Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Kolubaru u meču 13. kola Superlige Srbije sa 7:1. Mladi Marko Lazetić postigao prvi gol u dresu tima sa Marakane.

Crveno-beli su u meč ušli sa namerom da dođu do gola što pre, što se dogodilo u devetom minutu nakon što je Aleksandar Dragović sjajno reagovao i loptu zakucao u gol veoma lepim volej udarcem.

PROČITAJTE JOŠ...

Nakon što su načeli rivala, izabranici Dejana Stankovića su za manje od pola sata i rešili pitanje pobednika. Prvo je u 16. minutu El Fardu Ben sjajno reagovao i na drugoj stativi sačekao pas Milana Rodića za 2:0, a tri minuta kasnije Mirko Ivanić je rešio pitanje pobednika. Uzeo je loptu na sredini tabele, prišao golu, šutirao iz „kapice“ i pogodio sam ćošak za 3:0.

U 24. minutu Milan Pavkov je iskoristio grešku golmana Kolubare Stanivukovića i loptu sa par metara plasirao u gol. Do kraja poluvremena još dva puta su kapitulirali domaći, i to nakon pogodaka Ivanića i Pavkova, mada je moglo da bude i ubedljivije, ali je Gelor Kanga promašio penal nakon faula Tumbasa nad Falkom.

U drugom delu Stanković je izvršio čak četiri izmene, crveno-beli želeli da što pre dođu do kraja, a golova nije bilo sve do same završnice, kada je prvo Bogdan Mladenović iskoristio odličnu kontru i pogodio mrežu za 6:1, ali je već u narednom napadu Zvezde bilo 7:1, pošto je Falko uposlio Marka Lazetića, a omladinac crveno-belih pogodio sam ćošak za 7:1.

Kolubara – Crvena zvezda 1:7

(Mladenović 86 – Dragović 9, Ben 16, Ivanić 19, 35, Pavkov 24, 43, Lazetić 88)

Stadion: U Lazarevcu; Sudija: Srđan Jovanović

Kolubara: Stanivuković, Stanković, Vasiljević, Kočović (od 46. Andrić), Stojanović, Vučetić, Lončar (od 46. Petronijević), Tumbas, Mladenović, Filipović (od 64. Dobrijević), Đenić (od 46. Simić)

Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Dragović (od 46. Pankov), Eraković, Rodić, Krstičić, Kanga (od 61. Vukanović), Falko, Ivanić (od 46. Nikolić), Ben (od 46. Petrović), Pavkov (od 46. Lazetić)

Crvena zvezda je tako prišla Partizanu na minus od dva boda, mada će crno-beli imati šansu da ponovo prednost povećaju na pet bodova razlike u slučaju trijumfa nad Radnikom.

Kolubara je, sa druge strane, 12. na tabeli sa 13 osvojenih bodova.

Superliga, 13. kolo

Petar

Novi Pazar – Spartak 0:1 (0:0)

(Tufegdžić 71)

Voždovac – Napredak 0:0

Subota

Kolubara – Crvena zvezda 1:7 (0:6)

(Mladenović 86 – Dragović 9, Ben 16, Ivanić 19, 35, Pavkov 24, 43, Lazetić 88)

18:00 Čukarički – Vojvodina

Nedelja

17:00 Partizan – Radnik

19:05 Proleter – TSC

Ponedeljak

15:00 Radnički Niš – Radnički 1923

17:00 Metalac – Mladost

Standings provided by SofaScore LiveScore


Kraj meča 

Pobeda Zvezde 7:1.

88′ Dva brza gola

Smanjila je Kolubara golom Mladenovića nakon veoma lepe akcije koju je fudbaler domaćih krunisao laganom egzekucijom, da bi već u narednom napadu Lazetić iskoristio pas Falka i zatresao mrežu za 7:1.

Navijači Zvezde odali počast kapitenu 

Na tribinama se našao transparent sa natpisom „Milan Borjan“.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

69′ Ređaju se šanse tima sa Marakane pred golom Kolubare

Domaći ne znaju šta će sa loptom, sa druge strane Zvezda, uprkos očajnom terenu, nema problema sa kontrolom i lopte i igre.

65′ Mogao je Vukanović do gola

Dobar pas u prostor dobio je napadač Zvezde, istrčao je sam ispred Stanivukovića, ali je loš teren učinio svoje, lopta se „ukopala“, pa su defanzivci uspeli da intervenišu i otklone opasnost.

64′ Izmena u Kolubari

Dobrijević je zamenio Filipovića.

60′ I Vukanović na terenu

Gelor Kanga je napustio igru.

52′ Atraktivan pokušaj Erakovića

Centrirao je Nikolić iz kornera, lopta stigla do Erakovića koji je pokušao u skoku petom, ali je lopta otišla visoko preko gola.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

46′ Počelo drugo poluvreme

Stanković je na teren poslao čak četiri nova fudbalera, pa će u drugih 45 minuta na terenu biti

45′ Kraj prvog poluvremena…

Na sreću domaćih. Da li je Kolubara loša ili Zvezda dobra, tek gosti sa Marakane u Lazarevcu vode sa šest golova viška za samo 45 minuta igre.

43′ I Pavkov do drugog gola

Crveno-beli vode 6:0 u Lazarevcu.

36′ Ivanić krunisao sjajnu akciju, 5:0 za crveno-bele

Gajićev prodor po desnom boku i pas u peterac odlično je dočekao Ivanić, bez previše problema loptu plasirao u mrežu, te crveno-beli vode sa pet pogodaka viška.

29′ Penal za Zvezdu, Kanga se obrukao

Tumbas je oborio Falka u kaznenom prostoru, Kanga preuzeo odgovornost, očajno izveo i promašio penal, pa je ostalo 4:0.

27′ Borjan sprečio pogodak Kolubare

U čak tri navrata su mogli da ugroze gol crveno-belih igrači Kolubare, ali je Borjan uspeo da interveniše prvo ispređ Đenića, potom ispred Filipovića, a na kraju, na samom uglu kaznenog prostora, i Mladenovića.

24′ Zvezdin četvrti gol

Rodić je centrirao, Pavkov iskoristio veliku grešku golmana Stanivukovića koji je „zaplivao“ u prazno, pa mu nije bilo teško da sa samo par metara loptu ubaci u prazan gol.

19′ Ivanić „pocepao mrežu“, Zvezda vodi 3:0

Pokupio je vezista crveno-belih loptu na sredini terena, stuštio se ka golu rivala, zakoračio u „kapicu“ iznag kaznenog prostora i uputio pravu „bombu“ koju Stanivuković nije uspeo da zaustavi.

16′ Ben duplirao prednost 

Probio je Rodić po levoj strani, centrirao, na drugoj je loptu sačekao Ben i sproveo je u mrežu.

14′ Opšta ofanziva Zvezde

Razigrali su se crveno-beli nakon Dragovićevog gola, jurnuli ka mreži rivala, pa su u nekoliko navrata mogli i do drugog gola u samo tridesetak sekundi, ali je Pavkov prvo zamalo zakasnio, da bi i Ivanić loše reagovao nakon povratnog pasa Gajića.

9′ Zvezda vodi 1:0 nakon sjajnog gola Dragovića

Centaršut sa levog boka ka srcu kaznenog prostora stigao je do Dragovića koji je bio sam nekoliko metara od gola Stanivukovića. Uhvatio je volej i gotovo zakucao loptu u mrežu, pa Zvezda na istorijskom gosotvanju vodi sa 1:0.

4′ Prva šansa za Zvezdu

Nakon faula na sredini terena i pasa Kange za Bena, lopta je stigla do Ivanića koji je ušao u peterac iskosa, uputio loptu ka sredini gola, ali je Pavkov bio zamalo kratak pa je ostalo 0:0.

1′ Dobro došli na prenos meča 13. kola Superlige Srbije između Kolubare i Crvene zvezde na portalu Nova.rs!

Utakmica je počela, prvi napad ima domaći sastav.

15:45 Istorijski duel za oba tima

Iako Kolubara postoji 102 godine, a Crvena zvezda 76, za to vreme dve ekipe nikada nisu odmerila snage. Takođe, ovo je prvo gostovanje Crvene zvezde u Lazarevcu u istoriji kluba sa Marakane.

15:40 Kolubarine opcije sa klupe

Đorđević može da računa na Dušana Puletića (golman), zatim Dimitrija Petronijevića, Marka Simića, Aleksandra Baića, Nemanju Andrića, Ljubišu Pecelja, Stefana Marjanovića, Đorđa Đurića, Vasilija Bakića i Đurađa Dobrijevića.

15:35 Dvojica povratnika na terenu, dvojica na klupi

Nakon što su dobili „zeleno svetlo“ za povratak na teren nakon zaraze koronavirusom, šansu su od prvog minuta dobili kapiten Milan Borjan i štoper Aleksandar Dragović, dok su na klupi ostali Aleksandar Katai i Miloš Degenek, umesto kog je na terenu Strahinja Eraković. Pored njih, svoju priliku u nastavku će čekati Miloš Gordić, Radovan Pankov, Njegoš Petrović, Veljko Nikolić, Marko Lazetić, Slavoljub Srnić, Marko Gobeljić i Aleksa Vukadinović.

BONUS VIDEO Vlahović i Piksi: Baraž nas ne zanima, idemo na prvo mesto

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare