Foto: EPA-EFE/Emilio Naranjo

Norveški vezista Martin Edegor je i zvanično novo veliko pojačanje londonskog Arsenala, objavio je engleski klub.

Edegor je došao kao pozajmljen igrač Real Madrida do kraja sezone, a nekoliko nedelja unazad se spekulisalo da će otići iz Madrida.

PROČITAJTE JOŠ:

Nezadovoljan minutažom, ulogom i šansom koju je dobijao „na kašičicu“ od Zinedina Zidana, Edegor je svega nekoliko meseci otkako se vratio sa epitetom zvezde iz Real Sosijedada potpuno pao u drugi plan.

U više navrata nije bio ni u protokolu Reala, pa je Arsenal tu video svoju šansu i Mikel Arteta ju je iskoristio da dovede kvalitetnog plejmejkera.

Edegor će popuniti mesto koje je zauzimao Mesut Ozil u timu „tobdžija“, mada Ozil od prošlog marta gotovo da nije video fudbala.

Za njega je bio zainteresovan i Ajaks, ali je kvalitet Premijer lige presudio, mada Arsenal nije trenutno jedan od vodećih timova u engleskoj eliti.

„Martin je naravno igrač kog znamo dobro. Mada je mlad (22 godine) igrao je neko vreme unazad na vrhunskom nivou. Ponudiće nam kvalitet u napadačkim opcijama“, rekao je Arteta i on bi mogao da zaigra već protiv Mančester junajteda.

Inače, Real Madrid je blokirao povratak Edegora u Real Sosijedad jer je hteo da ga pošalje u inostranstvo. Od Arsenala je zauzvrat dobio i dva miliona evra na ime pozajmice.

Da podsetimo, Edegor je došao u Real 2015. iz Stromsgodseta, a za matični klub je ove sezone odigrao samo devet utakmica i nije se upisivao u strelce ili asistente.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar