Fudbaleri Srbije Matija Nastasić i Predrag Rajković veruju da mogu da pobede Portugal u odlučujućem meču za odlazak na Svetsko prvenstvo u Kataru.

Srbija i Portugal odlučujući meč igraju u Lisabonu u nedelju 14. novembra i svi se nadaju dobrom rezultatu. Srbija pre toga ima revijalni meč sa Katarom, a Portugal takmičarski sa Irskom.

PROČITAJTE JOŠ:

Ukoliko Portugalci ne kiksnu protiv Iraca i izgube od njih, Srbiji će svakako „igrati“ samo pobeda u nedelju.

„Sigurno da nije jednostavno jer znamo šta nam znači meč u Portugalu, tako da sigurno da su igrači mislima već usmereni ka toj utakmici, ali moramo da budemo profi i odigramo u četvrtak meč na maksimalnom nivou. Svaka utakmica je važna i ta sa Katarom će nam pomoći da se pripremimo što bolje“, kaže Nastasić na konferenciji.

Rajković nije gledao mečeve portugalskih igrača, ali nije precizirao odakle preti najveća opasnost mimo Kristijana Ronalda.

„Iskreno nisam gledao posebno sa tom namerom da ih prostudiram, ali gledam mečeve gde igra mnogo Portugalaca. Znamo im kvalitete, a na meču ćemo videti i njihove mane koje bismo iskoristili protiv njih“, rekao je srpski golman.

„Nisam analizirao, ali sam gledao kako uglavnom šutiraju, nema tu neke posebne pripreme. Nadam se da neće biti ni slobodnjaka, ni penala, pa da neću morati da branim to“, dodaje Rajković.

Nastasić ističe da ne treba izdvajati samo Ronalda i stavljati njega u prvi plan.

„Svi znamo kakvu reprezentaciju imaju, skup vrhunskih pojedinaca. Ali u prvoj utakmici u Beogradu smo pokazali da možemo ravnopravno da igramo sa njima. Ne bi trebalo da obraćamo pažnju samo na pojedince, ali došli smo u situaciju da poslednja utakmica odlučuje i daćemo sve od sebe da budemo što bolji. Što se tiče odbrane, uvek ima detalja gde može da se popravi i napreduje, ali za nas je važno da pobeđujemo. Odbrana i golman, sad je Rajko ovde, važno nam je da ne primimo gol, ali najvažnija je ekipa i kad pobedimo, drugo je nevažno“, kaže Nastasić.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Rajković je zatim odgovorio na pitanje hoće li opet driblati kao što je uradio protiv Azerbejdžana, kada je Srbija primila gol.

„Greške su sastavni deo fudbala, svi grešimo. Imao sam dobru nameru svakako, a što se tiče selektora i igrača, pružili su mi veliku podršku i dali mi vetar u leđa da zaboravim na grešku, da budem skoncentrisan na nastavak utakmice. A da li ću driblati opet, mislim da neću. Možda ako se namesti situacija, ali mislim da ne“, kroz smeh je prokomentarisao golman Srbije.

Ni on, ni Nastasić ne osećaju se rasterećeno zbog toga što je Srbija već obezbedila baraž. Takođe, srpski igrači su progovorili i o tome kakvog Kristijana očekuju, pošto je u Beogradu besan napustio teren, jer mu nije priznat regularan gol za pobedu.

Foto: Starsport

„Iskreno, ne očekujem ni više ni manje motivisanog Ronalda. On u svaku utakmicu ulazi motivisano i neće biti nikakve razlike ni u narednom meču“, komentariše Nastasić.

Rajković je istakao i šta je glavni cilj Srbije neposredno na terenu.

„Glavna zvezda Ronaldo, ali imaju još pojedinaca u napadu. Ko god bude branio i igrao u defanzivi, ako se budemo skoncentrisali i držali kompaktnost, neće im biti lako da nas ugroze. Cilj nam je da budemo kompaktni i da odolimo svim njihovim napadima“.

Gledajte Srbiju uz SBB i EON pakete

Utakmice Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2022. godine mogu da gledaju svi SBB korisnici, na EON, TotalTV i D3 platformama, a mogu da se prate i ako niste SBB korisnik, u EON paketima van SBB mreže. Dakle, preko bilo kog interneta (PROMO)

Istakao je i kako ima samopouzdanja posle četiri utakmice u kojima nije primio gol u prvenstvu, a zajedno sa Nastasićem konstatuje da je selektor Dragan Stojković Piksi ulio pobednički mentalitet u ekipu Srbije.

Samim tim, svi znaju da u nedelju rival neće biti nimalo lak, ali veruju da mogu da izađu na kraj sa Portugalcima i odu u Katar direktno, bez baraža.

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO – Vlahović i Piksi: Baraž nas ne zanima, idemo na prvo mesto

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar