Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Ljubiša Tumbaković, selektor reprezentacije Srbije, održao je konferenciju za medije uoči utakmice sa Norveškom.

Njegova ekipa će u četvrtak 8. oktobra igrati u Oslu meč polufinala plej-ofa za plasman na Evropsko prvenstvo.

PROČITAJTE JOŠ

Selektor se suočio sa problemima pred taj meč, neće imati celu ekipu na okupu i praktično će moći da održi samo jedan trening.

„Imamo borbu za Maksimovića, FSS zajedno sa UEFA, da on dođe, ali on neće danas biti na okupljanju. Ulažemo napor da pokušamo da ga dovedemo da bude sa nama. Napoli je čvrst u stavu i ima mogućnost da ga ne pusti. Imamo problem i sa Veljkovićem, njega Verder pušta da ode iz Bremena u Oslo i nazad…“, rekao je Tumbaković.

Van tima će biti povređeni Filip Kostić.

„On je jedan od ključnih igrača, njegov doprinos u prethodnom period je veliki. Tražićemo rešenje na toj poziciji, da li će biti drugačiji raspored igrača, da li će zamena biti Mihailo Ristić, to je već deo mog razmišljanja, strategije i taktike. Septembarski deo je bio priprema i raspored igrača je ustanovljen. Ko će biti u timu, ko neće, ja neću reći. Sačekaćemo sastanak pred utakmicu u četvrtak u pola 7 pa ćete svi biti obavešteni ko će da se pojavi“, odgovorio je Tumbaković na pitanje o formaciji.

Selektor je morao i naknadno da pozove igrače, te su spisku priključeni Nikola Maraš, Saša Zdjelar i Aleksandar Katai.

„Imamo nagoveštaje i da još neki igrači neće moći da dođu, zato smo pozvali više igrača da ne bismo bili zatečeni“.

Tumbakovića je pomalo iznerviralo pitanje o tome šta će se desiti ako se izgubi utakmica, odnosno da li će otići ili krenuti u stvaranje novog tima.

„Nikada nisam pobegao, pa neću ni sada. I dalje ću voditi utakmice. Smatram da treba da budemo pozitivni u razmišljanju, ako razmišljamo o neuspehu, onda ne treba ni da radimo. Ovo je sport, fudbal je sport, treba da se nadmećemo i da pokažemo našu sportsku vrednost. Nismo ni krenuli, a razmišljamo o neuspehu, pa šta će da bude, pa ništa neće da bude… Ima i drugih poslova u životu… Ako izgubimo, izgubićemo…“, naveo je Tumbaković.

On se potom vratio i na stanje javnog mnjenja.

„Nemojmo da stavljamo omču oko vrata ovim igračima, ako ovo, ako ono, ne znam ni ja… Hajmo da budemo kompaktnii, da budemo pozitivni, da budemo zajedno. To je problem srpskog fudbala i nije od juče. I ovaj odnos, pa moje prvo obraćanje kad sam došao je bilo normalno i plod nekog iskustva u komunikaciji sa medijima. Hajmo da dovedemo reprezentaciju narodu i narod reprezentaciji, kako, pa preko medija… Ako budemo ovako razmišljali, da će svaka utakmica imati najveću važnost, da će biti tragedija ako ne odemo na Evropsko prvenstvo, pa trebalo je 20 godina da radimo da bismo lagano otišli, da odemo ranije, a ne kroz baraž. To je stručno pitanje i da ne postavljamo stvari naopačke“, zaključio je Tumbaković.

Gledajte besplatno fudbalsku utakmicu baraža za plasman na Evropsko prvenstvo između Norveške i Srbije. Prijavite se na eon.tv/srbija.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar