Euro 2024 fudbalska utakmica Škotska vs Švajcarska Foto:Tanjug/AP Photo/Martin Meissner

Desetog dana Evropskog prvenstva u Nemačkoj krenule su utakmice trećeg, poslednjeg kola po grupama kada ćemo dobirti i konačan rasplet i sve učesnike nokaut faze.

Od nedelje nema više termina u 15 časova, a mečevi iz jedne grupe se igraju u istom terminu. Nedelja je rezervisana za rasplet u grupi A sa dva meča od 21.00.

PROČITAJTE JOŠ:

U Frankfurtu su se sastale Nemačka i Švajcarska u borbi za prvo mesto u grupi. Nemcima i bod donosi pol poziciju dok za Švajcarce koji mogu da skliznu teoretski i na treće mesto samo pobeda igra za poziciju broj jedan.

U isto vreme u Štutgartu igraju Škotska i Mađarska koje traže pobedu kako bi ostali u igri za prolaz kao jedna od četiri najbolje trećeplasirana tima, a Škoti u teoriji to mogu i sa remijem, ali im gol razlika od minus četiri ostavlja male šanse.

Dan u kom se sve to dešava obeležila je i priča o potencijalnom nameštanju utakmice Slovačke i Rumunije, ali i scene kada navijači Nemačke igraju u masi uz taktove saksofoniste, dok je Fudbalski savez Srbije svojim navijačima davao smernice kako da se najlakše snađu kada dođe red na našu utakmicu protiv Danske.

Videli smo i snimke srpskih navijača koji su suflirali Piksiju šta da radi protiv Slovenaca i Danaca, pa nema sumnje da nas još ovakvih zanimljivosti čeka i u danima pred nama.

Evropsko prvenstvo, 10. dan

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar