Kvinsi Menig, Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana ostvarili su veliku pobedu u prvom meču šesnaestine finala Lige Konferencija pošto su savladali Spartu u Pargu sa 1:0. Strelac jedinog gola je bio Kvinsi Menig u 78. minutu na asistenciju Zdjelara.

PROČITAJTE JOŠ

Partizan je ušao u meč vrlo otvoreno sa namerom da već na startu dođe do gola i povede. Solidan pokušaj je imao Rikardo, pa je bombu uputio Marković, ali je taj udarac skinuo golman domaćih Holek.

Kada je u šestom minutu solidan šut uputio i Menig, delovalo je da bi moglo da bude veče Partizana. Međutim, Sparta se brzo konsolidovala i došla do dve odlične šanse.

Posle dobre akcije po desnoj strani, u 10. minutu je odlično glavom šutirao Hancko, a Popović izvanrednom paradom sprečio čist gol.

Samo tri minuta kasnije je ponovo Sparta izenada došla u šansu. Karabecu se lopta odbila na peterac i on je šutirao po zemlji, ali je Popović refleksno nogom sprečio gol, a odbitak je očistio Slobodan Urošević.

Usledio je mirniji period, a crno-beli su težište igre polako prebacili pred gol Sparte. Do kraja prvog poluvremena je najbolju šansu imao Urošević, ali je posle gužve u kazenom prostoru njegov solidan udarac izblokiran.

U prvom delu je zbog neopreznog starta žuti karton je dobio kapien Lazar Marković.

Foto: FK Partizan

U nastavku smo videli mnogo oprezniju igru na obe strane. Aleksandar Stanojević je uveo Marka Jevtovića umesto Natha, koji je doneo čvrstinu u igri crno-belih.

Već posle 14 minuta se povredio Miljković pa je neplanirano u igru ušao i Marko Živković.

Vodila se velika bitka na sredini terena, nije bilo pravih šansi, a onda je trener crno-belih uveo mlađu gardu. Umesto Markovića je ušao Jović, a umesto Rikarda je ušao Milovanović koji je krenuo da muči defanzivce Sparte.

I onda poptuno iznenada sevnula je kontra kojom je rešen meč.

Zdjelar je osvojio loptu na svojoj polovini i video Meniga koji je krenuo u kontranapad. Usledio je teledirigovani pas iza leđa odbrane, a Menig je iskoristio svoju brzinu da stigne prvi do lopte i onda lobom postine prelep gol.

Samo pet minuta kasnije, crno-beli su imali stopostotnu priliku da dođe do još veće pobede.

Milovanović je uposlio Jojića koji se ubacio iza leđa odbrane i izašao sam ispred golmana.

Foto: FK Partizan

Pokušao je da plasira loptu pored Holeka, ali je Čeh uspeo da spreči teži poraz svog tima.

Do kraja meča je Sparta imala dobru šansu posle kornera u prvom minutu nadoknade, ali su crno-beli imali sreće jer je Pavel zakasnio da ubaci loptu u mrežu.

Revanš se igra za sedam dana, kada će od 18.45 u Hunmskoj Partizan dočekati Spartu.

Sparta – Partizan 0:1 (0:0)

(Menig 78)

Stadion: Generali Češka Poistjovna Arena, Sudija: Andreas Ekberg, Gledalaca:

Sparta: Holek, Suhomej, Vitik, Čelustka (od 79. Panak), Hancko, Saček, Pavelka, Karabec (od 57. Haraslin), Pešek (od 66. Krejči) , Čvančara (od 66. Dočkal) , Hložek.

Partizan: Popović, Urošević, Vujačić, Miletić, Miljković (od 59. Živković), Zdjelar, Jojić, Natho (od 46. Jevtović), Menig (od 83. Terzić), Marković (od 63. Jović), Rikardo (od 63. Milovanović).

Liga Koonferencija, Plej-of

Rapid – Vitese 2:1 (2:0)

(Druif 1, Grul 16, Stojković ck 66 – Openda 74)

Midtjiland – PAOK 1:0 (1:0)

(Anderson 20)

Fenerbahče – Slavija Prag 2:3 (0:1)

(Pelkas 58, Kadioglu 83 – Traore 45, Dorli 62, Lingr 64)

PSV – Makabi Tel Aviv 1:0 (1:0)

(Gakpo 11)

Sparta Prag – Partizan 0:1 (0:0)

(Menig 78)

Seltik – Bodo/Glimt 1:3 (0:1)

(Maeda 79 – Espejord 7, Pelegrino 56, Vetlesen 81)

Lester – Randers 4:1 (1:1)

(Ndidi 23, Barns 49, Daka 55, Duzburi-Hol 74 – Hamesrhoj-Mistrati 45)

Marselj – Karabag 3:1 (2:0)

(Milik 41, 44, Paje 90+2 – Kadi 85)

Sve detalje možete uživo pratiti na blogu Nova.rs.

KRAAAAJ Pobeda Partizana

Velika pobeda crno-belih. Izdržali su poslednje nalete Sparte i doneli kapitalnu brednost u Beograd.

90+1 Au, koliko sreće za Partizan

Imala je Sparta korner, Hancko je prebacio loptu na drugu stativu za dlaku je zakasnio Pavel da smesti loptu u mrežu.

90′ Četiri minuta nadoknade

Sparta žestoko pritiska, Partizan mora da izdrži još četiri minuta.

84′ Kakav promašaj Jojića

Sjajno je Milovanović uposlio Jojića koji je izbio sam ispred golmana,a li je Holek uspeo da odbrani. Morao je Partizan da ovede sa 2:0.

Foto: Tanjug/Mićal Kamaryt/CTK via AP

83′ Terzić je na terenu

Stanojević je u 83. minutu zamenio Meniga i šansu ukazao Terziću.

Ovako je Menig doneo prednost Partizanu

#social-embed_2

78′ Goooool Menig dovodi Partizan u vođstvo – 0:1

Neverovatna lopta Zdjelara koji je poslao pas od preko 50 metara iza leđa odbrane, a Menig je utrčao i lobom doveo Partizan u prednost.

75′ Sparta tražila igranje rukom Miletića

Hancko je uputio loptu sa distance koja je pogodila Miletića u ruu koja je bila uz telo, a domaći su tražili prekršaj. Bio bi to slobodan udarac ispre kazenog prostora.

74′ Velika borba na sredini terena

Nema pravih prilika, vodi se borba za svaku loptu na sredini terena.

70′ Šteta, mogao je Milovanović do šanse

Sjajno je Milovanović pobegao odbrani Sparte i krenuo po jednu dubinsku loptu, ali je na vreme krenuo golman domaćih i sprečio stopostotnu šansu.

65′ Promene i u Sparti, čeka se uzbudjiva završnica

Promene je napravio i trener Sparte. Dočkal je zamenio Čvančaru, a Krejči je u igri umesto Pešeka.

Foto: FK Partizan

62′ Evo Jovića i Milovnaovića

Stanojević je osvežio ofanzivu mladim snagama. Milovanović i Jović su u igri umesto Rikarda i Markovića.

57′ Šteta, povredio se Miljković

Nije briljirao desni bek Partizana, ali je njegova povreda došla u nezgodnom trenutku. Morao je Stanojević da ga Miljkovića zvede iz igre i uvede Marka Živkovića koji je bolji ofanzivno. Videćemo  da li je u pitanju nešto ozbiljnije.

Foto: Starsport

53′ Neoprezan Vujačić, ali ništa od prilike za Spartu

Neoprezan start Vujačića u blizini kaznenog prostora koji je doneo slobodan udarac Sparti. Međutim, domaći su loše izveli prekid pa nije bilo opasnosti.

49′ Šteta, ofsajd zaustavio Rikarda

Majstorski je Jojić video Rikarda u kontri i poslao odličnu loptu, ali je napadač crno-belih bio za malo u ofsajdu i propala je dobra šansa.

Foto: FK Partizan

48′ Opasan napad Sparte

Čvančara je krenuo u prodor i prošao nekoliko igrača Partizana i ušao u kazneni prostor. Tada se malo zaneo, probao da prođe do gola, ali ga je Jevtović zaustavio.

46′ Izmena u Partizanu za drugo poluvreme

Umesto Bibrasa Natha, na terenu je povratnik Marko Jevtović. Jojić će sada igrati ofanzivnije.

45′ Kraj poluvremena, ništa od golova

Nije ni sekund nadoknadio sudija iz Švedske, pa se na pauzu ide rezultatom 0:0. Sparta je imala opasnije šanse, a Partizan nešto češće bio u kaznenom rivala. Popović je sa dve odbrane obeležio prvo poluvreme.

41′ Natho ljut na sudije, propala kontra Partizana

Krenuo je Gomeš u kontranapa i pokušao d aizbaci Meniga u veliku šansu, ali se lopta odbila do Natha. On je pokušao da gurne loptu napred i tom prilikom je dobio udarac, ali se sudija nije oglasio pa se Izraelac iznervirao.

37′ Velika borba na sredini terena

Žestoki dueli igrača Sparte i Partizana. Borba je za svaku loptu, trenutno nema velikih prilika.

32′ Evo koškanja, žuti za kapitena Partizana

Neoprezno je Marković startovao na sredini terenea i zaradio žuti karton, a to je razbesnelo domaće igrače i navijače. Ipak, samo male čarle i sve se brzo završilo.

Foto: Starsport

30′ Urošević izblokiran, haos u kaznenom prostoru Sparte

Prošao je levi bek Partizana, poslao loptu u kazneni, a posle nekoliko pokušaja, na kraju je šutirao Urošević iz solidne pozicije, ali je izblokiran u poslednjem trenutku.

28′ Udarac Markovića pored stative

Ponovo je pokušao kapiten Partizana, ali je lopta otišla pored gola.

26′ Opasna akcija Markovića

Dobio je dubinsku loptu Lazar Marković, a iskusno krilo crno-belih je u trku pokušao da je prebaci na peterac prema Rikardu, ali je bio izblokiran. Važno je da su se crno-beli prebacili pred kazneni porstor Sparte.

21′ Partizan se oslobodio pritiska Sparte

Peridod u kojem se nije puno toga desilo, ali su crno-beli uspeli da se oslobode pritiska i da polako prebace igru na polovinu Sparte.

Čeferin u loži Partizana

Prvi čovek UEFA Aleksandar Čeferin posmatra meč u Pragu, a pre utakmice j posetio i ložu Partizana, gde se slikao sa čenim ljudima kluba.

15′ Ponovo opasnost za Partizan

Karabec je izveo slobodan udarac iskosa sa desne strane i uputio nešto između šuta i centaršuta i zamalo iznenadio Popovića. Loš period Partizana.

13′ Velika šansa za Spartu, ponovo Popović

Loša intervencija odbrane Partizana donela je veliku priliku za Karabeca koji je šutirao sa peterca a Popović nogom krajnjim naporom uspeo da odbrani. Urošević je zatim pokupio odbitak i sprečio siguran gol.

Foto: Starsport

10′ Čudesna odbrana Popovića

Velika šansa za Spartu. Posle akcije sa desne strane je usledio centaršut, a Hancko je neometano glavom sa ivice peterca šutirao ka golu. Lopta je odskočila od zemlje, a Popović je fenomenalnom paradom skrenuo u korner.

Aleksandar Popović produžio ugovor s Partizanom
Aleksandar Popović; Foto: Srđan Stevanović/Starsport

6′ Dobar pokušaj Meniga

Pokušao je Kvinsi Menig posle prodora da proigra svog saigrača, ali je posle karambola dobio loptu nazad i šutirao ka golu, a Holek jedva zaustavio udarac.

4′ Sjajna šansa za Markovića

Dobio je Lazar Marković odličnu loptu ispred kaznenog prostora i uputio projektil pod prečku, ali je Holek paradom sprečio evrogol. Partizan definitvno napada i želi pobedu.

3′ Opasan napad Rikarda

Evo prilike za Partizan. Dobio je Rikardo loptu na penalu, okrenut leđima. Napad je obećavao, ali nije uspeo da doda loptu koju je pokupila odbrana Sparte.

1′ Počelo je

Sparta je krenula sa centra.

Igrači se zagrevaju za veliki okršaj

Foto: FK Partizan

Partizan redovno gubi u Češkoj

Crno-beli su do sada tri puta igrali sa Češkim klubovima. Jednom je leiminisao Spartu, a ispadao je od Slavije i Viktorije Plzenj, ali je u sva tri navrata izgubio u mečevima u Češkoj.

Bibras Natho, Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Samo 1000 navijača na tribinama

Zbog epidemioloških mera, na tribinama će biti mali broj navijača, svega 1000. Sa druge strane, prema dogovoru neće biti gostujućih navijača. To bi trebalo da olakša posao Partizanu.

Stanojević želi iskustvo u Evropi

U osnosu na prvu zvaničnu utakmicu u Nišu, Stanojević je napravio tri promene. Umesto Živkovića igraće Miljković koji ima više iskustva u Evropi i bolji je u defanzivi, kao i Miletić umesto Saničanina. Takođe, Lazar Marković je dobio prednost u odnosu na Terzića.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare