FK Rad, FK Novi Pazar
Foto: Miroslav Todorovic / STARSPORT

Fudbalska Superliga Srbije završava se ove nedelje utakmicama 38. kola, a u centru pažnje biće borba pet klubova za dva mesto koja garantuju opstanak u domaćem prvenstvu.

PROČITAJTE JOŠ

Zvezda će, ukoliko pobedi Metalac, sezonu završiti sa 108 bodova i srušiti rekord Seltika od 106 bodova, dok će se u poslednjem kolu pet ekipa boriti za dva mesta u elitnom društvu.

Voždovac i Javor će se u direktnom duelu boriti za opstanak, Novi Pazar dočekuje Napredak i pobeda ga ostavlja u društvu najboljih, isto kao i Rad na gostovanju Spartaku u Subotici, dok Radnički iz Niša mora da pobedi Bačku i sačeka povoljan ishod drugih mečeva.

I zapravo je mnogo različitih scenarija po kojima bi mogla da se raspetlja borba za opstanak.

Javor koji gostuje Voždovcu mora da slavi kako bi mogao da opstane u ligi. Uz to je neophodno da kiksnu Novi Pazar, Rad ili Radnički, pa ne zavisi sve isključivo od njih.

Novi Pazar dočekuje Napredak, a domaćinu je neophodan trijumf za opstanak u ligi, bez da mora da prati rezultate drugih mečeva.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Radnički mora da savlada Bačku, ali i istovremeno mora da prati rezultate Novog Pazara, Rada ili Voždovca. Jedan od ovih timova mora da kiksne kako bi Nišlije opstale u Superligi.

Rad pobedom nad Bačkom na Banjici sigurno ostaje deo srpske fudbalske elite. U slučaju da osvoje samo bod, biće im dovoljno da pobedu ne upišu Novi Pazar ili Javor. Rad čak i u slučaju poraza može da ostane u ligi, ali im je za to neophodno da Javor i Novi Pazar izgube mečeve poslednjeg kola.

Voždovac će osigurati mesto u najboljem takmičenju domaćeg fudbala ukoliko slavi protiv Javora. Ukoliko osvoje bod, moraće da se nadaju da trijumf neće upisati Novi Pazar, Radnički ili Rad. Porazom bi sačuvali superligaški status u slučaju da Radnički izgubi, a a Rad i Novi Pazar dođu samo do boda.

Raspored 38. kola:

Utorak

16.00 Čukarički – Radnik

16.00 Mačva – Zlatibor

16.00 TSC – Inđija

18.05 Mladost – Partizan

Sreda

16.00 Crvena zvezda – Metalac

18.30 Spartak – Rad

18.30 Novi Pazar – Napredak

18.30 Proleter – Vojvodina

18.30 Radnički Niš – Bačka

18.30 Voždovac – Javor

Tabela Superliga Srbije
Foto: Sofascore Screenshot

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar