AP Photo/Peter Dejong

Ajaks neumoljiv, Rendžers bez šansi

Fudbaleri Ajaksa pobedili su Rendžers na svom stadionu rezultatom 4:0 u prvom kolu grupe A u Ligi šampiona.

PROČITAJTE JOŠ:

„Kopljanici“ su od početka do kraja utakmice diktirali tempo, a pobeda je mogla biti još ubedljivija.

Nakon opsade gola Rendžersa od prvog minuta, Edson Alvarez je u 17. minutu konačno zatresao mrežu. On je iskoristio odličan centaršut Stivena Berhuisa iz kornera i neometano je glavom sproveo loptu u mrežu.

Berhuis je sebe nagradio golom u 32. minutu, iako je imao mnogo sreće, pošto se lopta od defanzivca Sandsa odbila pravo u mrežu.

Odmah u narednom mintu je Mohamed Kudus pokazao svoj raskošni talenat. Primio je loptu na 30-ak metara od gola, prevario je Džejmsa Tavernija, a onda uputio neodbranjiv šut koji je od stative završio iza leđa golmana Meklaglina.

Ajaks je tokom prvog dela utakmice uputio još osam šuteva, a pitanje pobednika je bilo rešeno već nakon nešto više od pola sata igra.

Pokušao je Đovani van Bronhorst, trener Rendžersa, da probudi ekipu na poluvremenu, izvršio je tri izmene, ali ništa nije pomoglo. Ajaks je nastavio da napada, Kudus je u 65. minutu promešao odbranu rivala, ali nije uspeo da završi akciju.

AP Photo/Peter Dejong

Rendžers je uspeo da organizuje jedan napad, Kent je uposlio Bornu Barišića koji je postigao lep gol, ali je on poništen zbog ofsajda.

„Kopljanici“ nisu previše zapinjali, ali su konstantno bili ispred šesnaesterca rivala. Na kraju je pritisak urodio plodom, Džek je pogrešio u dodavanju, a Stiven Bergvajn je zaobišao golmana za konačnih 4:0 i ubedljivu pobedu.

Dušan Tadić je na terenu proveo svih 90 minuta, ali nije imao učinak ni u vidu gola ni u vidu asistencije. Zanimljivo je da Srbin nije postigao gol od početka sezone.

Ajaks će u narednom kolu imati težak posao protiv Liverpula u gostima, dok će Rendžers pokušati da iz loše forme izađe u meču sa Napolijem u Škotskoj.

LIGA ŠAMPIONA, grupa A, 1. kolo

Ajaks – Rendžers 4:0 (3:0)

(Alvarez 17, Berghajs 32, Kudus 33, Bergvajn 80)

21.00 Napoli – Liverpul

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ajaks – Rendžers 4:0

(Alvarez 17, Berhuis 32, Kudus 34, Bergvajn 80)

Stadion: Johan Krojf Arena, Amsterdam (Holandija). Sudija: T. Štiler.

Ajaks: Pasver – Blind (od 81. Bas), Basi, Timber, Renš – Tejlor, Alvarez (od 88. Sančez), Berhuis (od 81. Klasen) – Bergvajn (od 81. Okampos), Kudus (od 88. Brobi), Tadić. Trener: A. Šrojder.

Rendžers: Meklaglin – Tavernije (od 46. King), Goldson, Sends, Barišić – Lundstram, Rajt (od 46. Matondo) – Kent, Kamara (od 78. Dejvis), Tilman (od 46. Džek) – Čolak. Trener: Đ. Van Bronhorts.

Što se tiče drugog meča dana koji je igran u istom terminu, Sporting je na gostovanju savladao Ajntraht iz Frankfurta sa 0:3.

U prvom poluvremenu najzanimljivija situacija je viđena u 12. minutu kada je sudija najpre dodelio penal Sportingu, ali je nakon konsultacija sa VAR-om promenio odluku.

Ajntraht je tokom prvih 45 minuta imao manje loptu u svom posedu, ali je više puta šutirao ka golu.

U drugom delu Sporting je bio mnogo bolja ekipa, pa je sa dva brza gola rešio pitanje pobednika, a onda trećim dokrajčio rivala.

Markus Edvards je najpre bio strelac u 65. minutu, a ubrzo je mrežu pogodio i Trinkao. Konačan rezultat je postavio Nuno Santos u 82. minutu.

Sporting u narednom kolu igra protiv Totenhema, dok će Ajntraht odmeriti snage sa Olimpikom iz Marseja.

GRUPA D, 1. kolo

Sreda

Ajntraht Frankfurt – Sporting Lisabon 0:3 (0:0)

(Edvards 65, Trinkao 67, Santos 82)

21.00 Totenhem – Marsej

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ajaks - Rendžers 4:0; Ajntraht - Sporting 0:3

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar