Young Boys Bern vs Crvena Zvezda Foto:EPA-EFE/PETER SCHNEIDER

Radovali smo se ovoj sezoni kao nijednoj pre, ali izgleda da je sve to bilo uzalud.

Nekada smo se radovali kada jedan od srpskih klubova, obično Crvena zvezda ili Partizan, zaigraju u nekom od evropskih takmičenja, sada imamo čak tri predstavnika u njima.

Mogli smo i četvrtog da dobijemo, ali je Nordsjeland bio bolji od Partizana u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu konferencija, te su Crvena zvezda (Liga šampiona), TSC (Liga Evrope) i Čukarički (Liga konferencija) preuzeli kormilo.

PROČITAJTE JOŠ

Žreb nije obradovao nijednog od tri srpska kluba, ali ih ujedno i nije razočarao. Nadali smo se nekim iznenađenjima, pobedama, ali i posle pet kola nismo dobili.

Očajna statistika tako je postala samo još gora.

Foto: STARSPORT photo Belgrade Serbia

Na 15 utakmica srpski klubovi su osvojili samo dva boda, zabeležili dva remija i čak 13 puta su poraženi.

Da bi došli do trijumfa moramo ići čak do kvalifikacija i duela Partizana sa Sabahom u 3. kolu, kada su crno-beli na domaćem terenu bili bolji sa 2:0.

Ipak, na te kvalifikacije nadovezali bi se i porazi te bi sa njima učinak izgledao ovako – jedna pobeda, dva remija i čak 22 poraza uz gol razliku 17:65.

Foto: EPA-EFE/Zsolt Czegledi

Najgore od svih priošao je Čukarički, koji je prvo deklasiran u baražu za Ligu Evrope od Olimpijakosa, da bi zatim vezao pet poraza u grupi F Lige Konferencija.

Imaju gol razliku 2:14, a jedino su uspeli da pogode protiv Ferencvaroša u Mađarskoj (2:1), ali i Srbiji (1:2). Fjorentina ih je prvo u Italiji pobedila sa 6:0, zatim i u Srbiji 1:0, dok je Genk u Leskovcu bio bolji 2:0.

TSC je pokazao zube u grupi A Lige Evrope protiv Vest Hema (3:1) i Olimpijakosa (2:2), ali je Frajburg totalno promenio sve pobedama od 3:1 i 5:0 u Nemačkoj i Srbiji. U petom kolu teškom mukom pobedio ih je Vest Hem (1:0).

Young Boys Bern vs Crvena Zvezda Foto:EPA-EFE/ANTHONY ANEX

Od Zvezde se ipak najviše očekivalo, ali je šampion Srbije uspeo da „izvuče“ samo remi protiv Jang Bojsa u Beogradu (2:2). Ni u Bernu se nisu proslavili i porazom 2:0 su ostali bez Evrope.

Lajpcig je u dva meča bio bolji od ekipa Baraka Bahara i to prilično lako, te kada se svi rezultati pogledaju samo jedna reč može da opiše trenutno stanje – katastrofa.

Kada pogledamo da jedan klub sa dalekih Farskih Ostrva, Ki Klaksvik, ima četiri osvojena boda i pobedu u Ligi konferencija, jasno je koliko sve ovo boli.

Farani su pobedili Olimpiju iz Ljubljane na domaćem terenu sa 3:0 i do petog kola borili su se za prolaz.

Sledeće sezone će Srbija opet imati pet predstavnika, prvak ide u plej-of za Ligu šampiona, vicešampion će u drugo kolo kvalifikacija. Osvajač Kupa može do Lige Evrope, a treći i četvrti idu u Ligu konferencije.


LIGA ŠAMPIONA

TSC – Braga 0:3, 1:4

Crvena Zvezda – Mančester Siti 1:3

Crvena zvezda – Jang Bojs 2:2, 0:2

Crvena zvezda – RB Lajpcig 1:3, 1:2

Standings provided by Sofascore

LIGA EVROPE

Čukarički – Olimpijakos 1:3, 0:3

TSC – Vest Hem 1:3, 0:1

TSC – Olimpijakos 2:2

TSC – Frajburg 1:3, 0:5

Standings provided by Sofascore

LIGA KONFERENCIJE

Vojvodina – APOEL 1:2, 1:2

Partizan – Sabah 0:2, 2:0

Partizan – Nordsjeland 0:5, 0:1

Čukarički – Ferencvaroš 1:3, 1:2

Čukarički – Genk 0:2

Čukarički – Fjorentina 0:6, 0:1

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO Stadion Dubočica u Leskovcu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar