Veljko Birmančević; Foto: EPA-EFE/Anders Bjuro

Dušan Tadić, Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović su srpski reprezentativci koji su apsolutno obeležili vikend za nama na klupskoj sceni, a strelac je bio i Veljko Birmančević.

Partije udarnog napadačkog trija „orlova“ i te kako mogu da raduju selektora Dragana Stojkovića Piksija, pred sam finiš kvalifikacija za Mundijal u Kataru 2022. godine.

Srbiju u Lisabonu čeka „finale“ sa Portugalom 14. novembra, iako teoretski postoje i druge opcije, pobeda sigurno vodi na Svetsko prvenstvo, svaki drugi ishod vodi u nikad teži baraž.

PROČITAJTE JOŠ

Zato je bitno da su srpski reprezentativci u odličnoj formi. Aleksandar Mitrović je doneo pobedu Fulamu, zatresao je mrežu za 2:0 i za konačnih 4:0 protiv Notingem Foresta, i pogurao svoj tim na drugo mesto Čempionšipa sa 29 bodova, pet manje od vodećeg Bornmuta.

Koliko sve u igri ekipe iz Londona zavisi od srpskog napadača dodatno svedoči i to da je na tri vezane pobede u poslednja tri meča dao pet golova, i prvi je strelac engleske druge lige sa čak 15 pogodaka.

Dušan Tadić je još jednom pokazao da vodi glavnu reč u Ajaksu. PSV je u 10. kolu Eredivizije došao u dvorište „kopljanika“ s namerom da ih pretekne na vrhu, a prošao je kao bos po trnju – 5:0.

Najveće zasluge idu na račun naše „desetke“, jer je kapiten Ajaksa opet plesao po terenu. Najpre je spakovao golove Bergusu i Aleu u 19. odnosno 56. minutu, da bi u nadoknadi stavio tačku na demoliranje „filipsovca“ i pobrinuo se za konačnih 5:0.

Dušan Tadić – gol i dve asistencije, Ajaks – PSV 5:0

I Dušan Vlahović je nastavio sa sjajnim partijama na klupskoj sceni. Za vikend je zaokružio pobedu Fjorentine nad Kaljarijem od 3:0 i to magijom u sudijskoj nadoknadi. Stameni centarfor je maestralno izveo slobodnjak sa oko 25 metara i prosto zakucao loptu u mrežu.

Svih 90 minuta uz Vlahovića odigrao je i Nikola Milenković, Aleksa Terzić je ušao u 68. minutu, Matija Nastasić je ostao na klupi Viole.

Kada je reč o ostalim „orlovima“, idemo redom… Treba istaći strelca Veljka Birmančevića, koji je golom za 1:1 spasao Malme poraza na gostovanju Varbergsu, pa je njegova ekipa posustala u šampionskoj trci, jer ima 45 bodova, dva manje od AIK-a i Đurgardena na vrhu.

Saša Lukić je još u petak opet odigrao ceo meč sa desetkom Torina na leđima i učestvovao u pobedi 3:2 protiv Đenoe, u 9. kolu Serije A. Vanja Milinković-Savić branio je i na ovoj utakmici za „bikove“.

Sergej Milinković-Savić protiv Verone; Foto: EPA-EFE/EMANUELE PENNACCHIO

S druge strane, Filip Đuričić s istim brojem na dresu odigrao svega 28 minuta za Sasuolo protiv Venecije (3:1), dok je Siniša Mihajlović posle dva isključenja svojih izabranika poražen sa Bolonjom od Milana 2:4.

U sudaru srpskih reprezentativaca slavili su Darko Lazović i Ivan Ilić koji su do 80. minuta igrali za Veronu u ubedljivom trijumf nad Laciom od 4:1, a Sergej Milinković-Savić bio je asistent kod jedinog pogotka nebesko-plavih.

Mijat Gaćinović sa klupe Hofenhajma posmatrao je debakl u sudaru sa Bajernom u Minhenu 4:0, a Filip Kostić je odigrao 90 minuta u bledom izdanju Ajtrahta i porazu na gostovanju Bohumu od 2:0, u 9. kolu Bundeslige.

U francuskoj Ligi 1, Rems našeg golmana Predraga Rajkovića poražen je od Troa 1:2 u 11. kolu, u kojem je viđen i srpski duel. Monako je na svom terenu savladao Monpelje rezultatom 3:1 sa Strahinjom Pavlovićem u odbrani, dok je za goste Mihailo Ristić odigrao drugo poluvreme.

Foto: EPA-EFE/BIEL ALINO

Jedno poluvreme, ali prvo, odigrao je Uroš Račić za Valensiju u remiju 2:2 sa Majorkom u 10. kolu La Lige.

Sevilja je u goleadi slavila protiv Levantea sa čak 5:3, branio je Marko Dmitrović za „berbere“, a Nemanja Gudelj ostao je na klupi.

Luka Jović zbog povrede nije bio ni na klupi Reala u El klasiku, u pobedi na gostovanju Barseloni sa 2:1. Hetafe Nemanje Maksimovića i Stefana Mitrovića od 21.00 dočekuje Seltu za kraj 10. kola Primere.

Nemanja Matić nije učestvovao u debaklu Mančester junajteda, sa klupe je gledao demoliranje u režiji Liverpula sa čak 5:0 na Old Trafordu. Drugi naš fudbaler u Premijer ligi, Luka Milivojević, imao je više sreće, igrao je do 80. minuta za Kristal Palas koji je remizirao 1:1 sa Njukaslom u 9. kolu.

BONUS VIDEO Svi golovi: Mančester junajted – Liverpul 0:5

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar