Foto: Shutterstock

Strašno, niko nije mogao da veruje šta se događa...

Golman belgijskog Vinkel Sporta Arne Espel (25) preminuo je tokom utakmice i to nakon što je odbranio penal.

Espel je bio na golu belgijskog niželigaša, uspeo je da odbrani kazneni udarac, ali je onda pao i spasa mu nije bilo.

Hitna pomoć je brzo stigla na mesto nesreće, mladića su pokušali da ožive, pružena mu je i bolnička pomoć, ali nije uspeo da preživi.

PROČITAJTE JOŠ:

„Lopta je još bila u igri. Odbranio je penal, pokušao je brzo da ustane kako bi uhvatio loptu, ali se zatim samo srušio. Užas“, rekao je pomoćni trener tima Stefan Deverkin.

Da čitava situacija bude još gora, Arneov mlađi brat, Aron (20), vratio se u tim posle nekoliko nedelja izostanka zbog povrede i smrt brata gledao je sa klupe za rezervne igrače.

Oglasio se i direkrot Vinkela zbog celog slučaja.

„Ovo je katastrofa i šok za sve. Arne je ceo život bio u klubu i veoma je voljen. Bio je sjajan dečko, uvek dobro raspoložen i spreman da pomogne. Ovo je težak udarac, prvo za njegovu porodicu, zatim i za ceo klub“, rekao je Patrik Rotser, direktor Vinkela, a prenosi belgijski portal „nieuwsblad.be“.

Objavljeno je i zvanično saopštenje kluba.

„Vinkel Sport duboko žali zbog iznenadne smrti golmana Arnea Espela. Njegovoj porodici i prijateljima želimo naiskrenije saučešće zbog oovg velikog gubitka. Fudbal više nije toliko važan neko vreme“, stoji u objavi belgijskog niželigaša.

BONUS VIDEO Pjerluiđi Kolina – najbolji fudbalski sudija svih vremena

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare