Foto: Abdurrahman Antakyali / Zuma Press / Profimedia

Navijači u Turskoj će od ovog utorka morati da pronađu nove hobije - fudbal se neće igrati, ne dok se na terenu dešava svirepo nasilje.

Ankaraguču je vodio tokom čitavog susreta, a onda je u 97. minutu primio gol od Rizespora (1:1). Na kraju je sve palo na sudiju…

PROČITAJTE JOŠ

Baštani Faruk Koča, predsednik domaćina, mislio je da je odlična ideja da se fizički obračuna sa sudijom. Divljački napad nakon kog je sudija završio na travi posle pesnice koju je dobio u lice. Tu se situacija nije zaustavila, usledila je gužva na centru terena, a jedan igrač je štitio sudiju dok je on pokušavao da ustane.

Sudija Halil Meler je na kraju uspeo da ustane, a napadnut je njegov pomoćnik kog su šutirali domaći igrači dok je ležao na travi.

Upravo zbog toga je odlučio da se oglasi i predsednik Turske Redžep Erdogan koji je poručio da je fudbal suspendovan.

Koča će biti pritvoren, što je potvrdio Ali Jerlikaja na društvenim mrežama. Policija je uhapsila još dve osobe.

„Sport znači mir i bratstvo. Sport je nespojiv sa nasiljem. Nikada nećemo dozvoliti da dođe do nasilja u turskom sportu“, rekao je Erdogan.

Nakon svega se oglasio i Fudbalski savez Turske.

„Sudija je uz pomoć policije uspeo da uđe u svlačionicu. Ovaj podli napad nije izvršen samo protiv njega. Danas je izvršen ovaj nehuman i odvratan napad na sve aktere turskog fudbala“ Povezani klub, predsednik kluba, zvaničnici kluba i svi oni koji su krivi za napad na sudiju Umuta Melera biće najstrože kažnjeni. Odlukom Upravnog odbora Turske fudbalske federacije utakmice u svim ligama su odložene na neodređeno vreme“, saopštio je FS Turske.

BONUS VIDEO Maradona – fudbalski čarobnjak iz Buenos Ajresa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare