Derbi za zaborav.

Duel crveno i crno-belih, 167. po redu, imao je šampionski ulog, s obzirom na to da bi pobeda Zvezdu odvela na pet bodova viška, dok je Partizan imao šansu da pretekne večitog rivala na tabeli, a težina susreta kao da je uticala i na jedne i na druge, pa je prvo poluvreme proteklo više u znaku nervoze nego fudbala.

PROČITAJTE JOŠ

Da će derbi proteći u velikoj nervozi postalo je jasno već u uvodnim momentima, kada su i jedni i drugi žestoko ulazili u duele, a prvi šut viđen je u 8. minutu, kada je Slobodan Urošević pokušao da iznenadi Milana Borjana sa oko 25 metara, ali je loptu poslao daleko od gola.

U 14. minutu prvo je Ohi Omoidžuanfo pao u kaznenom prostoru Partizana, potom je i Rikardo, nakon kontre crno-belih, završio na travi pred golom Milana Borjana, ali je u oba slučaja rezultat bio isti – najstrože kazne nije bilo. Tri minuta kasnije Aleksandar Dragović je u poslednjem momentu sprečio da lopta stigne do Rikarda pre nego što je Partizanov napadač uspeo da izađe sam ispred Borjana.

Od tog trenutka Partizan je zaigrao znatno ofanzivnije, pa je nakon centaršuta Uroševića u 20. minutu Milan Borjan morao da „skida“ loptu koja bi u suprotnom završila kod usamljenog Rikarda na desetak metara od gola crveno-belih. Pet minuta kasnije crno-beli su propustili najbolju šansu u prvom poluvremenu, kada je Seku Sanogo izgubio loptu, Kvinsi Menig došao do gol-aut linije i poslao je ka drugoj stativi gde se nalazio Nikola Terzić, ali mladi fudbaler Partizana, iako je bio sam i imao zadatak samo da loptu prosledi u praktično nebranjenu mrežu, nije bio fokusiran, očajno je šutirao, pa je ostalo 0:0.

foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

U nastavku prvog poluvremena pažnja je sa igre preusmerena na disciplinu, pošto su i Dejan Stanković i Aleksandar Stanojević dobili žuti karton zbog veoma burnih reakcija na određene sudijske odluke.

Poslednju priliku u prvom delu imao je Gelor Kanga, čiji šut sa 25 metara nije preterano uznemirio Nemanju Stevanovića.

U drugom poluvremenu Zvezda je ušla nešto ofanzivnije, pa je već u 48. minutu mogla do gola, kada je Stevanović veoma loše reagovao i otišao u „prazno“, ali su njegovi defanzivci uz malo problema uspeli da otklone opasnost.

Nastavili su crveno-beli da pritiskaju, ali nisu stvorili ozbiljniju priliku pre nego što je Menig u 69. oprobao udarac sa distance nakon lepog pasa u prostor, ali je Borjan bio ponovo na pravom mestu i uspeo da zaustavi taj šut, dok je sedam minuta kasnije Igor Vujačić ponovo naterao kapitena Zvezda na intervenciju, ali je ovog puta bilo nešto lakše, s obzirom na to da je lopta išla pravo u njega.

Foto: Starsport

Završnica je pripala Zvezdi, koja je preko Milana Pavkova, koji je dobio šansu umesto Ohija, imala dve šanse, ali je u 84. minutu jedan volej poslao preko gola sa ivice kaznenog prostora, dok je u sudijskoj nadoknadi njegov pokušaj iz peterca izblokiran.

Na kraju, crveno-beli ostaju sa dva boda viška, šest kola pre kraja, pa nas očekuje veoma neizvesna završnica Superlige Srbije.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Crvena zvezda – Partizan 0:0

Stadion: Rajko Mitić. Sudija: Srđan Jovanović

Crvena zvezda: Borjan – Rodić, Dragović, Eraković, Pičini (od 46. Gajić) – Sanogo, Srnić (od 90+4 Pankov) – Kanga, Ivanić (od 70. Ben), Katai (od 90+4 Krstičić) – Ohi (od 46. Pavkov)

Partizan: Stevanović – Miljković, Miletić, Vujačić, Urošević (od 46. Lutovac) – Zdjelar, Jevtović – Terzić (od 90+4 Živković), Jojić (od 73. Marković), Menig (od 86. Natho) – Rikardo (od 90+4 Milovanović)

Crvena zvezda - Partizan 0:0

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar