 protiv Olimpijakosa.

73′ GOOOOOOOOL! Opet Lukaku

Sada već Inter polako pakuje ceo plen da odnese u Milanu, jer je Hakimi probio po desnom krilu i uposlio Lukakua, a on je usamljen sa peterca zakucao loptu u mrežu za 3:1.

64′ GOOOOOL! Vraća se Inter

Opet vodi Inter u Menhengladbahu – posle greške domaćina na sredini terena, Brozović je dodao do Lukakua koji je iskosa da desne strane snažno pogodio dalji ugao za 2:1.

58′ GOOOOOL! Evo ga Liverpul

Poveo je Liverpul 1:0 protiv Ajaksa golom talentovanog Kurtisa Džonsa – propustio je dve prilike u prvom poluvremenu ali je sada bio na pravom mestu na drugoj stativi da kazni očajnu procenu golmana Onane prilikom centaršuta Vilijamsa.

55′ GOOOOOOL!

Prvi gol u drugom delu stiže iz Marselja, gde je Olimpik izjednačio protiv Olimpijakosa na 1:1. Strelac je bio Dimitri Paje iz penala.

52′ Kakva šansa za Ajaks

Čeka se gol na Enfildu… Ajaks je imao sjajnu priliku, Neres je sa levog krila u „trepavicu“ pogodio Klasena čiji je šut otišao pored gola.

50′ Atletiko napada, Bajern odgovara

Atletiko želi da sruši Bajern što pre i na startu drugog dela napada opet preko Žoaoa Feliksa, dok je Ernandez na drugoj strani „tukao“ glavom preko gola i umalo zatresao mrežu bivšeg kluba, ali ostaje 1:0.

Foto: EPA-EFE/Juanjo Martin

46′ Počelo je drugo poluvreme

Nastavljeno je svih šest utakmica Lige šampiona koje su počele u 21 čas.

POLUVREME

Veliki odmor na svih šest utakmica od 21 čas, pogodaka nema u duelima Porto – Siti i Liverpul – Ajaks, Atalanta i dalje gubi kod kuće kao i Marselj, Atletiko je bolji u derbiju sa Bajernom (1:0), dok je Inter ispustio vođstvo u Menhengladbahu (1:1).

45+1′ GOOOOL! Izjednačenje u Menhengladbahu

Bori se Inter za evropski dah u Nemačkoj, ali je Borusija došla do 1:1 na svom terenu, a za izjednačenje se pobrinuo Plea pred sam odlazak na odmor. Posle duge akcije po desnoj strani ostao je usamljen i lako je glavom u mrežu poslao centaršut Lazara.

40′ Mirno i na Enfildu i u Madridu

Očekivali smo mnogo više od Liverpula i Ajaksa, za sada nismo videli mnogo fudbala na Enfildu, tek nešto više u Madridu gde je Atletiko preko Ljorentea mogao da udvostruči vođstvo protiv Bajerna, ostalo je 1:0.

36′ Tadić preti, Ajaks plete

Oslobodio se Ajaks početnog pritiska na Enfildu i do sredine prvog poluvremena je imao čak 151 dodavanje naspram 83 igrača Jirgena Klopa. Trudi se Tadić da pravi probleme odbrani Liverpula, muči mladog Vilijamsa po levom krilu, ali je Klasen kasnio na njegov centaršut.

33′ GOOOOOL! Marselj gubi kod kuće

Pljušte golovi širom Evrope… Olimpijakos je poveo na gostovanju u Marselju 1:0 pošto je Madi Kamara sa ivice kaznenog prostora poslao loptu u rašlje.

26′ GOOOOL! Vodi Atletiko

Kao da smo prizvali pogodak u Madridu, povela je četa Dijega Simeonea protiv bavarske mašinerije golom Žoaoa Feliksa za 1:0. Uleteo je Portugalac na prvu stativu prilikom centaršuta sa desnog krila i zakucao loptu iz prve u mrežu Nibela.

20′ Dve šanse za Atletiko

Prilično mirno u Madridu, gde derbi igraju Atletiko i Bajern. Domaći tim je imao šanse preko Kokea i Koree, kome je golman Nibel odbranio zicer, dok su gosti zapretili preko Liroja Sanea – 0:0.

17′ GOOOOOOL! Vodi Inter

Kako se samo zakuvava u grupi B… Borusija je lider, ali je poslednjeplasirani Inter poveo u Menhengladbahu golom Matea Darmijana – 0:1.

14′ ŠOK U BERGAMU

Atalanta gubi u ranoj fazi meča sa Midtjilandom, a za šok u Bergamu pobrinuo se Šolc „topovskim“, neodbranjivim udarcem posle prekida.

8′ Tadić jedini starter

Kapiten Ajaksa jedini je srpski fudbaler od početka večeras na terenu. Na klupi Atletika je Ivan Šaponjić, kao i mladi golman Filip Stanković među rezervama Intera. Marko Grujić preskače meč Porta zbog crvenog kartona, a Aleksandar Kolarov, Lazar Ranđelović i Nemanja Radonjić nisu u protokolu Intera, Olimpijakosa i Marselja.

6′ STATIVA NA ENFILDU

Sreća za Ajaks, jer je Liverpul krenuo u totalnu ofanzivu… Dve šanse za Kurtisa Džonsa, prvo je šutirao pravo u golmana Onanu, da bi potom pogodio i stativu.

1′ POČELE SU UTAKMICE

20.50 SASTAVI ZA DERBI

Bajern bez glavnih igrača, skoro u rezervnom sastavu gostuje Atletiku.

20.40 Tadić predvodi Ajaks

Dušan Tadić sa kapitenskom trakom oko ruke predvodi Ajaks na gostovanju Liverpulu.

20.30 DOBRO DOŠLI

Dobro veče i dobro nam došli na još jedan Nova.rs blog uživo, u kojem ćemo ovaj put pratiti šest utakmica petog kola Lige šampiona.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar