Foto: Starsport

Meč Engleza i Srbije biće po svoj prilici najvatreniji susret na startu Evropskog prvenstva (nedelja, Gelzenkirhen, 21 sat).

Foto: Promo

Oseti pobedu.

Žikica Babović, Direktno iz Nemčake, Euro 2024
Foto: Nova.rs

Nemačka policija proglasila je utakmicu Engleske i Srbije za meč visokog rizika iz dva razloga – prvi je taj da Englezi vole mnogo da piju i tada postaju agresivni, a drugi je da Srbija ima 500 huligana spremnih da pokore 40.000 Ostrvljana, a možda i uzdrmaju stubove Evropske unije i ugroze stabilnost Nemačke…

U najboljem slučaju, po Englezima, prekinuće utakmicu, a u najgorem – čitajte Kisindžera kako mala grupa ljudi menja svet.

Dobro, priznajem, nije za šalu ništa što sluti na huliganizam, ali projektovanje grupice Srba kao neviđeni svetski problem u odnosu na Anglosaksonce koji „podnošljivo i skrušeno“ ispijaju hektolitre piva, zvuči prilično diletantski.

PROČITAJTE JOŠ

Naravno da srpski navijači nisu cvećke, ali nisu ostali ni imuni na upozorenja i najave kako dolaze u Gelzenkirhen na prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu 2024. ove dve reprezentacije kako bi „isprovocirali i napali mirne engleske navijače koji piju pivo“.

A, ispijanje piva biće zabranjeno u nedelju, tačnije, biće dozvoljena lajt varijanta sa smanjenim procentom alkohola, i na glavnim gradskim trgovima neće smeti da se konzumira iz staklenih flaša. Srpski navijači, naravno, u svom stilu su imali spremne odgovore na policijske restrikcije.

„Ko će da objasni Nemcima da Srbi kad vide znak ‘zabranjeno skakanje’, prvo što urade – skoče“.

Drugi su opet imali dodatno pojašnjenje.

„Lepo su napisali da je zabranjeno regularno pivo na stadionu, do stadiona će već biti nebitno koliko posto alkohola ima pivo“, aludirali su navijači na intervenciju domaćina koja podrazumeva da se toči pivo sa samo 2,5 umesto 4,8 odsto alkohola.

Foto: Starsport

Usledili su i dodatni „saveti“.

„Pa šta je problem, umesto sedam, popićemo 14 piva“.

Šala je šala, ali s nemačkom policijom neće biti mnogo šale.

Za prethodnih par dana pokazala je izuzetnu odlučnost u neodobravanju akreditacija novinarima zbog „specijalnih slova“ i hapšenju dece, jer žele da se slikaju sa svojim idolima, ali ne i prilikom provociranja Albanaca pred hotelom fudbalske reprezentacije.

Zato, pamet u glavu, i neka pobedi Srbija.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare