Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana pobedili su Novi Pazar u meču 12. kola Superlige Srbije sa 4:3.

Crno-beli su uspeli na kraju da pobede čvrst i motivisan tim domaćina koji je pred kraj imao šansu čak i za pobedu.

PROČITAJTE JOŠ:

Partizan je meč rešio u poslednja dva minuta i zahvaljujući veoma raspoloženom Stefanu Kovaču. On je u 93. minutu zatresao mrežu u goleadi u kojoj je viđeno sedam pogodaka. Po dva su u Partizanu dali Kovač i Ibrahim Zubairu, dok je dva u Novom Pazaru dao Uroš Đuranović, a jedan Drgan Bojat.

Kovačev gol za 4:3 bio je na neki način sportska kazna jer je Đuranović neposredno pre toga imao prostora da u nadoknadi pogodi za 4:3 u korist Novog Pazara. I sve to nakon što je kaznio odbranu gostiju u 84. minutu kada je dao gol za 3:3.

Malo ko je mogao da nasluti da će završnica biti tako uzbudljiva zbog svega onoga što se dešavalo u prvom delu drugog poluvremena, pa je i Savo Milošević, trener Partizana, posle meča rekao da Novi Pazar verovatno nije zaslužio da izgubi.

Foto: Starsport

Na kraju se to ipak desilo, pa klub iz Humske ide kući sa tri boda, posle meča na kom su viđeni i prekidi i veliki preokret, jer je Partizan gubio sa 0:2.

Partizan je prvi imao solidan pokušaj Đorđa Jovanovića da prođe u četvrtom minutu, a meč je minut kasnije prekinut zbog detonacija koje su se čule izvan stadiona.

Nekoliko minuta je trajao prekid, a Novi Pazar je rano i poveo, pošto se igrao 16. minut kada je odbrana Partizana loše reagovala, a Uroš Đuranović to iskoristio.

Foto: Starsport

Mesarović je dobro poslao loptu, Đuranović je u kaznenom prostoru imao vremena da se namesti i pogodio je za 1:0.

Đorđe Jovanović je u 20. minutu hteo da bude nesebičan, pa je umesto hitanja ka golu poslao pas za Natha, a ubrzo je stigla nova kazna.

Novi Pazar je prednost duplirao u 22. minutu kada je Bojat posle dobre kombinacije svojih saigrača ostao usamljen sa desne strane iskosa, ispred šesnaesterca.

Foto: Starsport

Sa ruba kaznenog prostora je pucao u bliži ugao, bio je tu Jovanović, verovatno je mogao i bolje da reaguje, ali je primio gol za 2:0.

Partizan je uspeo da se vrati u meč već do poluvremena pošto je Ibrahim Zubairu u 38. minutu dao gol za 2:1.

Zubairu se snašao pred golom protivnika kada se lopta izodbijala posle dva neuspešna šuta igrača Partizana.

Foto: Starsport

Tek je Zubairu savladao golmana Novopazaraca Stefana Popovića koji je bio nemoćan i u 42. minutu kod šuta Stefana Kovača.

On je bio precizan sa ivice kaznenog prostora mada je Partizan pre toga kružio oko peterca i obigravao oko gola domaćina.

Drugo poluvreme počelo je udarcem Adema Ljajića i dobrom odbranom Jovanovića u 48. minutu, a onda je probao i Sead Islamović.

Foto: Starsport

Na drugoj strani je za dvadesetak minuta igre u nastavku jedina prava šansa bio šut Alda Kalulua.

Sve do 74. minuta kada je Natho poslao odličan pas, a Zubairu obišao golmana i plasirao loptu u praznu mrežu za 3:2.

Natho je izašao šest, sedam minuta kasnije, a Partizan je ubrzo primio još jedan gol. Igrao se 84. minut kada je Đuranović u srcu šesnaesterca primio loptu i imao vremena i mesta da se namesti i šutira visoko u mrežu Jovanovića za 3:3.

Foto: Starsport

Adem Ljajić je nakon toga imao još jedan udarac, a Đuranović je još jedanput primio loptu u sredini i puka sreća i slabiji šut igrača Novog Pazara značio je da lopta odlazi u korner, umesto opet u mrežu.

A kada se to desilo, usledio je napad Partizana u kom je Kovač bio najspretniji i postigao je odlučujući pogodak.

Gajas Zahid je za taj potez zaslužio bar pola zasluga jer je poslao savršen pas kroz sredinu napred, a Kovač je izvrsno primio loptu i ćušnuo je iskosa pored čuvara mreže Novopazaraca.

Partizan je sada četvrti sa 20 bodova, uz dva meča manje od Mladosti i Čukaričkog na drugom i trećem mestu sa 25, odnosno 24 boda. Novi Pazar je 11. na tabeli sa 14 bodova.

Novi Pazar - Partizan 3:4 (2:2)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar