Foto: Starsport
Foto: Starsport

Fudbalski klub Vojvodina dogovorila je novu saradnju sa mladim Dejanom Zukićem, koja će biti važeća do juna 2024. godine.

Zukić je ove sezone postigao dva gola u Superligi Srbije, a prošao je sve mlađe kategorije Vojvodine.

PROČITAJTE JOŠ:

U decembru 2021. godine postao je najmađi igral sa 100 odigranih mečeva u dresu novosadskog kluba. Ukić je do tog jubileja stigao sa samo 20 godina i sedam meseci.

Mladi fudbaler se, na konferenciji na kojoj mu je produžen ugovor, obratio pristalicama Vojvodine.

„Želim da se zahvalim upravi kluba na ovakvom poverenju i ovakvim rečima. Jako sam srećan što smo u kratkom roku dogovorili sve detalje i lako smo se dogovorili oko produžetka saradnje. Mislim da tokom prethodne dve godine nisam pokazao sav svoj potencijal i zato sam želeo da ostanem, da nastavim da rastem i da se izgradim kao igrač, i kao čovek. Želim da Vojvodina bude ta koja će da me lansira ka Evropi, ali da najpre ostavim ovde još dublji trag. Daću sve od sebe za dres Vojvodine i čast mi je što ostajem“, rekao je Zukić i dodao:

„Kao jedan od predvodnika mladih igrača u prvom timu, znam kako je meni bilo kada sam ulazio u prvi tim, i zato želim da pohvalim neke igrače, članove naše omladinske i kadetske ekipe. To su Abadžija, Drobnjak, Ivanović, Jelenković, koji je već priključen prvom timu, a iz generacije 2005. imamo Miloševića i Majstorovića koji su već sada po svim parametrima na nivou igrača iz najvećih evropskih klubova“.

Na konferenciji reč je imao i predsednik Vojvodine Dragoljub Samardžić.

„Ovo je svečani dan za naš klub i još jedna potvrda da mladi igrači rado ostaju kod nas. To je povratak dobro poznatoj filozofiji da se Vojvodina bavi mladim igračima i da misli na svoju decu. Vraćamo poznat DNK našeg fudbalskog kluba i veliko nam je zadovoljstvo što smo dogovorili novi ugovor sa Dejanom Zukićem. Potpisali smo novi ugovor i u tom periodu, Zukić će imati priliku da svima pokaže da zaslužuje da bude lider Vojvodine, ali i reprezentativac Srbije. Ja mu od srca želim blistavu karijeru i da se zajedno radujemo uspesima Vojvodine“, rekao je Samardžić.

Očekuje se da Vojvodina u narednim danima produži saradnju sa još nekoliko mladih igrača.

„U narednim danima očekujemo da produžimo ugovor sa još nekoliko mladih igrača, čime želimo da pokažemo da ozbiljno računamo na njih. Želimo da iskoristimo njihov veliki potencijal da ostvarimo naše primarne ciljeve, a to je plasman u Evropu. Ja se nadam da će Vojvodina u tome uspeti, jer ovaj klub to zaslužuje. Posle toliko godina, Vojvodina je finansijski stabilan klub, ne duguje nikom ništa i to je preduslov da bismo mogli da ostvarimo ciljeve koji su pred nama“, izjavio je Ljubomir Apro, koji je član Upravnog odbora.

BONUS VIDEO Ovakvu partiju fudbala nikada niste videli 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar