Foto: Starsport/Pedja Milosavljevic

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Radnik u Surdulici sa 2:1 u meču 19. kola Superlige Srbije, kojim se završava jesenji deo prvenstva.

Golove za goste je postigao Aleksandar Katai u 35. i 92. minutu, dok je za Radnik bio precizan Miloš Spasić u 48. minutu.

PROČITAJTE JOŠ

Crveno-beli su obezbedili zvanje jesenjeg šampiona i pre ovog kola, a nakon ove utakmice imaju 53 bodova.

Radnik je polusezonu završio na poslednjem mestu sa samo osam bodova.

Od samog starta meča Zvezda je dominirala u posedu, ali tim Miloša Milojevića nije imao izglednijih prilika za gol, sve do 5. minuta.

Foto: Starsport/Pedja Milosavljevic

Tada je Kangva pokušao da ubaci loptu u kazneni prostor i zamalo je stvorio šansu. Usledile su dve odbrane golmana Radnika Nikole Vujanca za manje od jednog minuta.

Prvo je Irakli Azarov oprobao udarac, nakon čega je izborio je korner, a Nemanja Milunović je ubrzo pripretio glavom.

Nastavio se pritisak gostiju i veliku šansu je propustio Aleksandar Katai u 15. minutu. Radnik je prvi put zapretio u 22. minutu, ali je golman crveno-belih Milan Borjan sjajno odbranio šut Zorana Danoskog.

Tek u 35. minutu Zvezda je uspela da slomi otpor Radnika, a gol je postigao Aleksandar Katai. Lopta se srećno odbila do krilnog napadača Zvezde koji je lako savladao golmana Radnika.

Foto: Starsport/Pedja Milosavljevic

Do kraja prvog dela Ibrahim Mustafa je u nadoknadi vremena mogao da poveća Zvezdinu prednost, ali je njegov udarac odbranio Vujanac.

Ipak, Radnik je uspeo da se vrati u meč odmah na startu drugog dela. Domaćin je iskoristio brzinu Miloša Spasića koji je povukao loptu sa polovine terena, lako je prošao pored Srđana Mijailovića i domaćin je izjednačio.

Nije bilo većih uzbuđenja sve do 70. minuta, kada je Slavoljub Srnić dobio žuti karton nakon što je pokušao da iscenira penal.

U 78. minutu Radnik je imao priliku da dođe do totalnog preokreta, kada je Duronjić izašao jedan na jedan sa Borjanom, delovalo je da će lako poslati loptu u mrežu, ali je ona prošla tik pored stative.

Foto: Starsport/Pedja Milosavljevic

Zvezda je uzvratila odmah nakon prilike Radnika, Ben je sa pet metara šutirao, lopta je išla ka golu, ali je Oreščanin izbio sa gol linije.

Fudbaleri Surdulice su se sjajno branili, ali je ipak u 92. minutu Aleksandar Katai rešio dramu, kada je bio precizan iz slobodnog udarca. Šutirao je u bliži ugao Vujanca, koji je ostao na pogrešnoj nozi.


Superliga Srbije, 19. kolo:

Subota

Mladost – Kolubara 2:0 (1:0)

(Radivojević 31, Bojović 62)

TSC – Radnički Niš 2:0 (1:0)

(Đakovac 1, Cvetković 67)

Vojvodina – Radnički 1923 2:1 (0:0)

(Ponjević 48 ag, Simić 55 – Vidović 78)

Nedelja

Radnik – Crvena zvezda 1:2 (0:1)

(Spasić 48 – Katai 35, 92)

15.30 Partizan – Novi Pazar

17.30 Čukarički – Mladost GAT

19.30 Voždovac – Spartak

Petak:

Javor – Napredak 2:1 (0:1)

(Kembel 80, Tanko 87 – Šarić 25)

Standings provided by Sofascore


Radnik – Crvena zvezda 1:2

(Spasić 48 – Katai 35, 92)

Stadion: FK Radnik; Sudija: Nenad Minaković

Radnik: Vujanac – Rustemović, Oreščanin, Sadik, Stojanović – Petrović (od 82. Velikić), Marong (od 65. Subotić) – Spasić, Danoski, Duronjić – Kunić (od 72. Bogdanović)

Crvena zvezda: Borjan – Eraković (od 86. Eraković), Dragović, Milunović, Azarov – Mijailović (od 86. Sanogo), Kangva (od 65. Srnić) – Mustafa, Ivanić (od 46. Mitrović), Katai – Mijatović (od 57. Ben)

Radnik - Crvena zvezda 1:2

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar