Foto: EPA-EFE/Andreu Dalmau

Rivaldo, jedan od najboljih fudbalera u istoriji Barselone i reprezentacije Brazila, propisno je iznervirao navijače katalonskog velikana svojim stavom o odluci kluba da zadrži Lionela Mesija po svaku cenu.

Mesi je tokom proteklog leta javno rekao da želi da ode iz Barselone i pokušao da aktivira klauzulu iz ugovor, ali su Katalonci uz pomoć advokata uspeli da izdejstvuju njegov ostanak nakon što su dokazali da je zakasnio sa zahtevom.

PROČITAJTE JOŠ...

Ubrzo je i sam Mesi otkrio da će ipak ostati u klubu i poslednju godinu ugovora uprkos želji da ode, i od tada gotovo svakodnevno isplivavaju informacije o klubovima koji su zainteresovani za omalenog Argentinca.

Za sad najozbiljniji kandidati su Pari Sen Žermen, Mančester siti i milanski Inter, mada još uvek nije izvesno ko je glavni „favorit“ da Mesija dovede u svoje redove.

Gde god da ode, prema Rivaldovom mišljenju, učini će to sa godinu dana zakašnjenja, i to pre svega na štetu Barselone.

Foto: EPA/Antonio Lacerda

„Barselona nije bila u dobroj finansijskoj situaciji ni pre pandemije, ali situacija je postala baš loša prošle godine, i sad kad je gotovo izvesno da će Mesi otići, biće prinuđeni da prodaju druge važne igrače kako bi došli do novca“, rekao je Rivaldo u izjavi datoj Betferu.

Potom je dosuo „so na ranu“:

„Uprava kluba je pogrešila jer ga nije prodala ranije, kao što je Real Madrid uradio sa Kristijanom Ronaldom, kada su dobili oko 100 miliona evra. Tužno je videti da tako važni i dobri fudbaleri odlaze iz kluba besplatno, i to u trenutku kada je finansijska situacija loša. Mislim da se vreme Filipea Kutinja bliži kraju i da će on u Englesku, pa verujem da na njemu mogu da zarade dosta. To bi im dopustilo da zadrže Usman Dembele i Antoana Grizmana“, dodao je Rivaldo.

Mesi je ušao u završnih šest meseci ugovora sa Barselonom, što znači da će imati priliku da potpiše predugovor sa bilo kojom ekipom, dok Barseloni ostaje da se nada da će presuditi ljubav prema klub u želja da u njemu i završi karijeru. Mada, gledajući poslednja dešavanja u timu sa Nou kampa, teško da će doći do promene  u raspoloženju, jer Barselona u ovakvom stanju, utisak je, nema kvaliteta da se bori za titulu šampiona Evrope.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar