EPA-EFE/R. Garcia

Fudbaleri Valjadolida i Ueske odigrali su sjajan meč u okviru 21. kola španske Primere koji je na kraju pripao gostima rezultatom 3:1.

PROČITAJTE JOŠ...

Ueska je u meč ušla kao ubedljivo poslednjeplasirana, a nakon 16 minuta igre činilo se da će tako i ostati, pošto je Kike odličnim solo prodorom došao u poziciju da pogodi gol rivala, ali je njegov šut Alvaro Fernandez uspeo nekako da zaustavi.

U 28. minutu Ueska je prvi put ozbiljnije zapretila preko Rafaela Mir Visentea, ali je njegov šut golman domaćeg tima Đordi Matip uspeo da zaustavi, a Oskar Plano je mogao Valjadolidu da donese vođstvu u 33. minutu, nakon što je odlično probao glavom, ali gola nije bilo.

Što nije uspelo ostalima jeste Mir Visenteu, koji je dobio odličan centaršut i pogodio mrežu rivala u 37. minutu. Samo pet minuta igre u drugom delu bilo je potrebno Visenteu da postigne svoj drugi gol na meču, ovog puta nakon što je dobio odličan pas kroz poslednju liniju Valjadolida i rutinski pogodio za 2:0, a u 57. minutu svojim trećim pogotkom na utakmici, nakon prave „bombe“, potvrdio je pobedu svoje ekipe.

Valjadolid je preko Tonija Vilje u 82. minutu mogao da smanji, ali je lopta otišla daleko preko gola nakon šuta iz kaznenog prostora, da bi konačnih 3:1 postavio upravo on u trećem minutu sudijske nadoknade uz pomoć jednog defanzivca Ueske, kog je lopta pogodila i završila u mreži.

Ueska je tako stigla do druge pobede i 16. boda, ali je i dalje „fenjeraš“, dok je Valjadolid od današnjeg rivala i poslednjeg mesta udaljen samo četiri boda, uz tri utakmice više od Elčea na 19. mestu (tri boda manje), i jednu od Alavesa (18 bodova) i Osasune, koja sa 19 bodova zauzima jedno mesto ispod.

Primera, 21. kolo

Petak

Valjadolid – Ueska 1:3 (0:1)

(Toni 90+3 – Mir Visente 37, 50, 57)

Subota

14.00 Eibar – Sevilja

16.15 Real Madrid – Levante

18.30 Valensija – Elče

21.00 Viljareal – Real Sosijedad

Nedelja

14.00 Hetafe – Alaves

16.15 Kadiz – Atletiko Madrid

18.30 Granada – Selta Vigo

21.00 Barselona – Atletik Bilbao

Ponedeljak

21.00 Betis – Osasuna

Foto: Sofascore

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar