Foto: EPA-EFE/Filip Singer

Mančester junajted još jednom je razočarao u Ligi šampiona nakon što je posle poraza od Lajpciga od 3:2 završio takmičenje po grupama.

PROČITAJTE JOŠ

Slavni engleski klub i trostruki evropski šampion je 2011. godine igrao svoje poslednje finale u Ligi šampiona kada je poražen od Barselone, a od tada ima vrlo loš učinak u ovom takmičenju i tek dva plasmana među osam najboljih.

Junajted je u prethodnoj deceniji igrao u Ligi šampiona sedam puta, a ostvarili su tek dve pobede u nokaut fazi, 2014. godine kada su pobedili Olimpijakos i nadoknadili minus od dva gola iz prve utakmice i 2019. godine kada su pobedom u Parizu izbacili PSŽ.

Mančester je 2017. godine osvojio Ligu Evrope, a igrao je i polufinale ovog takmičenja prošle sezone, ali to teško da može da uteši navijače ovog kluba, naviknute na mnogo konkurentnije timove kluba sa „Old Traforda“. Treba dodati i da Junajted od osvajanja poslednje titule u Premijer ligi 2013. godine, ima samo jedno drugo mesto u šampionatu, što im je najbolji rezultat u poslednjih sedam godina.

Od odlaska ser Aleksa Fergusona sa klupe Junajted je odigrao 35 utakmca u Ligi šampiona i zabeležio 16 pobeda, sedam remija i 12 poraza, a u međuvremenu promenio i tri trenera pre nego što je angažovao Olea Gunara Solskjera.

Nekadašnji napadač „crvenih đavola“ za sada ne uspeva da stabilizuje igru ekipe koja nema tako loše igrače da ispadne u grupi, ali tim ne funkcioniše dobro i igra promenljivo. Taman kada se uhvati zalet, kao na primer u Premijer ligi gde su uoči utakmice u Lajpcigu vezali četiri pobede, gotovo po pravilu naiđe kiks koji podseti da stvari nisu tako ružičaste.

„Gledali smo na ovu sezonu da će biti ili ne biti za Olea, ali u ovom trenutku stvari ne izgledaju dobro za njega. Nekad vole da kažu, u redu je, nema razloga za paniku,  ali igra i rezultati sugerišu da razloga za paniku i te kako ima. Ole će izgubiti posao radeći sa ovim igračima kao što noć prati dan. Zaista sam zabrinut za Mančester junajted. Nema energije, nema entuzijazma, a evidentan je i nedostatak kvaliteta. Povratak na put uspeha će biti dugačak“, rekao je Roj Kin, nekadašnji kapiten Junajteda i Solskjerov saigrač.

Junajted će nakon poraza od Lajpciga pokušati da održi formu u Premijer ligi, ali ih čeka težak zadatak u gradskom derbiju protiv Sitija za vikend.

Solskjerov tim ima 19 bodova posle dest odigranih utakmica i trenutno je šesti na tabeli gde ima pet bodova manje i utakmicu manje od Totenhema i Liverpula koji drže prva dva mesta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar