Dušan Tadić i Aleksandar Mitrović
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Srpski fudbaleri imali su uspešan vikend, a najviše su se istakli Aleksandar Mitrović i Dušan Tadić, dok je Luka Jović osvojio trofej sa Real Madridom.

Mitrović je u pobedi Fulama od 6:2 nad Bristolom doprineo sa tri gola i asistencijom. Sve to uspeo je da postigne već u provm poluvremenu.

PROČITAJTE JOŠ:

Fulam je pobedom izbio na prvo mesto na tabeli sa dva boda više od drugoplasiranog Bornmuta, kao i utakmicom manje.

Srpski napadač je ubedljivo prvi strelac engleskog Čempionšipa sa 27 golova, a uz to ima i sedam asistencija.

Dušan Tadić je dvaput asistirao u pobedi Ajaksa nad Utrehtom u gostima rezultatom 3:0. Srbin je oba asistencija imao za golove mladog napdača Brajana Brobija, koji se nedavno vratio u ekipu holandskog šampiona.

Ajaks je i dalje drugi na tabeli sa bodom manje od PSV-a.

Luka Jović nije igrao u finalu Superkupa Španije, ali je Real Madrid uprkos tome uspeo da se domogne prvog trofeja u sezoni. Pobeđen je Atletik Bilbao golovima Karima Benzeme i Luke Modrića.

Asistenti u pobedama Torina i Lacija imali su srpski vezisti Saša Lukić i Sergej Milinkovič-Savić. Torino je pobedio Sampdoriju u gostima sa 2:1, dok je Lacio bio ubedljiv protiv Salernitane sa 3:0.

Fjorentina je u četvrtak prošle nedelje prošla u četvrtfinale kupa Italije, pošto je pobedila Napoli sa 5:2 nakon produžetaka.

Dušan Vlahović je postigao prvi gol za svoj tim, a Matija Nastasić i Nikola Milenković su odigrali ceo meč. Aleksa Terzić se presedeo utakmicu na klupi.

Narednu utakmicu u prvenstvu Fjorentina igra u ponedeljak od 20 sati i 45 minuta protiv Đenoe.

Verona je sa 4:2 savladala Sasuolo u gostima, a Darko Lazović je odigrao svih 90 minuta, međutim, bez učinka. Ivan Ilić je morao da pauzira zbog crvenog kartona, dok je igrač Sasuola Filip Đuričić već dugo van terena zbog povrede mišića.

U Premijer ligi nastup su upisali Luka Milivojević i Nemanja Matić.

Milivojević je za Kristal Palas odigrao nešto manje od pola sata u remiju protiv Brajtona, dok je Matić bio na terenu tokom celog meča Mančester junajteda i Aston Vile koji je završen bez pobednika – 2:2.

Nemanja Matić, FK Mančester junajted
Nemanja Matić, FK Mančester junajted; Foto: EPA-EFE/Tim Keeton

U Francuskoj ligi na terenu od srpskih igrača našli su se golman Predrag Rajković i bek Mihailo Ristić.

Rajković je dobio žuti karton i nije uspeo da sačuva mrežu Remsa protiv Meca – 1:0.

Ristić je odigrao 90 minuta za Monpelje protiv Strazbura, ali je njegov tim poražen sa 3:1.

Monako je sa 4:0 savladao Klermon, ali je Strahinja Pavlović taj duel posmatrao sa klupe. Njega ni novi trener Filip Klemen nije uvrstio u stratnih 11.

Od srpskih fudbalera u Bundesligi nastupio je samo Miloš Pantović, koji nije baš briljirao za Bohum, pa je zamenjen u 61. minutu.

Filip Kostić nije bio ni na klupi za rezerve u remiju Ajntrahta sa Augsburgom 1:1, dok je Mijat Gaćinović povređen, pa nije bio u konkurenciji za meč Hofenhajma i Union Berlina, koji se završio 2:1 za drugopomenutu ekipu.

Kup Španije bio je uspešan za Uroša Račića, koji je imao asistenciju za pobednički gol Valensije protiv Balearesa u osminifinala.

Uroš Račić; Foto: EPA-EFE/Juan Carlos Cardenas

Ne tako uspešna bila je Sevilja, koja je izgubila od Betisa sa 2:1, a Nemanja Gudelj je zamenjen već u 39. minutu utakmice, kada je njegov trener izvršio dvostruku izmenu pri rezultatu 1:1.

Srpski golman Marko Dmitrović nije bio ni na klupi za rezerve na ovom meču.

BONUS VIDEO Aleksandar Mitrović dva gola za poluvreme, Fulam – VBA 2:0

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar