Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana otputovali su na Azorska ostrva usred Atlantskog okeana gde ih ovog četvrtka od 22.30 čeka prvi meč plej-ofa kvalifikacija za Ligu konferencija protiv Santa Klare.

PROČITAJTE JOŠ

Aleksandar Stanojević, trener crno-belih, na ovom egzotičnom putovanju neće moći da računa na dvojicu startera. Saša Zdjelar i Danilo Pantić su zbog povreda ostali u Boegradu.

Susret je imao i neobičnu predigru jer je Santa Klara odbila da pomeri vreme odigravanja susreta (igra se u 22.30 po našem, odnosno 20.30 po lokalnim vremenu) zbog televizijskih prava. Upravo zbog toga će crno-beli morati da igraju u jednom krajnje neobičnom terminu za evropska takmičenja.

Pravdu na ovom susretu će deliti Serdar Gezubujuk, holandski arbitar turskog porekla kog je srpska javnost već upoznala jer je dva puta sudio Crvenoj zvezdi. Sudio je protiv Sasuola u porazu Zvezde od 3:0, a kasnije i u meču protiv Spartaka iz Trnave u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Pomagaće mu na ovom susretu Just van Zujlen i Johan Balder.

Serdar Gozubujuk sudija
Foto: EPA-EFE/Neil Hall / POOL

Partizan će meč odigrati praktično na pola puta Beograda (udaljeno 3,878 kilometara) i Njujorka (udaljeno 3,960 kilometara) i to na stadionu koji je izgrađen 1930. godine i prima 13.277 gledalaca (čitava populacija ovih ostrva je 242.796).

Na Azurima retko pada ispod 16 ili raste preko 25 stepeni Celzijusa. Ovu lokaciju odlikuje velika vlažnost vazduha, a neretko tik pored ostrva prolaze uragani (u novijoj istoriji zabeležen 21), mada je samo jednom u istoriji zabeležena ozbiljnija šteta na bilo kom od devet ostrva.

Santa Klare je na putu ka duelu sa Partizanom „preskočila“ je prvo makedonski Škupi iz Čaira ukupnim rezultatom 5:0 u dvomeču 2. kola, da bi u narednoj, 3. rundi sastav Sava Miloševića, ljubljanska Olimpija, savladan sa 3:0.

Pobeda nad timom iz Ljubljane posebno dobija na značaju ako se uzme u obzir da je Santa Klara do nje došla bez primljenog gola, i to u situaciji kada je tim na raspolaganju imao samo 14 igrača zbog velikog broja zaraženih koronavirusom pre gostovanja u Sloveniji.

Uprkos tome, slavili su sa 1:0, što je uz dva gola viška iz prve utakmice bilo dovoljno za prolaz.

O ovome je govorio i trener Stanojević pred susret.

„Znate šta, oni su u prošlom dvomeču sa Olimpijom igrali bez tri standardna igrača. Imali su obolele od korone, ali nisu bili standardni. Što se nas tiče, mi smo u većim problemima. Imamo Jovića i Pantića, igrače u najboljoj formi, koji nisu tu, imamo Zdjelara isto. U ovom periodu, tih utakmica koliko ih ima, svako ima problema i videćemo kako ćemo se organizovati. Ispratili smo dosta njihovih utakmica. Izuzetno su bili agresivni, visoko su napadali, udaljili su Olimpiju od svog gola. Brzi u tranziciji, imaju brze igrače, sposobne jedan na jedan, imaju dosta Brazilaca. Sa Savom se nisam čuo, jer je imao i on gust raspored. Čuo sam se sa njegovim pomoćnikom Cvetkovićem“, objasnio je strateg Partizana i najavio da u istom trenutku na terenu neće igrati Sejduba Suma i Bibars Natho.

Fudbalski klub Santa Klara; Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Santa Klara bi sa pravom mogla da ponese naziv „legija stranaca“ , s obzirom na to da imaju tek 10 Portugalaca, a ostatak tima čini osam Brazilaca, Dva Urugvajca, kao i po jedan Veneculeanac, Ganjanin, Senegalac, Francuz, Japanac, Marokanac i Iranac.

Prva zvezda tima je desno krilo, 25-godišnji Karlos Žunior, koji je na sva četiri meča u kvalifikacijama postigao po gol. Pored njega, ekipu predvodi i Japanac Hidemasa Morita, zadužen za organizaciju napada, a ozbiljnu ulogu imaju i bivši fudbaler Gremija Linkoln, inače ofanzivni vezni, Veneculeanac sa španskim pasošem koji igra štopera, Mikel Viljanueva, kao i Francuz poreklom iz Senegala Hamidu Keita, levo krilo.

Bonus video: Stanojević pred meč sa Santa Klarom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar