Merih Demiral
Foto: Tanjug/AP Photo/Ebrahim Noroozi

UEFA je donela odluku da suspenduje Mariha Demirala, heroja Turske u pobedi nad Austrijom sa 2:1, ali je napravila gadnu grešku u koracima koji dan ranije.

Evropska kuća fudbala će sada morati da govori o dvostrukim aršinima koje je prikazala. Džud Belingem je imao neprimereni gest kada je pokazivao na međunožje i UEFA je odlučila da u narednih godinu dana Englez ne sme da odigra jedan meč za reprezentaciju.

PROČITAJTE JOŠ

Da bude kristalno jasni, ne nijedan meč, već jedan u nekom trenutku kada reprezentacija odluči da je to zgodno! Uz to je morao da plati 30.000 evra.

Nekoliko dana kasnije je usledila žešća reakcija UEFA koja otvara pitanje dvostrukih aršina.

Demirel je kažnjen zbog „Vučjeg pozdrava“, odnosno što je napravio simbol „Sivih vukova“. To je pokret desničarke ekstremističke ideologije i prati je Savezna kancelarija za zaštitu ustava u Nemačkoj. „Sivi vukovi“ veruju u superiornost „turske rase“ i teže da se turski narodi ujedine u jednu državu.

Ona bi bila od Balkana sve do Kine u tom carstvu.

UEFA je donela odluku o kazni, a Turska je odlučila da odmah prijavi ovu organizaciju Međunarodnom sudu za sportsku arbitražu. Ipak, teško je očekivati da će to biti razrešeno pre četvrtfinala protiv Holandije (21.00).

To znači da bi Turska mogla da ostane bez heroja Evra.

BONUS VIDEO Strahinja Pavlović posle ispadanja Srbije sa Evra

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar