Foto: Starsport

Ivanić pokazao znanje, sve je rešeno u sedam, osam minuta drugog poluvremena.

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su TSC 4:0 u meču 32. kola Superlige Srbije.

PROČITAJTE JOŠ:

Crveno-beli nisu dopustili nikakvo iznenađenje i otišli su na pet bodova viška u odnosu na Partizan, koji u sredu igra svoj meč sa Čukaričkim.

TSC-u se ponovila sudbina iz četvrtfinala Kupa Srbije, kada je takođe deklasiran od Zvezde istim rezultatom.

Topolski tim je poražen ponajviše jer mu je suviše često „pucala“ desna strana odbrane, što su obilato koristili Aleksandar Katai, Mirko Ivanić i na kraju i El Fardu Ben.

Ivanić je svakako junak trijumfa jer je upisao het-trik, a i Milan Pavkov je imao prečku, pa je pobeda mogla da bude i ubedljivija.

Zvezda je prvo poluvreme odigrala tek koliko je bilo potrebno i dovoljno.

Foto: Starsport

Crveno-beli su startovali agresivnije, Pavkov je od prvog minuta počeo da opravdava poverenje koje mu je ukazao trener Dejan Stanković.

Pavkov je bio starter umesto Ohija Omoidžuanfa i već u šestom minutu je mogao da se nađe na spisku strelaca.

Udario je loptu glavom, golman Filipović je odbranio i Zvezda je izrazila jasnu nameru.

Već u 16. minutu se to isplatilo. Aleksandar Katai je prošao levim krilom pored Đakovca, centrirao je, a ni Varga se nije proslavio intervencijom.

Foto: Starsport

Tako je lopta došla do peterca gde je bio Mirko Ivanić i lagano je matirao Filipovića za 1:0.

Nakon toga nije bilo mnogo uzbuđenja, Jug Stanojev je bio nešto ofanzivniji u timu TSC-a, a jednu opasnu šansu mogao je da ima i Stefan Vukić koji nije „uhvatio“ centaršut posle „biciklice“ Mihajla Banjca u 22. minutu.

Milan Borjan je morao da interveniše u 34. minutu kada je šutirao Banjac, ali se rezultat do poluvremena nije menjao.

Drugo poluvreme počelo je opasnom šansom za Pavkova. Do njega se „dogegala“ lopta koju je kroz noge propustio Ben.

Foto: Starsport

Napadač Zvezde je imao u sredini na desetak metara solidnu poziciju, ali je gađao preko prečke.

Mirko Ivanić i Aleksandar Katai su imali još po jednu dobru šansu do isteka sata igre. Crnogorac je gađao preko gola glavom posle prekida, a Srbobranca je zaustavio Antonić posle veoma opasne duge lopte Kange.

Koliko ima osećaja pokazao je već u 64. minutu. Podigao je „sombrero“ preko odbrane TSC-a, pronašao je Ivanića, a Mirko je dao drugi gol šutem iz prve po zemlji u bliži ugao gola Filipovića.

Foto: Starsport

Nije se dugo čekalo ni na treći gol Zvezde. Katai se ubacio u prostor po levoj strani, odbranio mu je golman udarac iz mrtvog ugla, probao je potom i Kanga, da bi ona opet stigla do Ivanića.

Pored njega je bio Đakovac, Ivanić ga je prebacio driblingom, a onda desnom nogom pogodio malu mrežu Filipovića u 67. minutu za 3:0.

Pet minuta kasnije, Ivanić je na centaršut Kataija glavom stavio Filipovića na muke. Golman je odbranio, odbio loptu na nogu El Fardu Benu, a ofanzivac Zvezde je samo zakucao loptu u mrežu za 4:0.

Foto: Starsport

Nakon toga je i Pavkov šutirao snažno u 77. minutu posle ubačene lopte i pogodio je prečku, a TSC je i pre toga bio poražen.

Stanković je do kraja promenio sve dostupne igrače, uveo je one mlađe koji su dobili šansu da u poslednjih desetak, petnaest minuta pokažu šta znaju i osete takmičarski ritam.

Standings provided by SofaScore LiveScore

TSC – Crvena zvezda 0:4 (0:1)

(Ivanić 16, 64, 67, Ben 72)

Stadion: TSC arena, Bačka Topola; Sudije: Miloš Milanović, Jovan Grujić, Oliver Petrović, Nikola Radaković.

TSC: Filipović, Varga, Ćalušić, Stojković, Vukić, Banjac, Antonić, Stanojev (od 46. Mirčevski), Đakovac, Ratkov (od 56. Ratkov), Bočkaj.

Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Pankov, Dragović, Eraković, Sanogo (od 83. Krstičić), Kanga, Ivanić (od 73. Ohi), Ben (od 73. Srnić), Katai (od 83. Motika), Pavkov (od 83. N. Stanković).

TSC - Crvena zvezda 0:4

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar