Foto:TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je da je taj fudbalski klub godinama gradio kult domaćeg terena na kom je u subotu napravila svojevrsni podvig.

Terzić je istakao i da mu je drago što ekipa godinama dominira u Superligi, nakon što je oborila svetski rekord od 122 uzastopne utakmice bez poraza na svom terenu u prvenstvu.

PROČITAJTE JOŠ:

Zvezda je to uradila u subotu na utakmici protiv Mladosti iz Lučana u 18. kolu prvenstva Srbije.

„Znamo koliko je svaki stadion važan svom klubu i njegovim navijačima i koliku prednost donosi domaći teren. Ponosni smo što je Crvena zvezda kroz istoriju izgradila kult Marakane i što klubovi sa strahopoštovanjem dolaze na naš stadion. Svesni smo koliko je zvezdašima važna Marakana i to da ona bude neosvojiva tvrđava. Već šest i po godina to i jeste, kada je reč o Superligi, što opet dovoljno govori o našoj dominaciji u domaćim okvirima“, rekao je Terzić za klupski sajt.

Fudbaleri Zvezde pobedili su na stadionu „Rajko Mitić“ Mladost iz Lučana sa 3:1, golovima Aleksandra Kataija, Jovana Mijatovića i In-Bom Hvanga.

Crveno-beli su odigrali 122. uzastopnu utakmicu bez poraza na svom terenu u prvenstvenim duelima, što je novi svetski rekord jer je Real Madrid u svom prvenstvu imao 121 utakmicu bez poraza na svom stadionu, od 1957. do 1965. godine. Zvezda je seriju počela 30. aprila 2017. godine.

„Drago mi je što smo prestigli Real Madrid i postavili svetski rekord. Ključ uspeha je u kontinuitetu dobrog rada, istrajnosti i spremnosti da se donose teške odluke. Mnogi godinama pokušavaju da nas obore i zaustave, a mi obaramo rekorde. Kada je reč o granicama, samo nam je važno da sutra budemo bolji nego danas“, naveo je Terzić.

BONUS VIDEO: Gol Babunskog za pobedu Grashopersa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare