Foto: EPA-EFE/Michael Steele

Trener Mančester junajteda Ole Gunar Solskjer često je na meti kritika engleskih novinara, ali i mnogobrojnih navijača "crvenih đavola".

Nakon poraza u Ligi šampiona od Jang Bojsa sa 2:1, pričalo se o njegovom odlasku, pa čak i o potencijalnim kandidatama za novog trenera Junajteda, ali nakon pobede protiv Vest Hema u nedelju priča se potpuno promenila. Sada je glavna tema titula u Premijer ligi.

PROČITAJTE JOŠ:

Mančester junajted je savladao Vest Hem sa 2:1, golom Lingarda pred sam kraj utakmice i odbranom penala Davida De Hee u nadoknadi meča.

Nakon meča Solskjer je upitan da li je Junajted kandidat za titulu, a na to je kao iz stopa odgovorio: „Nećete me navući na to“.

Svom kratkom odgovoru dodao je i obrazloženje.

„Prošlo je tek pet utakmica, a posle prošle sam verovatno bio ‘bivši’ i bez posla. Ali tako je kada radite u Mančester junajtedu. Zaslužili smo tri boda iz ove utakmice i nadam se da bi ti bodovi mogli da naprave razliku, ali o tituli ćemo razgovarati u aprilu-maju“, rekao je trener „crvenih đavola“.

Istini za volju, utakmicu u Švajcarskoj protiv Jang Bojsa odlučio je crveni karton Van Bisake prvom poluvremenu, nakon čega se Mančesterova igra raspala. Zbog toga tu utakmicu ne treba uzimati kao neko ozbiljno merilo snage mančesterskog tima ove sezone.

Očekivanja navijača su znatno porasla od dolaska Kristijana Ronalda u klub, ali čini se da samo on neće biti dovoljan za titulu, pogotovo u konkurenciji Liverpula, Čelsija, ali i Mančester sitija, koji će se nesumnjivo uključiti u borbu za titulu.

Džejdon Sančo još uvek traži pravu ulogu u timu, u odbrani nešto ne štima (primili su bar po gol na pet od šest utakmica ove sezone), a povratak u tim čekaju i Edinson Kavani i Markus Rašford nakon povreda.

Solskjerova statistika u Junajtedu nije toliko loša (na 156 utakmica ima 89 pobeda, 34 remija i 33 poraza), ali veliki trofeji izostaju.

Junajted titulu u Engleskoj sanja još od 2013. godine, a blizu osvajanja Lige šampiona nisu bili gotovo čitavu deceniju.

U klubu i dalje veruju u Norvežanina i njegova smena se ne čini kao opcija, ali činjenica je da nakon prelaznog roka u kom su dovedena tri velika pojačanja, moraju da dođu i rezultati, kao i trofeji.

Junajted u sredu ponovo igra sa Vest Hemom, ali na svom stadionu u meču Liga kupa, a potom u prvenstvu dočekuje Aston Vilu, pa mu u Ligi šampiona u goste dolazi Viljareal, od kog je prošle sezone poražen u finalu Lige Evrope.

BONUS VIDEO: Atmosfera sa 165. večitog derbija

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar