Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Deža vi u Vranju. Kardinalnim greškama golman Dinama praktično je poklonio pobedu rivalu, pa su čelnici kluba na čelu sa Draganom Antićem drugi put u manje od dve godine odlučili da krivca za poraz suspenduju.

PROČITAJTE JOŠ

Odzvanjale su fudbalskom čaršijom u martu prethodne godine optužbe Dragana Antića da je golman Uroš Đurić prodao utakmicu sa Partizanom, a svedoci slične situacije smo i danas, razlika je samo u krivcu.

Ponovo su se greške čuvara mreže odrazile na ishod susreta, ovaj put protiv Zemuna, a glavni akter bio je Miroslav Orlić. Golman Dinama greškama je kumovao porazu (3:2) i tako izazvao gnev stratega Vranjanaca.

„Svi napadaju Recka i Dinamo, a ja sam jedini koji sme da kaže istinu javno i koji ne dozvoljava da mu bilo ko radi protiv kluba. Onakve golove ne može normalan čovek da primi. Čak i da ne znate da branite ne može da vam se desi tako da pogrešite“, počeo je Antić priču za Nova.rs.

Prvi korak rukovodstva kluba bio je da suspenduje čuvara mreže, a ceo slučaj prijavljen je nadležnim organima.

„Golman je odmah suspendovan, kao i Đurić posle utakmice sa Partizanom. I tada je golman prijavljen državnim organima, ali niko nije reagovao. Nikoga ne interesuje što ulažemo novac u klub. Kakav je to zakon kad ni posle ovakvih grešaka ne možete da raskinete saradnju. Iako je golman suspendovan dužni smo da ga plaćamo i da poštujemo obaveze predviđene ugovorom“.

Strateg Dinama istakao je da su angažmani Đurića i Orlića predstavljali velike greške, ali da su bili posledica ograničenog budžeta.

„Ulažemo godišnje između 70 i 80 miliona dinara od čega je do 30 posto gradski novac, a ostatak su sredstva koja mi obezbeđujemo i to nikog ne interesuje. Nismo u situaciji da platimo dobre golmane. Tražili smo kvalitetnog čuvara mreže, ali nismo u mogućnosti da platimo. Ulažemo novac da bi došao neki kockar i uništio klub“.

Orlić nedostupan

Redakcija Nova.rs pokušla je da kontaktira i golmana Dinama Miroslava Orlića kako bi čula i drugu stranu priče, ali je čuvar mreže bio nedostupan.

Antića greške Orlića posebno bole jer su se dogodile u susretu sa direktnim rivalom u borbi za opstanak.

„Takve greške su nedopustive posebno u utakmici koja je biti ili ne biti, ovo je bio jedan od susreta koji odlučuju da li ćemo ostati u ligi ili ćemo ispasti“.

#related-news_0

Nakon poraza u Zemunu Dinamo ima 13 bodova iz 15 susreta, uz učinak od četiri pobede, jednog remija i deset poraza.

„Ovakvog igrača treba doživotno suspendovati i naplatiti mu štetu koju je naneo klubu. Normalan čovek ne može da uradi ovako nešto. Pre nekoliko nedelja kad je dao autogol prvi sam stao u njegovu odbranu. Nisam video nikakvu nameru, smatrao sam da svakome može da se desi greška, ali je kod drugog i trećeg gola Zemuna očigledna namera. Čak je i kod prvog gola loše reagovao, nije uspeo da zaustavi čist udarac sa 10-12 metara u bliži ugao. Šta ja mogu kao trener? Da mu kažem bravo? Cela Srbija je videla njegovu bruku, svi mediji pišu o tome. Ne bi me čudilo da se ponovo jave predstavnici Sindikata profesionalnih fudbalera i da me napadnu, ali ja iskreno govorim. Ne nameštam utakmice i ne ćutim, a to mnoge boli“, istakao je Antić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar