Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Računica je vrlo prosta.

Fudbalska reprezentacija Srbije odlučujući meč za plasman na Evropsko prvenstvo igraće od 15 časova protiv selekcije Bugarske u Leskovcu.

PROČITAJTE JOŠ

“Orlovima“ je dovoljan samo bod kako bi obezbedili kartu za Nemačku, jer trenutno zauzimaju drugo mesto grupe G sa 13 bodova.

Prva Mađarska je kolo pre kraja obezbedila prolaz i trenutno ima 15 bodova, dok Crnogorci zauzimaju treće mesto sa 11 bodova.

“Sokolovi“ moraju da pobede Mađarsku u gostima, te da čekaju kiks selekcije Dragana Stojkovića Piksija kako bi preuzeli drugo mesto. Ipak, kako je sve u rukama reprezentativaca Srbije, veće šanse daju se upravo „orlovima“ koji su u pripremi za ovaj meč izgubili od Belgije u Luvenu 1:0.

Ukoliko u poslednjem kolu Mađarska izgubi od Crne Gore, Srbija bi se popela do prve pozicije. Poslednji put, pod nazivom SR Jugoslavija, državni tim osvojio je prvo mesto u kvalifikacijama čak davne 1999. godine.

Srbija bi čak i u slučaju najcrnjeg scenarija u nedelju dobila i treću priliku za plasman.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Ona bi zahvaljujući rezultatu iz Lige nacija igrala u baražu, ali u ovom trenutku niko ne razmišlja o takvoj opciji i očekuje se da se sav posao završi nakon meča sa Bugarskom.

Srbija će kako stvari stoje na žrebu za grupnu fazu Evropskog prvenstva ako se prema očekivanju plasira biti u trećem šeširu 2. decembra.

Sada je već jasno da Srbiji kao učesniku trećeg šešira na žrebu iz najkvalitetnijeg prvog prete Nemačka, Portugalija, Francuska, Engleska, Španija i Belgija. U drugom su za sada Turska, Austrija, Mađarska i Albanija (južne komšije bi trebalo samo da pobede Moldaviju danas u Kišinjevu ili u ponedeljak Farska ostrva u Tirani). Čekaju se Slovenija ili Danska i Švajcarska.

Rivali Srbije neće moći da budu rivali iz istog trećeg šešira, a to su po projekciji selekcije Holandije i Italije ako se plasiraju kroz kvalifikacionu grupu. Dobro je što bi “orlovi” mogli da izbegnu ove dve ale. Srbija neće moći najverovatnije ni na Slovačku (što je svakako šteta) i za nas neugodne Škote.

U četvrtom šeširu bi mogle da se nađu selekcije poput Rumunije, Češke i Velsa ako “zmajevi” iznenade Hrvatsku i pošalju je u baraž, onda bi “vatreni” mogli na Srbiju iz četvrtog šešira, što svakako ne bi valjalo. Četvrti šešir visi i nad glavom Italiji ako kojim slučajem izgubi bitku za drugo mesto od Ukrajine.

BONUS VIDEO Stadion Dubočica u Leskovcu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar