Euro 2024 fudbalska utakmica Nemačka vs Mađarska Foto:Bildbyran / ddp USA / Profimedia

Fudbaleri Nemačke pobedili su Mađarsku rezultatom 2:0 u Štutgartu u drugom kolu grupne faze Evropskog prvenstva.

Foto: Promo

www.winnerbet.rs – registruj se i oseti pobedu!

Žikica Babović, Direktno iz Nemčake, Euro 2024
Foto: Nova.rs

Strelci za Nemačku bili su Džamal Musijala, mladi biser Bajerna, u 22. i Ilkaj Gundogan u 67. minutu.

Nemačka je u prvoj utakmici savladala Škotsku sa 5:1, dok je Mađarska poražena od Švajcarske sa 3:1.

Nemci su tako prvi u grupi A sa šest bodova i praktično su se već plasirali u drugu fazu turnira, dok je Mađarska i dalje na nuli i samo će je čudo odvesti dalje.

PROČITAJTE JOŠ:

Prvi pokušaj na utakmici imao je Haverc. Primio je u 5. minutu loptu sa desne strane terena, krenuo je ka sredini, brzo je šutirao, ali je golman Mađarske lako odbranio. Imala je Nemačka ubrzo još dve ozbiljne prilike. Orban je bio nesiguran, Haverc je dobio duel sa njim, šutirao je sa svega nekoliko metara, ali je Gulači nekako odbranio i odbio loptu u korner. Posle kornera je pokušao Andrih iz voleja, ali je intervenisao Bola glavom i izbacio loptu u novi korner.

Već u 22. minutu viđen je prvi gol. Gundogan je nakon odbitka došao do lopte, mada je odgurnuo Orbana u duelu. Sudija nije svirao faul, Gundogan je došao do lopte i asistirao Musijali, koji nije imao težak zadatak sa svega nekoliko metara.

U 26. minutu Nojer je imao fenomenalnu intervenciju. Soboslai je pokušao sa distance, a Nojer je loptu praktično izvadio iz gola, a onda ju je još jednom odbio i otklonio opasnost.

Euro 2024 fudbalska utakmica Nemačka vs Mađarska Foto:Tanjug/AP Photo/Themba Hadebe

U narednih 15-ak minuta ritam utakmice je bio odličan, obe ekipe su imale po nekoliko polušansi, dok Varga umalo nije postigao autogol nakon jednog kornera.

U 44. minutu Musijala je primio loptu na ivici kaznenog prostora, brzo se namestio na malom prostoru i šutirao. Lopta je dirala jednog mađarskog igrača i pogodila spoljni deo mreže.

Mađarima je gol poništen u nadoknadi prvog poluvremena. Soboslai je izveo slobodan udarac, neko je kačio loptu glavom, a Nojer je opet sjajno intervenisao. Šalai je pritrčao na odbitak i glavom postigao gol, ali je linijski sudija odmah sugerisao da je bio ofsajd, što je potvrdio i VAR.

U nešto mirnijem ritmu otvoreno je drugo poluvreme, Nemci su imali nekoliko obećavajućih napada, ali je Gulači uspevao da brani.

Euro 2024 fudbalska utakmica Nemačka vs Mađarska Foto:EPA-EFE/RONALD WITTEK

U 60. minutu lopta je posle jednog centaršuta otišla pravo na glavu Vargi, ali je mađarski napadač šutirao preko gola.

Ubrzo je usledila kazna. Musijala je sjajno video Mitelštata na levom krilu, poslao mu je tačan pas, a levi bek je odigrao do Gudogana, koji je precizno šutirao i zatresao mrežu.

Moglo je u nastavku biti i 3:0, ali su Kimih i Sane uglavnom bili zaustavljeni od strane mađarskog golmana.

Pred sam kraj Mađari su tražili i penal, dok je Kimih sačuvao sopstvenu mrežu. Nojer je tom prikom kiksnuo, ali nije kažnjen nakon karambola u šesnaestrecu rivala. Kimih je izbacio loptu sa gol linije, a Mađari su u nastavku akcije tražili penal, ali ga nisu dobili i Nemačka je upisala još jednu pobedu.

Euro 2024 fudbalska utakmica Nemačka vs Mađarska Foto:EPA-EFE/MOHAMED MESSARA

Nemačka – Mađarska 2:0 (1:0)

(Musijala 22, Gundogan 67)

Stadion: MPH arena, Štutgart, Nemačka. Sudija: D. Makelie. 

Nemačka: Nojer – Mitelštat, Tah,. Ridiger, Kimih – Kros, Andrih (od 71. Džan) – Virc (od 58. Sane), Gundogan (od 84. Undav), Musijala (od 72. Fuhrih) – Haverc (od 58. Filkrug). Selektor: Julijan Nagelsman. 

Mađarska: Gulači – Fiola, Orban, Dardai – Kerkez (od 75. Nađi), Šafer, Nađi (od64. Klajnhesler), Bola (od 75. Adam) – Soboslai, Šalai – Varga. Selektor: Marko Rosi. 

Standings provided by Sofascore

NEMAČKA - MAĐARSKA 2:0

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare