FOTO: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Trener Juventusa Masimlijano Alegri priznao je da je pogrešio prilikom izmena igrača u derbiju protiv Milana, ali je i kritikovao svoje fudbalere zbog remija 1:1.

„Uprkos dobrom prvom poluvremenu, kada smo stvarali šanse i dozvolili Milanu samo jednu priliku, na kraju smo rizikovali da izgubimo utakmicu koja je bila potpuno pod našom kontrolom. Nažalost, izgubili smo koncentraciju, odlučnost i fokus. Pogledajte samo korner kada smo primili gol… Nedopustivo je tako ispustiti utakmicu, posle potpune kontrole. Očigledno je da moramo još da napredujemo“, rekao je Alegri, a preneli su italijanski mediji.

PROČITAJTE JOŠ:

„Priznajem da sam napravio greške prilikom izmena, pogrešio sam. Trebalo je da uvedem odbrambene igrače i da sačuvam prednost od 1:0. Preuzimam odgovornost za to“, dodao je on.

Crno-beli su poveli već u četvrtom minutu golom Alvara Morate, a izjednačio je Ante Rebić u 76. minutu.

To je prvi put u 60 godina da Juventus nije zabeležio pobedu u prva četiri kola u Seriji A. Ekipa je sada u zoni ispadanja, na 18. mestu na tabeli sa dva boda.

Upitan da li misli da je njegova ekipa i dalje kandidat za titulu, Alegri je rekao da pomenuta utakmica ništa ne menja.

„Ono što moramo da uradimo je da brzo naučimo da u nekim utakmicama moramo da budemo čvrsti, odlučni, da igrači uspešno reaguju i da ostanu koncentrisani. To je deo osnovnog sazrevanja nekih igrača“, dodao je trener crno-belih.

Juventus je ove sezone izgubio sedam bodova u utakmicama u kojima je vodio, a nije postigao nijedan gol u prvenstvenim mečevima u drugom poluvremenu.

„Bilo je pozitivnih stvari, ali ono što me ljuti su poslednjih 15 minuta utakmice. Trebalo je više da se pomučimo, da budemo spremni na veliku borbu. U tim trenucima, ne možeš gledati da igraš lepo, već da ostvariš rezultat, čak iako igraš ružno. Rizikovali smo da izgubimo“, naveo je Alegri.

„Znam da svi vole da pričaju o taktici, ali kada vodiš 15 minuta pre kraja, da praktično nisi dozvolio Milanu šut u okvir gola, sistem je nebitan. Možeš biti neorganizovan, ali moraš da budeš odlučan“, naveo je Alegri.

BONUS VIDEO: Atmosfera sa 165. večitog derbija

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar