Novak Đoković, Foto: Printscreen Sport klub

Najbolji teniser planete Novak Đoković opisao je šta se dešavalo tokom napetog drugog seta protiv Karena Hačanova, ali i hoće li u nastavku sezone biti "jači nego ikad".

Novak je Hačanova savladao sa 6:3 i 7:6 (2), ali je u drugom setu ispustio prednost brejka i uveo ovaj susret u neočekivanu neizvesnost.

PROČITAJTE JOŠ:

„Osetio sam da sam u kontroli nad mečom sve do set i 4:3. Promenili smo loptice i onda sa novim lopticama obično imaš više samopouzdanja. Ovde je jako brzo, skoro kao na travi da igraš. Malo sam se opustio napravio duplu grešku, on je odigrao nekoliko poena dobro, ja sam se malo povukao i jako brzo sam izgubio taj servis gem i vratio ga u meč. Sledeći gem sam na 30:40 imao drugi servis, loptica je malo skliznula i izbacio sam taj drugi servis. Za dva, tri minuta je bilo 5:4 za njega“, rekao je Đoković posle meča za Sport klub.

Dodaje da je to jednostavno tenis – dinamičan sport koji zahteva konstantnu koncentraciju.

„Znao sam da imam više šanse u taj-brejku. Loptice su se malo raščupavile što je meni više odgovaralo da riterniram jer je ušao u dobar ritam. U jednom trenutku je lako dobijao svoje servis gemove u drugom setu. Kvalitetan je igrač. Renking koji ima nije prikaz onoga što poseduje. Definitivno zaslužuje da bude više rangiran“, dodao je Novak.

Posle svega što se dešavalo u Melburnu i deportacije iz Australije, Đoković je svestan da mnogo njegovih navijača očekuje da se vrati bolji i motivisaniji nego ikada pre.

„Vidim da ljudi stalno pričaju hoću li se vratiti jači i bolji, ovako, onako. Mislim, ja se uvek trudim da budem bolji i da igram i jače i bolji, ali nije uvek moguće. Nije moguće uvek očekivati da ćeš igrati svoj najbolji tenis. Najbitnije je da pronađeš način kako da pobediš teniski meč. Nekada su dani kad bolje osećaš lopticu, nekada ne. Što više mečeva imaš, bolje se osećaš na terenu. Ja ih nisam imao mnogo, dobro je što sam bio istestiran i što sam imao ovako veliki izazov ovako rano u turniru“, priča Đoković.

Pohvalio je publiku koja ga je bodrila sa tribina tokom meča sa Hačanovim. Podsećamo, Novak u četvrtfinalu Dubaija, turnira koji je do sada osvajao pet puta, igra sa Jiržijem Veselim.

Veseli je u svom meču savladao favorizovanog Španca Roberta Bautistu Aguta u dva seta, 6:2 i 6:4.

BONUS VIDEO: Neverovatna razmena udaraca Đokovića i Hačanova

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare