Foto: EPA-EFE/Filip Singer

Mančester junajted je završio ovosezonsku odiseju u Ligi šampiona porazom od Lajpciga sa 3:2 (2:0) u šestom kolu. Hari Megvajer, kapiten "crvenih đavola", kritikovao je igru tima i objasnio da su igrači sebi dali pretežak zadatak.

Izabranici Olea Gunara Solskjera takmičenje nastavljaju u Ligi Evrope, a tamo im je jedan od potencijalnih rivala i Crvena zvezda.

PROČITAJTE JOŠ

Nemci su bili dominantni stigli do 3:0, Bruno Fernandeš je postigao pogodak sa bele tačke, a onda se u strelce upisao i Pol Pogba, ali to nije bilo dovoljno ni za remi.

Kapiten „crvenih đavola“ istakao je da je ključan sporiji početak meča:

„Počeli smo meč presporo, nije to bilo dovoljno dobro. Nigde nas nije bilo prvih 20 minuta. Ubacili su dve lopte u naš kazneni prostor i nismo uspeli da se izborimo s njima. Moramo da se pogledamo u oči, sebi smo dali pretežak zadatak. Videli ste na kraju koliko je meč bio tesan, ali spor početak je presudio, ne smemo sebi da dozvolimo da imamo takav zaostatak“, rekao je Megvajer.

Foto: EPA-EFE/Filip Singer

Treći pogodak nemačkog tima potpuno je demoralisao goste:

„Dali su i treći gol i onda je zadatak bio još teži. Ispostavilo se da je to presudilo, ali na 3:1 smo uspeli da damo još jedan i učinimo meč dramatičnim. Ne bih da tražim opravdanja, moramo da igramo agresivno, da osvajamo lopte – to su osnove. Ako ne možete da branite centaršuteve, gubite utakmice. Ne bih o formaciji, to nije izgovor. Ovo je bila teška grupa, imam osećaj da smo ipak mogli dalje. To su standardi ovog kluba. Teško mi je zbog svega, radili smo naporno da se vratimo u Ligu šampiona. Moramo da uradimo više da bi bilo bolje“, zaključio je defanzivac Junajteda.

Solskjer je ovim porazom postao prvi menadžer u istoriji Lige šampiona koji je upisao čak šest poraza u prvih deset mečeva ovog takmičenja.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar