Ilija Stolica na meču sa Novim Pazarom, Foto: Starsport

Strateg crno-belih je optimističan pred duel sa kiparskim predstavnikom

Fudbaleri Partizana u četvrtak od 21 sat dočekuju u Humskoj AEK iz Larnake, a sve sem pobede značilo bi ispadanje crno-belih iz Lige Evrope ove sezone.

PROČITAJTE JOŠ:

Crno-beli su u prvom meču na Kipru poraženi sa 2:1, a u Beogradu će tražiti prolaz u završnu rundu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Na pitanje novinara da li bi eliminacija iz Lige Evrope značila da je ovo kraj sezone jer se i titula u domaćem prvenstvu već čini daleka, trener Partizana Ilija Stolica je istakao da se ne slaže sa tim.

„Uz uvažavanje vašeg mišljenja, smatram da je to daleko od istine. Priče o domaćem prvenstvu moramo sada malo da odvojimo, jer je ovo utakmica u Evropi. Titula se očekuje pet godina i moramo da se pripremimo za nju na pravi način. Ko god bude ovde sedeo i rukovodio, potrebno je vreme. Ništa ne može da se uradi preko noći, iako smo mi navikli na to. Na ovom nivou to nije moguće. I prošle sezone smo igrali Ligu konferencija, tako da se ne slažem da je to neuspeh. Imamo priliku da preokrenemo stvari i duboko verujem da će to od sutra biti tako“, rekao je Stolica.

Crno-beli su u seriji od četiri utakmice bez pobede, a Stolici se već dugo „klima trenersko mesto“.

„Moj posao je najteži i najlakši, jer sam svestan odgovornosti i pozicije u kojoj se nalazim. Usmeriću stvari na ekipu, ona mene usmerava i pokazuje mi na svakom treningu i sastanku da smo na pravom putu. U bilo kojoj sferi društva i profesiji, bez obzira na pritiske, ličan faktor ne sme da postoji. Stvar je kontinuiteta, logistike, budžeta, svega onoga što jedna institucija sa sobom nosi. Moj posao je takav kakav jeste i ja sam sa time skroz komforan“.

Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

U slučaju ispadanja iz kvalifikacija za Ligu Evrope, Partizan će se protiv Levskog ili Hamruna boriti za plasman u Ligu konferencija.

„Neke stvari koje su van moje kontrole ne mogu da promenim, ne mogu da amortizujem. Ono što mogu je da pripremim ekipu za ono što ih očekuje u samoj igri i za protivnika. Pritisak možemo da okrenemo na to da momci budu otresiti, da budu dostojni dresa Partizana“.

Trener Partizana istakao je da zbog povrede neće moći da računa na napadača Andriju Pavlovića, kao i da je ekipa spremna i za penale.

„Penali su stvar psihološke pripreme. Naš zadatak je da se spremimo za sve, uključujući i penale“, poručio je Stolica.

BONUS VIDEO Pas uleće na teren, a lopta u dnevnu sobu: Ovo nemaju ni Zvezda, ni Partizan

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar