Foto: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde drugu godinu zaredom plasirali su se u Ligu šampiona, a jedan od junaka trijumfa nad Bode Glimtom bio je Uroš Spajić.

Kapiten crveno-belih nije imao baš najbolju partiju u prvom meču, kada je Bodo slavio sa 2:1 u Norveškoj, ali je u revanšu pokazao ko je glavni na terenu.

Pokrivao je Spajić sve u odbrani zajedno sa Naserom Đigom, kome su skandirali navijači posle utakmice, a proslavio se i u napadu.

Postigao je Spajić gol u 59. minutu, nakon kornera i centaršuta Timija Maksa elšnika zahvatio je loptu glavom i pogodio mrežu rivala, a ispostavilo se da je upravo taj trenutak poslao Zvezdu u Ligu šampiona.

PROČITAJTE JOŠ:

Zanimljivo je da ovo nije prvi put da Spajić postiže one najbitnije golove za Zvezdu od kada se vratio na Marakanu za sezonu 2022/23.

Njegova poslednja tri gola dolazila su kada je bilo najpotrebnije za Zvezdu. Pre gola Bodeu, bio je strelac i u finalu Kupa Srbije protiv Vojvodine (2:1), kada je takođe postigao drugi gol na meču za svoj tim.

Pre toga, Spajić se u strelce upisao i na večitom derbiju protiv Partizana u 24. kolu Superlige Srbije, a tada je mrežu Partizana zatresao u 45. minutu za 1:0. Na kraju tog meča bilo je 2:2.

Od povratka u Crvenu zvezdu, Uroš Spajić je dao ukupno pet golova, a sada će ponovo imati čast da sa crveno-belima nastupa u elitnom takmičenju.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar