Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

Novak Đoković slavio je protiv Karena Hačanova sa 6:3, 7:6(2) u drugom kolu turnira u Dubaiju, a sva dešavanja sa ovog susreta mogli ste da pratite uživo uz Nova.rs.

Isprva je izgledalo da će biti to još jedan lak zadatak za Đokovića, a onda je ruski teniser pokazao zbog čega je nekada bio i osmi igrač sveta.

PROČITAJTE JOŠ

U prvom setu je Novaku bio dovoljan jedan brejk da ga osvoji, a delovalo je kao da rutinski odrađuje posao.

Tako je počeo i drugi set kada je napravio brejk i stigao do 3:1.

Onda je Hačanov zaigrao neverovatno, došao je do četiri brejk lopte (tri u jednom gemu) i jednu je na kraju iskoristio, pa je poravnao na 4:4. Ušlo se u taj-brejk, a tamo je Srbin još jednom pokazao zašto ga nazivaju i „kraljom taj-brejkova“. Đoković je prošetao Hačanova, pa je u jednom trenutku bacio i ruskog tenisera na zadnjicu nakon što je izveo niz fantastičnih poteza.

Bila je ovo peta pobeda Đokovića u šest duela protiv trenutno 26. igrača planete, a u četvrtfinalu će Srbin igrati protiv boljeg iz duela Jiržija Veselija i Roberta Bautiste Aguta.

Novak je ostao miran u trenutku kada se meč lomio. Pokazao je da i dalje može da prebrodi teške trenutke i sam je priznao da je osećao da je pod stresom.

Bio je ovo prvi ozbiljniji test za Đokovića na turniru na kom brani 500 ATP bodova osvojenih još 2020. godine.

Drugi set: Đoković – Hačanov 6:3, 7:6(2)

Taj-brejk

7-2 Kraj, kraj!

4-2 Hačanov pao na zadnjicu, nakon drop šota Đokovića

3-2 Šta ovo radi Hačanov. Ne postoji potez na koji nije imao odgovor.

2-1 Odlično, zbog ovog je jedan od najboljih taj-brejk igrača ikada.

1-1 Sjajan servis Đokovića

6:6 Novak uvodi meč u taj-brejk

5:6 Hačanov osvaja gem

Peta neiznuđena greška Đokovića iz forhenda donela je gem ruskom teniseru.

5:5 Malo teže nego što se očekivalo

Trebalo je Đokoviću da se dobro naradi da bi uspeo da osvoji ovaj gem jer je Hačanov pretio sjajnim forhendima.

4:5 Rus uspeva da dođe do gema

Stigao je Novak već u sledećem gemu do dve brejk šanse. Prvu nije uspeo da iskoristi jer je Rus napravio prednost nakon servisa, a drugi put je servis bio teledirigovan, pa je samo očistio liniju.

Sreća za Novaka, imao je Rus gem loptu, a onda je posle forhend lopta pogodila mrežu i idealno pala na reket Đokoviću, koji taj poklon nije propustio.

4:4 Brejk Hačanova

Pao je Đoković, kao da je odjednom neko povukao ručnu. Rus je bučno proslavio to sa publikom.

4:2 Siguran Đoković

Nekoliko odličnih špaga izveo je Đoković i uspeo da napravi prednost protiv Rusa.

Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

3:2 Brz gem Hačanova

Ruski teniser je pustio ruku i pogodio je nekoliko maestralnih servisa, uz to je forhendom uspevao da napravi dodatnu prednost.

3:1 Novak potvrđuje brejk posle problema

Mučio se Đoković, Rus je stigao do dve brejk šanse. Usledila su dva sjajna servisa, pa je Srbin uspeo da se vrati potpuno u gem i na kraju ga osvoji.

2:1 Brejk: To je to

Đoković je lako stigao do brejka prednosti, Novak je osetio kada je potrebno da pritisne rivala jer je Hačanov prethodno napravio neiznuđenu grešku i lako stigao do gema.

Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

0:1 Siguran Hačanov

Jedan forhend Novaka dodirnuo je mrežu i odbila se visoko, a onda i u aut. Tako je Rus stigao do gema.

Prvi set: Đoković – Hačanov 6:3

6:3 Prvi set za Novaka

Najbolji teniser sveta uzeo je sve poene nakon što je ubacio prvi servis. Na kraju je volejem osvojio prvi set.

5:3 Brz gem Hačanova

Ruski teniser je relativno lak stigao do gema, kao da je Đoković već razmišljao o sledećem gemu gde bi mogao da „zatvori“ set.

Snimljeno je u jednom trenutku kako Novak provodi pauzu između dva gema. Bio je potpuno fokusiran i gledao pravo ispred sebe, koncentrisao se na disanje što je njegov uobičajeni način da ostane potpuno fokusiran.

5:2 Rutina

Srpski teniser igra potpuno mirno, bez ikakve tenzije, Rus ne uspeva ni da zapreti. Đoković koristi sve udarce, trudi se da igra što raznovrsnije, verovatno sa idejom da proba sve nakon neočekivano duge pauze. Novak je do ovog trenutka upisao već 10 vinera, zaista sjajno izdanje najboljeg na svetu.

Novakova podrška na tribinama

Uz Ulisesa Badia, fizioterapeuta, i Gorana Ivaniševića, trenera našeg asa, na tribinama se nalaze i supruga Jelena i sin Stefan.

4:1 Servisi iznenadili Rusa

Hačanov nije znao kako da odgovori na sjajne servise najboljeg tenisera planete. Novak je relativno lako potvrdio brjek iz prethodnog gema.

3:1 Brejk Đokovića

Nije dugo trebalo Srbinu da napravi brejk. Vršio je pritisak na servirs rivala, a onda relativno lako stigao do nove prednosti.

2:1 Novak još „šteluje“ servis

Đoković je imao malih problema sa servisom, ali nije dozvolio da postoji ikakva nedoumica ko će osvojiti ovaj gem.

Ogroman broj srpskih navijača nalazi se na tribinama u Dubaiju, a oni su se sjajno zabavili i pre početka susreta. Zbog toga i ne čudi što su se našli nekoliko puta u kadru tokom televizijskog prenosa.

1:1 Rus odgovara istom merom

Pokazao je Hačanov da poseduje izuzetan servis. Novak nije uspeo da vrati poslednji servis koji je završio daleko u autu, iako je poznato da je srpski teniser možda i najbolji riterner svih vremena.

1:0 Đoković siguran u prvom gemu

Novak je servisom otvorio meč protiv ruskog tenisera i to kako. Osvojio je prva dva poena za 15 sekundi, a onda napravio i duplu servis grešku. Ipak, ubrzo je to nadoknadio sa dva odlična servisa.

UOČI MEČA

Novak Đoković izašao je na teren i sačekale su ga gromoglasne ovacije u Dubaiju. Srpski teniser je mahnuo navijačima, a na tribinama je bilo mnogo srpskih zastava. Kada je Novak prišao do mreže usledila je još jedna eksplozija podrške od strane publike.

BONUS VIDEO Doček Novaka Đokovića na turniru u Dubaiju

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar