Erling Holan; Foto: EPA-EFE/FRIEDEMANN

Izvršni direktor Borusije iz Dortmunda Hans-Joahim Vacke rekao je da će klub u 2022. godini teško zadržati fudbalera Erlinga Holana, ali da će uprava uraditi sve da zadrži najbolje igrače.

Za Norvežanina su zainteresovani brojni evropski elitni klubovi, među kojima prednjače Real Madrid i Mančester junajted. Očekuje se da će transfer 21-godišnjeg Norvežanina biti jedan od najskupljih.

PROČITAJTE JOŠ:

„Naravno da će biti teško. Ali, ne kažem da je to potpuno isključeno. Uradićemo sve što budemo mogli da zadržimo naše najbolje igrače“, rekao je Vacke nemačkim medijima.

Holan je do sada postigao 68 golova u 67 utakmica za klub iz Dortmunda, a u nedeljnom meču protiv Union Berlina postigao je dva pogotka čime je obezbedio nova tri boda svojoj ekipi.

Borusija Dortmund je u prošlosti prodavala svoje napadače poput Levandovskog i Obamejanga, koji su zatim pravili još uspešnije karijere, ali je uspevala da ih zameni novim talentovanim igračima.

„Moramo da verujemo u sebe i kažemo da ponovo možemo da pronađemo prvoklasnog napadača“, rekao je Vacke.

Jedan od Holanovih naslednika mogao bi biti Jusufa Mukoko, koji je prošle godine postao najmlađi debitant u istoriji kluba, ali i Bundeslige. Na svom debiju u nemačkoj ligi imao je samo 16 godina, a u mlađim kategorijama kluba je bio ubedljivo najbolji strelac i od njega se tek čeka da zasija na najvećoj sceni.

Prošle sezone je na 14 nastupa u ligi upisao i tri pogotka, dok ove godine na četiri nastupa nema nijedan.

BONUS VIDEO: Atmosfera sa 165. večitog derbija

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare