Foto: Tanjug/AP Photo/Armando Franca

Fudbaleri Benfike i Ajaksa su odigrali nerešeno 2:2 (1:2) u prvom meču osmine finala Lige šampiona.

PROČITAJTE JOŠ

U istinskom spektaklu u Lisabonu, Ajaks je poveo preko Dušana Tadića u 18. minutu, da bi domaći izjednačili autogolom Alea u 26. minutu, a isti igrač se iskupio tri minuta kasnije kada je ponovo doveo Ajaks u prednost. Konačan rezultat je postavio Jaremčuk u 72. minutu.

Tadić je ovim golom ušao u društvo Kilijna Mbape i Rijada Mareza. Njemu je ovo bio deseti gol u Ligi šampiona i uz 11 asistencija se priključio pomenutoj dojici kao jedini igrač koji ima po 10+ golova i asistencija.

Gledali smo veliki spektakl od početka do kraja, a prva tri gola su pala za pola sata. Tadić je u 18. minutu sjajno natrčao na centaršut Mazrauija i udarcem pod prečku doneo prednost svom timu.

Ipak, Benfika je posle samo osam minuta i velikog pritiska došla do izjednačenja, kada je oštru loptu Vertongena, Ale smestio u svoju mrežu.

Ipak, uspeo je da se iskupi napadač Ajaksa već tri minuta kasnije kad aje iz dva pokušaja doveo Ajaks u prednost od 2:1.

Mnogo šansi, napada obe ekipe i uzbuđenja, smo videli u anstavku meča, as ve jekulminiralo sredinom drugog poluvremena. Nakon što Vinčić nije odsudio čini se očigledan penal za Benfiku, uspeli su domaći iz kontranapda da dođu do velikog izjednačenja. Jaremčuk je ispratio odbitak posle bombe Ramoša sa 20 metara i doneo velikih 2:2.

Igralo se žestoko do kraja, ali više nismo videli promenu rezultata.

Foto: Tanjug/AP Photo/Armando Franca

Sjajna atmosfera i dva tima spremna da se nadigravaju bila su znak da nas očekuje neverovatna utakmica.

Smenjivali su se napadi iz minuta u minut, a Ajaks je delovao nešto konretnije.

Ipak, do prednosti je došao posle greške odbrane Benfike. Izgubili su domači loptu na 30 metara od gola i usledila je munjevita kazna. Mazraui je odmah po oduzimanju proleteo po desnoj strani i ubacio loptu u kazneni prostor gde je iz punog trka Dušan Tadić desnom nogom smestio u mrežu.

Prelepo iskontrolisanim udarcem je pogodio gornji desni ugao Benfike i doveo Ajaks u prednost u 18. minutu.

Nije dugo trajalo vođstvo ekipe iz Amsterdama. Posle kornera i velike gužve u 26. minutu Vertongen je uspeo da ubaci oštru loptu na tri metra od gola, gde je nespretno reagovao napadač Ajaksa Ale i postigao autogol.

Nisu se dugo radovali izjednačenju ni domaći. Ajaks je ponovo krenu u ofanzivu i samo tri minuta kasnije je najbolji strelac Ajaksa uspeo da se iskupi.

Foto: Tanjug/AP Photo/Armando Franca

Dobio je Ale loptu sa leve strane i nakon što mu je golman odbranio prvi pokušaj, imao je sreće da mu se lopta ponovo odbije i da rutinski donese novu prednost Ajaksu.

I posle tog gola je nastavljeno u žestokom tempu, a ekipe su se smenjivla u napadima.

Nije bilo velikih prilika sve do 43. minuta kada smo videli promašaj sezone. Ale je natrčao na odbitak nakon što je lopta posle velike šanse za Ajaks pogodila stativu. Umesto u prazan gol sa pet metara, Ale je poslao loptu pored stative.

I u drugom poluvrmeenu smo videli atomski fudbal. Ekipe su igrale u visokom tempu i smenjivale se u napadima. Prvu ozbiljniju priliku je imala Benfika kada je posle udarca Evertona Timber umalo postigao novi autogol za svoju ekipu.

Usledila su dva ozbiljna napada gostiju i šanse za Alea i Mazrauija, ali nije uspeo Ajaks da uveća prednost.

Krenula je potom velika ofanziva Benfike. Prvo je posle jedne gužve u kaznenom prostoru sudija Vinčić mogao da dosudi i penal za domaće.

Iako je bilo i igranja rukom i starta, VAR je odlučio da nema elementa za penal. Usledila je i šansa za Ramoša kada je odbrana gostiju izbila sa gol linije, a potom i pogodak za erupciju u 72. minutu.

Tražili su ovoga puta penal igrači Ajkasa, ali je sudija odmahnuo rukom, a Benfika krenula u kontru. Ramoš je uputio projektil sa 20 metara, a na odbitak naleteo Jaremčuk i smestio loptu glavom u mrežu za veliko oduševljenje navijača.

Videli smo žestok tempo do kraja utakmice, mogla je Benfika i da ostane sa igračem manje, ali su timovi ipak bili nešto oprezniji.

Nije više bilo velikih prilika, pa će se revanš u Amsterdamu igrati praktično od nule jer nijedna ekipa nije stekla prednost.

U drugom meču su Atletiko Madrid i Mančester junajted odigrali nerešeno 1:1. Poveli su domaći preko Žoao Feliksa, da bi izjednačenje doneo Elanga u finišu.

Revanši se igraju 17. marta.

Benfika – Ajaks 2:2 (1:2)

(Ale ag 26, Jaremčuk 72 – Tadić 18, Ale 29) 

Stadion: La Luž. Sudija: Slavko Vinčić.

Benfika: Vlahodimos – Žilberto (od 90. Gonsalves), Otamendi, Vertongen, Grimaldo – Silva, Fajgl, Tarabt (od 85. Bernardo), Everton (od 62. Jaremčuk) – Nunjez (od 90. Lazaro), Ramos.

Ajaks: Pasver – Mazraui (od 92. Renš), Timber, Martinez, Blind (od 73. Taljafiko) – Edson Alvarez, Berghujs, Gravenberh (od 73. Klasen) – Antoni, Ale, Tadić.

Osmina finala Lige šampiona

Atletiko Madrid – Mančester junajted 1:1 (1:0)

(Žoao Feliks 7 – Elanga 80)

Benfika – Ajaks 2:2 (1:2)

(Aler 26. autogol, Jaremčuk 72 – Tadić 18, Aler 29)

Utorak

Viljareal – Juventus 1:1 (0:1)

(Pareho 66 – Vlahović 1)

Čelsi – Lil 2:0 (1:0)

(Haverc 8, Pulišić 63)

Ranije odigrano

Pari Sen Žermen – Real Madrid 1:0 (0:0)

(Mbape 90+4)

Sporting – Mančester siti 0:5 (0:4)

(Marez 7, Silva 17, 44, Foden 32, Sterling 58)

Inter – Liverpul 0:2 (0:0)

(Firmino 75, Salah 83)

Salcburg – Bajern 1:1 (1:0)

(Adamu 21 – Koman 90)

Sve detalje sa večerašnjih duela možete pratiti uživo na našem sajtu.

KRAJ Gotova je ludnica u Lisabonu, nema pobednika

Završio se neverovatan meč Benfiek i Ajaksa rezultatom 2:2. Jedan od najboljih susreta ove sezone. Svaka čast.

KRAJ u Madridu – nema pobednika

Atletiko Madrid i Mančester su završili 1:1. Idemo sve iz početka u revanšu.

90′ Igra se nadoknada

Po četiri minuta nadoknade u Lisabonu i Madridu, još nije gotovo sa uzbuđenjima.

84′ Gužva u Lisabonu

Mogao je Nunjez da posle koškanja dobije drugi žuti karton, ali mu je sudija ovoga puta oprostio.

Pogledajte gol mladog Elange

81′ GOOOOOL Junajted je izjednačio – 1:1

Fernandeš je poslao sjajnu loptu za mladog Elangu, koji je uspeo da izbegne klizeći defanzivca Atletika i onda rutinski po zemlji pošalje loptu u desni ugao golmana Oblaka za veliku radost gostiju.

Ovako je Benfika po drugi put izjednačila

#social-embed_6

72′ GOOOOOOL Bengika je uspela da izjednači, kakav meč – 2:2

Posle napad Ajaksa i situacije u kojoj su gosti tražili penal usledila je kontra Benfike. Posle projektila sa 20 metara i odbrane golmana Ajaksa, lopta je otišla u vis, a Jaremčuk je uspeo da bude brži od golmana koji se nije podigao na vreme i glavom sa dva metra ubaci loptu u mrežu.

67′ Benfika tražila penal, VAR odbio zahtev

Velika gužva je bila u kaznenom Ajaksa. Delovalo je da jeTimber igrao rukom, a posle toga i da je napravio čist prekršaj za penal, ali posl gledanja VAR-a nije ništa dosuđeno. Pričaće se o ovoj odluci.

63′ Novi veliki promašaj Ajaksa

Timber je poslao prelep pas iz zadnje linije iza leđa odbrani i izbacio Mazrauija u veliku priliku. Ipak, Vlahodimos je uspeo da spreči pogodak i ostavi Benfiku na golu zaostatka. Mogao je sve da reši Ajaks.

58′ Nova šansa za Alea

Ostao je Sebastijen Ale kratak. Malo mu je nedostajalo. Definitivno jedna od najboljih i najatraktivnijih utakmica u ovom izdanju Lige šampiona.

55′ Sreća za Ajaks, zamalo i drugi autogol

Sjajan napad Benfike. Everton je posle odlične finte došao do prilike da uputi udarac, a na putu do gola je lopta zakačila Timbera i umalo završila u mreži. Bilo bi mnogo da je Ajks postigao dva autogola.

Tadić kao Mbape i Marez

Srpski reprezentativac je ušao u društvo velikana tako što je postao tek treći igrač u istoriji Lige šampiona sa po 10 i više golova i asistencija. Do sada je postigao 10 i asistriao kod 11 pogodaka. Bravo majstore.

46′ Nastavljeni su susreti, ofanziva Atletika od starta

Žele izabranici Dijega Simeonea da što pre reše pitanje pobednika i sa što većom razlikom odu na revanš, pa su krenuli u žestoki presing.

Foto: Tanjug/Manu Fernandez

POLUVREME Kakve utakmice, vode Atletiko i Ajaks

Spektakl u Lisabonu sa tri gola i majstorijom Dušana Tadića i sjajni Atletiko protiv Mančester junajteda. Čekamo druga poluvremena.

44′ Nerealan promašaj i Atletika

Vrsaljko je sa samo dva metra glavom uspeo da pogodi prečku posle dobre akcije Atletiko Madrida. Kakvi promašaji za jedno veče.

43′  Au, kakav promašaj Ajaksa

Velika šansa za Ajaks. Pogodili su gosti stativu posle odlične akcije, a na odbitak natrčao Ale, koji je sa pet metara promašio prazan gol.

34′ Lodi zamalo da donese 2:0 Atletiku

Zalepila se lopta za nogu Renanu Lodiju, varkom se oslobodio Viktora Lindelefa, raspalio je i pogodio spoljni deo mreže.

Drugi gol Ajaksa u Lisabonu

29′ GOOOOOL Pa ovo je ludnica, Ajaks ponovo vodi – 2:1

Samo što je postigao autogol, Ale se iskupio i postigao gol na drugoj strani. Posle jednog centaršuta je njegov udarac odbranio golman Benfike, ali je uspeo iz drugog pokušaja da zatrese mrežu. Kakva utakmica.

Autogol Alea za izjednačenje Benfike

26′ GOOOOOL Benfika se vraća, autogol Ajaksa – 1:1

Šteta. Kratko je trajalo vođstvo ekipe iz Amsterdama. Vertongen je posle gužve u kaznenom prostoru pokušao da ubaci loptu u peterac, ali je Ale nespretno reagovao i postigao autogol.

Ovako je Tadić doneo prednost Ajaksu

18′ GOOOOOL Tadić je majstor fudbala

Kakav potez našeg rprezentativca. Dobio je loptu sa desne strane i prelepim udarcem savladao golmana Benfike. Erupcija oduševljenja igrača.

Foto: Tanjug/AP Photo/Armando Franca

14′ Uzbudljivo u Lisabonu, Atletiko napada

Velika borba u Lisabonu, smenjuju se ekipe u napadu. Sa druge strane u Madridu, Atletiko je u ofanzivi, želi i drugi gol.

Ovako je Atletiko poveo protiv Mančester junajteda

#social-embed_1

7′ GOOOOOL Atletiko vodi. Žoao Feliks 1:0.

Majstorija Feliksa za erupciju u Madridu. Izveo je Atletiko korner, a odbrana Mančestera uspela da izbaci loptu iz kaznenog prostora. Međutim usledio je novi centaršut sa druge strane, a Žoa Feliks je zaplivao kroz vazduh i glavom prelepim udarcem postigao gol od stative.

3′ Mančester se izvukao

Odličan napad Atletika, bila je to dobra prilika, ali je udarac Kondogbije izblokiran.

3′ Šansa za Benfiku,

Imali su domaći prekid i odmah ušli u šansu. Sjajno je Nunjez skočio i glavom sa peterca šutirao, ali je udarac lako zaustavio golman Ajaksa.

1′ Počelo je

Ajaks je krenuo u veliku ofanzivu od starta i stvorio priliku već u prvom minutu. Sjajna atmosfera je u Lisabonu, navijači su napravili spektakl. Krenulo je i u Madridu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar