Aleksandar Stanojević
Aleksandar Stanojević; Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Ni dozvoljeno, ni zabranjeno, jedino je pitanje koliko je etički.

Trener Partizana Aleksandar Stanojević rekao je pred meč sa Čukaričkim (sreda 18.05) da premiranje protivnika Crvene zvezde nije nova stvar.

PROČITAJTE JOŠ:

Zvezda ima dva boda viška posle 167. večitog derbija i 0:0 od rivala iz Humske. Njen prvi sledeći protivnik je TSC, Partizanov prvi je Čukarički.

„Što se tiče premiranja, ne mogu ja sad o tome. To je stvar kluba, ne znam ni kako oni tu funkcionišu i šta rade“, kaže Stanojević i dodaje da premiranje nije tako nepoznata stvar u srpskom fudbalu.

„Ja nisam na čelu kluba i ne moram uvek da pričam o svemu. Uvek ja pričam o stotinu stvari. Mislim da se klub bavi tim stvarima, ne samo sada nego i ranije. Bave se time koliko ja imam informacije“, rekao je trener kluba iz Humske.

Objasnio je da je pre svega sportista, pa da gleda pre svega tu stranu.

„Imamo sve teške utakmice, a naredne dve izuzetno teške. Fokusiram se na nas i naravno nadam se. Prirodno je i ljudski da uradite svoje i da se nadate. Videćemo, da ne prejudiciramo“, ističe Stanojević.

Kada je reč o Čukaričkom, klub sa Banovom brda je prošao kroz turbulencije i promenu trenera Saše Ilića.

Aleksandar Stanojević
Aleksandar Stanojević; Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

„Milan Lešnjak se vratio. Znam ga dugo, cenim, ozbiljan je, studiozan. Već je ranije pokazao pobedama i nad Zvezdom i Partizanom u kratkom periodu da ozbiljno radi. Sada nisu ništa skoro menjali, jer je teško u ovako kratkom vremenu menjati, pa očekujem Čukarički u sličnom sastavu. Da igramo za 15 ili 20 dana verovatno bih očekivao neke promene. Ovako…“.

Stanojević je i pohvalio Ilića kao profesionalca koji je doneo rezultate Čukaričkom, a za Čukarički je najavio promene u odnosu na derbi.

„Imamo nekih problema. Da ne oktrivamo sad baš sve karte. Imali smo utakmice sa jakom potrošnjom, dve smo odigrali. Videćemo danas na treningu, da ne prejudiciram. Nije to nešto mnogo, jedan ili dva igrača… Ali ako je tri dana malo, četiri je već OK vreme za oporavak, mada su utakmice pre i posle derbija teške, uvek bilo i biće. Ali ne vidim razlog da nam to bude problem ako znamo šta hoćemo. Biće i četiri ili pet promena u odnosu na derbi, biće osveženja“, istakao je Stanojević.

BONUS VIDEO: Debakl Sitija u meču sa Liverpulom u prvom poluvremenu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram