Foto: Predrag Milosavljevic/Starsport

Jurnjava u Superligi se nastavlja

Crvena zvezda i Partizan nakon ispadanja iz evropskih takmičenja nastavljaju pohod ka tituli u domaćoj Superligi, a situacija postaje sve zanimljivija.

PROČITAJTE JOŠ:

Partizan je donedavno imao pet bodova prednosti u odnosu na „večitog rivala“, ali su najpre izgubili u derbiju sa 2:0, nakon čega su bodove „prosuli“ i protiv Napretka u remiju na svom terenu 0:0.

Za to vreme Zvezda je bila bolja od Metalca nakon preokreta, a pre toga ubedljivo su savladani Novi Pazar sa 5:0 i Voždovac sa 3:0.

Trenutno je Partizan i dalje prvi na tabeli sa 72 boda, koliko ima i Zvezda. Ipak, na kraju regularnog dela u slučaju da „večiti“ imaju isti broj poena, Zvezda će biti prva zbog boljeg međusobnog skora (u prvom derbiju bilo 1:1).

Do kraja regularnog dela sezone ima još tri kola, a Partizanu će prva naredna prepreka biti Radnik (ponedeljak, 17 sati), koji je apsolutni hit prvenstva.

Naime, od starta prolećnog dela sezone, Radnik nije pretrpeo poraz, ima tri pobede i tri remija. Uz sve to, ekipa iz Surdulice nije primila gol ni na jednom od šest mečeva, a mrežu rivala pogodila je pet puta.

Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Savladani su Spartak, Vojvodina i Proleter, dok je po bod osvojen u duelima sa Čukarički, TSC-om i Napretkom.

Radnik je dva puta ove sezone skinuo skalp Zvezdi, dok je protiv Partizana tri puta uzastopno poražen.

Motiv više za Radnik u meču sa Partizanom može biti i borba za plej-of koju vode sa još sedam timova. Radnik je deveti na tabeli i za Napretkom, koji je osmi, zaostaje jedan poen uz utakmicu manje.

Otežavajuća okolnost za crno-bele je i to što će morati da igraju na gostujućem terenu i to nakon debakla od Fejenorda u osmini-finala Lige konferencija.

Foto: Pro Shots Photo Agency / ddp USA / Profimedia

Čini se da će duel sa Radnikom pokazati da li su se crno-beli podigli nakon nekoliko loših partija i da li su spremni za najneizvesniju borbu za titulu u poslednjih pet godina.

Sa druge strane, crveno-beli bi trebalo da imaju, bar na papiru nešto lakši put do pobede u ovom kolu, pošto će im rival biti Kolubara u nedelju od 18 sati i 30 minuta.

Zvezda je u prvom delu sezone u Lazarevcu slavila sa ubedljivih 7:1 i to uz promašen penal.

Ipak, Kolubara je od tada zaigrala nešto bolji fudbal i trenutno se nalazi u borbi za gornji deo tabele i ima šansu da se domogne plej-ofa, pošto je deseti na tabeli (isti broj bodova kao Radnik).

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Zvezda će meč sa Kolubarom pokušati da iskoristi i za poboljšanje gol razlike (67:15), koja im je slabija od Partizanove (64:9).

Crveno-beli trebalo bi da budu silno motivisani da pokažu da pobeda i agresivna igra protiv Rendžersa nije bila slučajna, ali i da nije uzela danak u vidu preteranog umora.

Kolubara će u meč sa Zvezdom igrati oslabljenja neigranjem najboljeg igrača Đuranovića.

PROČITAJTE JOŠ:

„Vidim da imaju igrače koji neće moći da nastupe zbog žutih kartona. Mi izlazimo iz teškog meča, kako emotivno, tako i fizički. Dosta smo se istrošili i imamo igrače koji neće moći da nastupe što zbog umora, što zbog povreda, jer su i Metalac i Rendžers ostavili trag u kratkom vremenskom periodu. Ali ipak, to ne menja naše ciljeve i zahteve. U Lazarevcu smo ušli jako u utakmicu iako je teren bio težak, ali smo otvorili na vreme, i posle toga znate i sami kako je išlo. Arhivirali smo Rendžers, ali ostaje žal, pogotovo nakon što se prespava i kada se okrenemo nazad da vidimo šta smo sve uradili i šta smo mogli. Ostaje nam odbrana duple krune, što je veliki i najvažniji cilj u ovoj sezoni. Sve ovo što je došlo, je jedan bonus za naše navijače i naš klub, i jedan veliki iskorak za naše igrače“, istakao je trener crveno-belih Dejan Stanković pred meč sa Kolubarom.

Nakon ovog kola, Zvezda će za protivnike imati dva Radnička, najpre će putovati u Niš, da bi potom dočekala kragujevački tim na stadionu „Rajok Mitić“.

Sa druge strane, Partizan će osim sa Randikom, snage odmeriti i sa TSC-om kod kuće i Čukaričkim na strani.

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO Piksi o Zvezdinom dvomeču sa Glazgov Rendžersom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar